מלחמה

באוקראינה טוענים: פורושנקו ופוטין סיכמו על הפסקת אש

שני הנשיאים "החליפו דעות על הדרכים להפסקת שפיכות הדמים, ונקודות ההשקפה שלהם על פתרון המשבר דומות במידה רבה". מאוחר יותר דיווחה קייב כי השניים אף הגיעה להסכמה על הפסקת האלימות במזרח אוקראינה

סוכנויות הידיעות | 3/9/2014 10:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בקייב הודיעו הבוקר כי במהלך שיחת טלפון שנערכה בין שני נשיאי רוסיה ואוקראינה הושגה הסכמה על הפסקת אש. ראש לשכתו של ולדימיר פוטין הרוסי, דמיטרי פסקוב, הודיע הבוקר (יום ד') כי הנשיא שוחח עם מקבילו האוקראיני פטרו פורושנקו. השניים דנו בדרכים לסיום העימות במזרח אוקראינה, ובהודעה הרשמית של הקרמלין נאמר כי "שני הנשיאים החליפו דעות על הדרכים להפסקת שפיכות הדמים במזרח אוקראינה. נקודות ההשקפה של שני הנשיאים בנוגע לדרכים לפתרון המשבר דומות במידה רבה".

עוד חדשות מהעולם ב-nrg:
- חבריו של סוטלוף נזכרים: הוא כיבד מאוד את האסלאם
- האם סעודיה מתכננת להזיז את קבר מוחמד?
- הנוסע הצרפתי: גורש מהטיסה בגלל "ריח רע"

בהודעה של לשכת נשיא אוקראינה נמסר: "בעקבות שיחה בין הנשיא לבין ולדימיר פוטין, אנו מכריזים על הפסקת אש קבועה במזרח אוקראינה. אנו מכריזים כי בשיחה הושגה הסכמה הדדית על צעדים שיביאו שלום לאזור".

קייב ומדינות המערב מאשימות את הקרמלין בכך ששלח חיילים, ציוד צבאי וכלי מלחמה כבדים לאזור מזרח אוקראינה כדי לסייע לבדלנים הפרו-רוסים במלחמתם נגד שלטון המרכזי. הלחימה עד כה באזורים אלו גבתה את חייהם של למעלה מ-2,600 בני אדם, ונשיא ארה"ב ברק אובמה צפוי להגיע היום לאירופה בשביל לדון בכך.

 
צילום: אי.פי.איי
דעות דומות. ולדימיר פוטין נפגש עם פטרו פורושנקו צילום: אי.פי.איי


במסגרת הפסגה ייפגשו בכירים אירופים ואמריקאים במטרה למצוא בכוח חשיבה משותפת אמצעים חדשים שיהיו להם השפעה חריפה יותר על מוסקבה מאשר הסנקציות הכלכליות שהוטלו נגדה עד כה, וזאת מבלי לסכן את התעשייה או הכלכלה של מדינות המערב עצמן או להעלות חשש שהמלחמה תסלים למצב חסר שליטה.

ובכל זאת, עדיין מדובר בחבילות סנקציות כלכליות ולא בחידוש מסעיר, וזאת בעוד שבארה"ב מתמודד אובמה עם קריאות לעבור לאסטרטגיה של חימוש הצבא האוקראיני ולספק לו מודיעין על תנועת כוחות המורדים, שהצליחו לזכות בהצלחות רבות בשדה הקרב בשבועות האחרונים – כמעט לאחר שעמדו על סף תבוסה. מובן שבמערב מאמינים שהצלחות אלו הן בזכות כוחות רוסיים שלוחמים בשטח, ולא בזכות שיפור שמציגים הלוחמים מטעם המורדים. במוסקבה מכחישים את הדיווחים הללו.

ב"ניו-יורק טיימס" צוין, לצד זאת, שבאירופה ובארה"ב מדגישים בחריפות שקיים הבדל בעיניהם בין מצבה של אוקראינה לבין זה של המדינות הבלטיות לשעבר, חברות ברית נאט"ו והאיחוד האירופי. בהתאם להצהרת נציבת החוץ האירופית החדשה פרדריקה מוגריני, שלפיה האיחוד לא יצא להגן על אוקראינה, הקולות שנשמעים בכל הקשור לליטא או לטביה שונים לחלוטין.

מצדו, ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון הזהיר היום לקראת הפסגה כי "אי יכולתו של פוטין לקבל את רצונן של שכנותיו להחליט מה טוב לעצמן הוא לב המשבר באוקראינה". 
כשהתייחס בפרטנות לאופיו של הנשיא פוטין טען קמרון כי "בסופו של יום ולדימיר פוטין הוא לאומן רוסי שמתקשה להשלים עם העובדה שמדינות בסביבתו מסוגלות לקבל החלטות בעצמן – וזו הבעיה כאן".

הוא הוסיף כי מה שהצית את פוטין היה רצונם החוזר ונשנה של אזרחי אוקראינה לעתיד אירופי, בעוד שהם מעוניינים בשימור הקשר עם רוסיה. לדבריו, התגובה לבעיה זו צריכה להיות אחדות אירופית. כמו כן, הוא ציין שבעוד שפוטין מוכן לחרוג מהכללים בנושא אוקראינה, הוא לא ינצח משום שאזרחי המדינה "ברורים מאוד" ברצונם. הוא אף אמר שלא ברור אם אזרחי מזרח אוקראינה כלל תומכים במורדים.

בצד הצבאי, המורדים טענו אתמול כי השיגו התקדמות בשדה התעופה בדונייצק והצליחו להשתלט עליו, מה שמהווה עד כה ההישג הגדול ביותר שלהם מאז השינוי בתנופת המלחמה בשבוע שעבר. "95 משדה התעופה מצוי תחת שליטתנו. למעשה, אנו אוחזים בו כעת", אמר אלכסנדר טימופייב, מנהיג אחד מקבוצות המורדים הגדולות בדונייצק. "צבא אוקראינה נסוג. פחות או יותר הוא במנוסה כעת".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...