
שוב: צה"ל מזהיר מפני הודעה כוזבת בוואטסאפ
בשעות האחרונות נשלחה הודעה בשם פיקוד העורף לפיה הציבור מתבקש לשהות ליד מרחבים מוגנים החל מ-12:16. דו"צ: "לא לקחת חלק בקידום שמועות בלתי מבוססות"
בדקות האחרונות אף פורסם פוסט בעמוד הפייסבוק של פיקוד העורף שבו נכתב: "לידיעתכם, ההודעה המופצת ברשתות החברתיות השונות המתייחסת לשעה 12:15, לא הופצה ע"י פיקוד העורף".

הודעה כוזבת מפיקוד העורף
ייתכן שהרקע להודעה המזויפת הם הכרוזים שהפיץ צה"ל בצופן רצועת עזה, לפיהם נוכח התקיפה הצפויה "מי שלא יקשיב להנחיות יסכן את חייו ואת חיי משפחתו. היזהרו והישמרו". בכרוז נכתב: "אל תושבי בית לאהיה, בכוונת צה"ל לתקוף מהאוויר תשתיות טרור ופעילי טרור באזור שממזרח לאל-עטטרה ולרחוב אל-סלאטין וממערב ומצפון למעבסכר ג'בעליה. ישראל תוקפת ותתקוף כל אזור ממנו מבוצע ירי לעברה".
זוהי לא הפעם הראשונה בה מופצות הודעות כוזבות במסגרת הווטסאפ על אירועים ביטחוניים. האיפול המוחלט שהוטל בשלבים הראשונים על פיגוע החטיפה של שלושת הנערים גל-עד שער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח ז"ל, עורר גל של שמועות בוואטסאפ וברשתות החברתיות. הדיווחים בוואטסאפ בישרו על נפגעים בחילופי אש בין כוחות צה"ל לבין מחבלים פלסטינים באזור חברון, בניסיון לשחרר את החטופים.
דיווחים אחרים טענו כי הם חולצו בשלום במסגרת מבצע צבאי. "דיווחים" נוספים טענו כי החטופים נהרגו וכי כעת מתנהל משא ומתן בניסיון לשחררם. אפילו הודעה פיקטיבית, כביכול מטעם דובר צה“ל, הופצה במאות קבוצות.
"הודעת דובר צה"ל" בקבוצות הווטסאפ, בישרה כי "במבצע משולב של צה"ל, שב"כ וימ"מ הגיעה אחת מהדרמות הגדולות בעשור האחרון לסיומה". ההודעה השקרית בישרה כי שני החטופים חולצו "בפעולת הסחה" - ושחמישה מחבלים נהרגו באירוע. הודעות נוספות שהופצו כביכול מטעם גורמים רשמיים, אך בפועל היו הודעות שקריות לחלוטין, טענו כי "אם ימשיכו להפיץ מידע בוואטסאפ, צה"ל ייאלץ להפיל את הרשתות".
השמועות השקריות ליוו גם את ההתפרעויות בעקבות רציחתו של הנער מוחמד אבו חד'יר. בהודעה שהופצה בוואטסאפ נכתב כי ”משטרת ישראל מבקשת בכל לשון של בקשה מאזרחי ישראל שלא להגיע לשוק בעיר טירה שבשרון ואזור השוק מוגדר כשטח צבאי סגור, זאת בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל הלילה במשטרה על כוונת הטמנת מטענים, חטיפה או רציחה של אזרחים יהודים באזור המשולש. נא להעביר לכולם".
במשטרה הכחישו את הפרטים ואמרו היום כי "הגיעו אלינו מספר פניות לעניין ההודעה המופצת ברשתות הטלפונים הסלולריים. לגופו של עניין, מדובר באגדה אורבנית, אשר כפי הנראה מטרתה לזרוע בהלה באופן ציני המנצל את המצב הרגיל. לא הייתה ולא נבראה הודעה שכזאת. אנחנו עונים בשקיפות ולמען שלום וביטחון הציבור".
במקביל שימש גם הווטסאפ להפצת ההקלטה של שיחת הטלפון של גיל-עד שער למוקד 100 לאחר החטיפה, בו הוא נשמע אומר "חטפו אותי", וכן שמו של מבצע "צוק איתן" עוד לפני שהדבר פורסם על ידי דובר צה"ל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg