האחות שנדבקה באבולה: 'לא יודעת איך זה קרה'
מריה תרזה רומרו ראמוס, האחות הספרדיה שנדבקה באבולה על אדמת אירופה מדווחת כי עקבה אחר כל הפרוטוקולים הרפואיים
עוד כותרות ב-nrg:
- בית ספר לא חוקי של האיחוד האירופי - על כביש 60
- שטר חדש, סדר ישן: איפה המזרחים?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
רומרו שהייתה חלק מהצוות הרפואי שטיפל בנגועי האבולה, מדווחת כי במהלכו היא עקבה אחר כל הפרוטוקולים הרפואיים תוך דאגה למטופל. לפי דבריה אין שום הסבר לכך שהיא חלתה כי היא ביצעה את הוראות בית החולים.

האמבולנס שנשא את האחות הספרדיה מגיע לבית החולים קרלוס השלישי במדריד
צילום: Getty Images
רומרו מספרת כי כאשר טיפלה בכומר מנואל גרסיה וייחו, (69) שהוחזר לספרד מסייר לאונה, היא נכנסה לחדרו פעמיים; פעם אחת כדי להחליף לו חיתול, ופעם אחת, ב-25 בספטמבר, כדי לנקות את החדר לאחר שהלך לעולמו. לאחר מותם, קורבנות האבולה מהוות סכנה גדולה להתפשטות הזיהום אף יותר מבחייהם.
רומרו יצאה לחופשה ביום שלאחר הטיפול הגרסיה. ב-30 בספטמבר כבר היה לה חום וב-6 באוקטובר אומת כי היא נדבקה באבולה."היא טיפלה בחולים מרצון" אמר בעלה, חוויאר לימון,
מחלתה של האחות ממחישה את הסכנה איתם מתמודדים עובדי מערכת בריאות, לא רק במרפאות במערב אפריקה, אלא גם במרכזים הרפואיים המתוחכמים ביותר באירופה וארצות הברית.
מאז אבחון האבולה אצל רומרו, 52 אנשים הוצבו בהסגר. שלושה בני אדם נמצאים תחת מעקב רפואי, אך רק בעלה - נשאר תחת השגחה והוא מדווח כי הוא מרגיש "בסדר גמור". אבל הרשויות הספרדיות נמצאות תחת לחץ הולך וגובר ממדינות האיחוד האירופי המבקשות מספרד לתת הסב כיצד אירעה ההדבקה. ישנן שמועות על כך ששרת הבריאות הספרדית, אנה המטוס, עלולה לשלם בכיסאה.
באיחוד האירופי דרשו אתמול מספרד לספק הבהרות כיצד על אף כל אמצעי הזהירות שננקטו, נדבקה האחות בנגיף הקטלני. דובר הנציבות האירופית, פרדריק וינסנט אמר כי "חייבת להיות איזושהי בעיה בדרך. אנחנו נדרש להפיק לקחים מהמקרה הזה".
להרוג את כלב המשפחה
רשויות מדריד מבקשות להרוג את כלב המחמד של משפחת רומרו בשל חשש שהוא יעביר את הווירוס הקלטני בין בני אדם ויגרום להתפשטותו. כרגע הממשלה נדרשת להתגבר על התנגדות המשפחה ולהתמודד עם צו בית המשפט שהוצא נגד המעשה.
עד עכשיו כל מקרי האבולה שהגיעו לאירופה היו חולים שנדבקו בנגיף במערב אפריקה והובאו לטיפול בארצם, ולכן מדובר למעשה במקרה הראשון של הידבקות בנגיף מחוץ לגבולות אפריקה.
בשנה זו נהרגו יותר מ -3,400 אנשים במערב אפריקה מנגיף האבולה, וכעת הופכת המחלה הקטלנית לאיום ממשי בשאר העולם.