ההתקן הזעיר בעולם לניטור קצב לב הושתל בחולה
בבית החולים שערי צדק הושתל בפעם השנייה בארץ התקן מתקדם לניטור קצב לב. גודלו של ההתקן הוא עשירית מהמכשירים המקובלים, ונועד למעקב של 3 שנים רצופות
• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מדובר בהתקן זעיר לניטור הפרעות קצב שגודלו עשירית בלבד מהמכשיר שהקיים עד כה לניטור הפרעות קצב. המכשיר בעל יכולת ניטור, הקלטה וזיכרון אוטומטיים לשלוש שנים רצופות.

ד''ר מדינה עם קוצב הלב הזעיר
צילום: דוברות בית החולים שערי צדק
החולה התלוננה על מספר התעלפויות ואבדן הכרה. ד"ר אהרון מדינה, מנהל יחידת אלקטרופיזיולוגיה בשערי צדק הסביר כי התעלפויות חוזרות ובלתי מוסברות יכולות להיגרם ממספר סיבות עיקריות: בעיה מולדת המחייבת דפיברילטור, הפרעות קצב המחייבות אבלציה או טיפול תרופתי, ופרפור חדרים - המחייב דילול דם מיידי.
לדברי ד"ר מדינה ההתקן החדש מושתל מתחת לעור באזור בית החזה בעזרת מזרק מיוחד. הפעולה מצריכה הרדמה מקומית בלבד ונמשכת דקות ספורות. בסיום הפעולה המטופל משתחרר לביתו.
מרגע ההשתלה המכשיר משדר נתונים למחשב. הניטור המתמשך מסייע לצוות הרפואי לזהות הפרעות קצב לב פתאומיות ובלתי צפויות ברמת דיוק גבוהה מאד. הוא מומלץ לחולים שחוו התעלפויות חוזרות ואבדן הכרה – מקרים בהם שיטות האבחנה האחרות לא הועילו , ומאפשר לרופא לבחון את התנהגות הלב בדקות שקדמו לאירוע ואת רגעי האירוע עצמו.
המיוחד במכשיר, מתוצרת חברת "מדרטרוניק", הוא גדלו הזעיר: עשירית מהגודל הממוצע של המכשירים המקובלים. הוא נועד לפעול למשך 3 שנים רצופות, ומשדר מדי יום דרך הטלפון את נתוני קצב הלב של החולה לרופא המטפל בו. המכשיר מתריע מידית במקרה של הפרעת קצב המסכנת חיים.
עד כה נוטרו הפרעות קצב באמצעות בדיקות א.ק.ג או הולטר המוגבלים ל- 24 שעות מעקב. מכשירים אחרים היו מסורבלים ולשימוש, הכבידו על המטופל והיקשו על הרופא. ההתקן הזעיר מאפשר ניטור מתמשך אפילו למספר שנים, המטפל כמעט שאינו מרגיש בקיומו והחיבור לאמצעי תקשורת מספק מידע שוטף ומתריע על כל שינוי המחייב התייחסות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg