Israel Defense

הצצה לפעילות התקשוב בחזית הדרום

עם תחילת המבצע ירדו גדודי התקשוב של יחידת `חושן` לשטח כדי לספק תקשורת לכוחות הלוחמים מקרוב; "אנחנו אוטוסטראדת המידע של צה"ל"

מערכת IsraelDefense | 20/07/2014 10:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 מערכת IsraelDefense
מאז תחילת מבצע 'צוק איתן' גויסו יחידות לוחמות רבות לאזור רצועת עזה, אשר נמצאות בכוננות ומחכות לאפשרות של כניסה קרקעית לרצועה על מנת לפגוע בתשתיות חמאס ולשנות את המציאות הביטחונית של תושבי הדרום. בעידן הלחימה המודרני, כלל היחידות הלוחמות, מהפלוגה בשטח ועד לבכירי המטה הכללי, מצויידים במערכות קשר, פיקוד, שליטה ובקרה מתקדמות המאפשרות להן לחבר בין הכוחות הלוחמים לבין החמ"לים בעורף, משם מנהל הדרג הפיקודי הבכיר את המערכה.

לחיבור זה מסייעים גדודי הקשר המטכ"ליים של צה"ל, השייכים לאגף התקשוב. שלושת הגדודים, 'אמירים', 'איתנים' ו'צמרת' אחראים כל אחד לתחומי תקשורת אחרים, ויחדיו הם הגורם המקשר שמאפשר ליחידה הלוחמת בשטח לנצל את כלל היכולות הטכנולוגיות שמאפשרות לה לפעול בדיוק רב יותר ולמצות את היכולות המבצעיות שלה. עם תחילת המבצע ירדו חיילי גדוד 'אמירים' לשטח. גדוד אמירים אחראי על מספר תחומי תקשורת ייחודיים, ביניהם אמצעי תקשורת לווינית ותקשורת סלולארית מוצפנת עבור כוחות צה"ל. הגדוד פרוס במספר מיקומים לאורך הרצועה.

"לא תתבצע כניסה קרקעית לעזה אם לא יהיה ללוחמים כיסוי תקשורת בפנים", מסביר סרן (מיל.) צבר כהן, מ"פ הפעלה ותקשורת בגדוד. "כמו שיש תא סלולארי שמעניק קליטה למכשירי טלפון נייד, אנחנו דואגים שתהיה לכוחות קליטה אם ייכנסו פנימה". הגדוד מפעיל תק"שים (תאי קשר) ? רכבים המצויידים במערכות תקשורת ואנטנות, שמספקים קליטה לרשת הסלולארית המוצפנת של צה"ל. מתאר הלחימה ברצועה מלא בשטחים הבנויים בצפיפות, וכדי שהפלוגה המתמרנת בשטח תוכל לתקשר עם מפקדיה גם מתוך הסמטאות הצרות של עזה ? נדרשת היערכות טכנולוגית מיוחדת.

"המבצע הזה לא מיוחד מבחינתנו, אנחנו כבר רגילים להיות בשטח", משתף סמל גל ישראל, מפקד צוות בגדוד אמירים. "כל תרגיל של חטיבה או אוגדה דורש נוכחות שלנו ואנחנו לוקחים חלק גם במבצעים מיוחדים. החיילים שנמצאים עמוק בשטח צריכים כיסוי קשר, ואנחנו התווך ביניהם לבין המ?פ?ק?ד?ה שלהם". בעוד גדוד 'אמירים' אחראי לתקשורת הניידת של הכוחות המתמרנים, גדוד 'איתנים', הפרוס גם הוא לאורך הגבול, אחראי על התשתיות הנייחות עבור הכוחות. הגדוד, הפרוס במספר פלוגות מרחביות בצפון, בדרום ובמרכז, מספק את התשתית לכלל מערכות המידע המבצעיות של צה"ל ? בין אם מדובר במערכות של אמ"ן, חיל האוויר, ומערכות בקרה ושליטה של כוחות היבשה.

בעידן בו הלחימה היבשתית, הימית והאווירית נסמכות על מערכות מידע, קשה להפריז בחשיבותם של גופים כמו 'איתנים', המהווים את ספקי התקשורת של צה"ל. "אנחנו אוטוסטראדת המידע של צה"ל", מסביר ראש הצוות הטכני של פלוגת דרום בגדוד, רס"ר אבירן דבח. "כל העולם, וצה"ל בהתאם, בנויים היום על אפליקציות ? מטוס שיוצא לגיחה מעל עזה לצורך איסוף מודיעין, לדוגמה. ללא התיווך שלנו המטוס לא יכול להעביר את המידע לחמ"לים שבמטה הכללי, למשל. אם החטיבה או האוגדה לא תחובר לתקשורת שלנו, המאו"ג או המח"ט לא יוכלו לראות שום דבר מהנעשה בשטח ? הם יהיו בעיוורון מבצעי", הוא מסביר.

מאז תחילת מבצע 'צוק איתן' קלט הגדוד את כלל החטיבות והאוגדות שהגיעו למרחב הלחימה סביב רצועת עזה. בנוסף לחיילי הגדוד הפרוסים בשטח, אחראי גדוד 'איתנים' לכלל אתרי הקשר של צה"ל ? מאילת ועד החרמון ? שמספקים תקשורת לחילות היבשה, האוויר, הים והמודיעין.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר אגף התקשוב של צה"ל

לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
-->

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''Israel Defense''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק