ראשי » חדשות » כתבה פרסומית

זה חם ומתוק – מאכלים שמחממים את הלב

אם גם אתם מרגישים שהחורף פה והתיאבון מתגבר, הכתבה הזו בשבילכם. מה כדאי לאכול בעונה הקרה, ואיפה אפשר למצוא מתכונים שווים?

בשיתוף עם ''בישולים'' | 3/11/2014 10:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם גם אתם מרגישים את הריחות המתוקים באוויר, סביר להניח שאתם כבר ערים לשינויים. אם חשתם בגל קור שפתאום חולף ומעביר בגוף תחושת רעננות קסומה ואם שמתם לב לימים שמסתיימים במהרה, מפנים מקומם לצינה הקרה – כנראה שגם אתם מרגישים את החורף מתקרב. שוב אותה תחושה רומנטית ועדינה עוברת בגוף ומעלה זכרונות חורף מתוקים. אבל מה אוכלים בימים הקרים ואיך מפנקים את עצמנו באמת כשבחוץ הגשם יורד ללא הפסקה?

ניחוחות של רעננות

לא בלי סיבה קיבל החורף את דימוי העונה הרומנטית של השנה. ההתכנסות פנימה, הרחובות הריקים
אין כמו מרק בחורף...
אין כמו מרק בחורף... 
בלילות, הסוודרים העוטפים ברכות והטיפות המנקות את הרחובות ומעלות באוויר ניחוחות של רעננות והתחדשות. כל אלו מרגשים בכל פעם מחדש ומעבירים אצל כל אדם תחושות קסומות ומרגשות. אם גם אתם מרגישים שהתיאבון מתגבר פי כמה בחורף ואתם מחפשים במה למלא את הקיבה – אל תיבהלו.
מבחינה אבולוציונית, הגוף שואף לחמם את עצמו כדי שלא לחלות או להתקרר, וכאשר הטמפרטורות יורדות הגוף שומר על עצמו באמצעות הכנסת מזון חדש שיקיים את הגוף גם בזמן החורף. במקביל, הרבה מאכלים חסרים ערכים תזונתיים ועלולים להביא את הגוף לחולשה. אז איך אוכלים נכון גם בחורף? המאמר הבא מפרט אודות המאכלים שיחממו אתכם החורף הזה ויעניקו לכם תחושת מתיקות אינסופית.

אוכלים ולא חולים - אוכל מזין לחורף

ראשית, חשוב להעניק לגוף מאכלים חמימים שישמרו על הטמפרטורה המאוזנת שלו גם בימים המקפיאים. תבשילי קדירה כגון חמין ודייסות, מרקים שונים ותבשילי קטניות מזינים את הגוף ומעניקים לו את כל הדרוש על מנת לשמור על בריאות מאוזנת ועל חסינות בפני מחלות ווירוסים שונים, להם הגוף רגיש יותר במהלך החורף. מרקי בטטות מוקרמים או מרק ירקות, מרק עוף קלאסי ותבשילים ריחניים ועשירים המחממים את הקיבה – כל אלו רצויים במהלך החורף.

בין לבין - נשנושים חמים ובריאים

החורף לא רק עושה חשק למאכלים חמים, אלא גם למתוקים. ידוע כי הסוכר משחרר בגוף סרוטונין, האחראי ליצירת תחושת רוגע ושלווה. זו הסיבה שרבים מעלים במהלך החורף בין 2-7 קילוגרמים. איך נמנעים מעלייה במשקל במהלך החורף? נשנושים שלא כוללים סוכר יכולים להיות הפתרון האידיאלי: סיידר חם העשוי תרכיז תפוחים טבעי וקינמון, תפוחים מיובשים טבעיים ותה לסוגיו – הופכים את החורף לחמים ומרגיע.
גם דייסות יכולות להיות מתוקות ומשביעות ואף ממותקות מעט. אלו מחממות את הקיבה ויוצרות תחושה נעימה ומפנקת. ניתן להכין סחלב גם בבית. קורנפלור ומי ורדים, קוקוס ואגוזים או קינמון יעשו את העבודה בצורה מצוינת.

עונג נימוח - עוגות חמות בחורף

יותר מכולם, השילוב האולטימטיבי בחורף הוא של מתיקות וחום. שוקולד חם וסמיך, מגוון מתכונים של עוגות עשויות באהבה
ומאפים חמימים הממסים את הלב ואת הנפש, מעניקים תחושת רוגע אינסופית. קרם השוקולד החמים הנימוח בפה, המילוי המרגיע, המתיקות האינסופית וכל ביס נוסף מעשיר את הנפש ומעורר רמות של עונג ששווה לחכות לחורף בשבילן. באמצעות מגוון מתכונים של עוגות עשירות יכול החורף להפוך לחוויה מרגשת, מפנקת ובלתי נשכחת.

אם אתם מאוהבי הבראוניז (טוב, מי לא...) תוכלו לגלות מתכונים עשירים ומדהימים שכל ביס בהם הוא נגיסה בגן עדן. עוגות פאדג' בטעמי שוקולד מריר או שוקולד עשיר מציעות מרקם פריך ומשגע שלא ניתן להפסיק לאכול אותו, עוגות קפה בעלות טעמים מתוחכמים ומגוון עצום של אפשרויות שלא חלמתם עליהן מחכות לכם בין מבחר מתכונים של עגויות מפתות ועשירות המציעות מכל טוב הטעמים האפשריים. אחרי עוגה חמה וחורפית, כל מה שצריך הוא שמיכת פוך טובה ושאף אחד לא יפריע לנמנם.

• הכתבה מאת אתר "בישולים"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...