גם האירים בורחים: מאות חיילי או"ם הגיעו מסוריה לישראל
החיילים שעזבו את הגבול מחשש לחטיפות וירי מצד המורדים, הקימו את מפקדותיהם בבתי ספר שדה "גולן" ו"חרמון" בצפון. מנהל בית ספר שדה גולן סיפר כי "החיילים נחים, משחקים בכדורגל ופינג פונג"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
החיילים, שעזבו את סוריה מחשש לחטיפות וירי מצד ארגון המורדים ג'בהת אל נוסרה, הקימו את המפקדות שלהם בשטח ישראל במתחמים סגורים באכסניות האירוח של החברה להגנת הטבע. מזה כשבוע ש-150 מהחיילים האירים שוהים בבית ספר שדה חרמון ועוד כ–150 בבית ספר שדה גולן.
לדברי מנהל בית ספר שדה גולן של החברה להגנת הטבע, דוד מלכה, "מיד עם הגעתם, סידרנו להם את כל מה שהם רצו והיו צריכים, בעיקר טלוויזיה וחיבור אינטרנטי למחשבים ניידים. חלק מהם ממש הקימו כאן 'מפקדה', והם עובדים מסביב לשעון".

בגדים לייבוש של חיילי או''ם בבית ספר שדה

''אנשים נחמדים''. חייל אירי בישראל

בישראל עזרו להם להצטייד מחדש. חיילי או''ם בבית ספר שדה חרמון
מלכה אף סיפר כי מאות החיילים משתדלים גם לבלות ולנוח כשמעבר לגבול ממתינים להם הבסיסים הנצורים והמאוימים בסוריה. בין משימות הכח שהם עדיין מסוגלים לבצע, החיילים נחים, משחקים בכדורגל על הדשא בחצר, פינג פונג במועדון, או פשוט מעבירים את הזמן ומנצלים את מה שיש לאיזור להציע.
"מדובר בחיילים ממש נחמדים, אדיבים, אנשים טובים, שקטים, לא מדברים הרבה, עוסקים בשלהם ומתנהגים בכבוד למקום. אנחנו משתדלים לא להפריע להם מצד אחד, לתת להם את השקט שלהם, אך מצד שני לספק להם את כל מה שהם צריכים, במסגרת השהות שלהם כאן", הוסיף מלכה.
חיילי האו"ם האירים הם אלו שעל פי הדיווחים פתחו באש על מנת לחלץ את קבוצת הפקחים מהפיליפים שהיו נתונים תחת מצור של הלוחמים הג'יהאדיסטיים מארגון ג'בהת אל נוסרה אשר השתלטו על רובו של קו הגבול בין ישראל וסוריה. הממשלה האירית כבר הודיעה כי תבחן את המשך פעילות הכוח הבינלאומי מטעמה בגולן הסורי, לאור הסכנה הנשקפת לחייליה בסוריה.
הכוח האירי המתארח באכסניות מקומיות הוא לא היחידי שהעביר את פעילותו לתחומי ישראל. רק בשבוע שעבר נחשף ב-nrg ריאיון עם חיילי האונדו"ף, כח השלום של האו"ם מפיג'י שנחטפו ושהו בשבי אנשי ארגון הטרור ג'בהת אל נוסרה במשך שבועיים. החיילים הגיעו לבתי הספר בישראל כשהם חסרי כל וכאן עזרו להם להצטייד מחדש.
השבויים לשעבר סיפרו על חווית יציאתם מהשבי: "כששחררו אותנו, אנשי 'ג'בהת אל-נוסרה' חיבקו אותנו והיו כמה מהם שאף בכו", מספר אחד החיילים בכוח על הפרֵדה מאנשי ארגון הטרור.
התרגשות נוספת אירעה כאשר החיילים מפיג'י חצו את גדר הגבול והגיעו לישראל - אז מיהרו להתקשר לבני משפחותיהם בצד השני של הגלובוס ולבשר להם כי הם בטוחים:
לעשרות אנשי הכוח האירי, המוצבים דרך קבע בסוריה, זהו הביקור הראשון בישראל. כמה מהם מכירים את גדרות הגבול גם מהצד הלבנוני, לאחר ששירתו גם בכוח המוצב במדינת הארזים. בשבוע האחרון הם מקפידים לנוח, ומדי פעם יורדים לטייל בקריית-שמונה ולערוך קניות בקניון המקומי.
לדבריהם, השהות בארץ, קילומטרים ספורים מהלחימה העזה בסוריה, מהנה מאוד. "אולי אפילו תבוא לשחק איתנו רוגבי", מציע אחד מהם, "אנחנו משחקים עם כל מיני תושבים מהקיבוצים באזור. תבוא, זה משחק נהדר".
סוריה: 6 עמדות נותרו מאוישות מתוך עשרות
בפיקוד צפון אמרו כי כבר שבועות ארוכים שמים לב בצה"ל שהכוחות הבינלאומיים בגבול מאבדים מכוחם, ולדברי קצין בכיר עשרות עמדות שלהם ננטשו במהלך הלחימה בין כוחות אסד והמורדים. לפני כשבוע אמרו גורמים צבאיים כי רק שתי עמדות בלבד עדיין מאוישות באזור הגבול הסורי, וארבע נוספות באזור החרמון, מתוך עשרות עמדות שהוחזקו על ידי חיילי האו"ם בעבר.
עם זאת, בצה"ל מבקשים להבהיר כי נטישת העמדות לא אמורה להשפיע על המצב הביטחוני מול סוריה. "הפיקוח שלהם הוא לטובת דיווח בלבד, ואנחנו לא חיים על הכידון שלהם", הבהיר גורם צבאי . "זה לא מפחית את הביטחון שלנו, כי הם לא אלה שמגנים על תושבי רמת הגולן. יתרה מכך, הם ימשיכו לעשוק בפיקוח, רק בדרך אחרת".