פנטקוסט: שבועות של בני הברית
מיליוני נוצרים יחגגו ביום ראשון את ה'פנטקוסט', המקביל לחג השבועות. הם גם תומכים בעקביות במדינת ישראל

מיליוני נוצרים ברחבי יחגגו ביום ראשון הקרוב את חג השבועות הנוצרי, או ה"פנטקוסט". כמו חג הפסח, כך גם חג השבועות אומץ על ידי הנצרות, כחלק מהאירועים שנקשרו לחייו של ישו במאה הראשונה. על פי המסורת הנוצרית, בחג השבועות ירדה רוח הקודש על מאמיניו של ישו.
מאז אנחנו, הנוצרים, מאמינים כי כשם שהיהודים הפכו לעם עם מתן התורה בהר סיני, כך הכנסייה הנוצרית נולדה בדיוק באותו יום – בשבועות (ביוונית, פנטקוסט פירושו "היום החמישים", היום שלאחר שבעת השבועות של ספירת העומר).
הזרם הפנסטקוסטלי בן זמננו, שהוא הזרם הגדול ביותר בנצרות האוונגליסטית, נולד לפני קצת יותר ממאה שנים – בשנת 1906, ליתר דיוק, בכנסייה קטנה ברחוב אזוסה בלוס אנג'לס, מול קהל מעורב של לבנים ושחורים – מראה נדיר בארצות הברית של אותם ימים. הזרם החדש הזה ביקש לחזור ולציין את חג השבועות הנוצרי, ולהזכיר את היום המיוחד הזה. למרות שהקהל המקורי שנכח באותו יום היה מצומצם, הרי שהבשורה שיצאה מרחוב אזוסה נפוצה מהר מאוד בעולם.
כיום, הנצרות הפנטקוסטלית היא זרם גלובלי שמונה (יחד עם הזרם הכריזמטי, שהוא זרם נוצרי קרוב) 600 מיליון מאמינים ברחבי העולם. על פי ההערכות, הנצרות הפטנקוסטלית תגיע למיליארד מאמינים בתוך מספר עשורים. רבים מהמאמינים של הזרם הזה נמצאים בחצי הכדור הדרומי: באמריקה הלטינית, באפריקה ובאסיה. רק כדי לסבר את האוזן, בסין יש 120 מיליון מאמינים פנטקוסטלים.
ומדוע לדבר הזה יש חשיבות לישראל? ובכן, בעידן שבו ישראל תחת ביקורת הולכת וגוברת בעולם, הנצרות הפטקוסטלית (כמו יתר הזרמים בנצרות האוונגליסטית) תומכת בישראל ללא סייג ועומדת לימינה.
התמיכה הזאת מבוססת בעיקר על ההבנה שעם ישראל שבתנ"ך הוא העם היהודי של העידן המודרני. מהסיבה הזאת אנחנו מאמינים שתקומתה של ישראל בעידן המודרני היא ההוכחה לנאמנות של האל להבטחותיו לאברהם, יצחק ויעקב.
מעבר לכך, ישראל היא מדינה דמוקרטית שבה חופש דת ואנחנו – נוצרים ויהודים – חולקים את אותם הערכים.
התמיכה שלנו בישראל באה לידי ביטוי הן בפעילות של הסברה – פעילות בעלת חשיבות עצומה כשמדובר במאות מיליוני אנשים בעולם - פעילות דיפלומטית בקרב מנהיגים נוצרים ואיסוף תרומות לפעילות רווחה וסיוע לציבור היהודי, בעיקר לניצולי שואה.
השינויים הדמוגרפיים בחצי הכדור הדרומי יכולים להביא לתמורות דיפלומטיות לטובתה של ישראל. אנחנו, בשגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים, הארגון הנוצרי-ציוני הגדול בעולם, חווים את השינויים הללו ממקור ראשון. כך למשל בברזיל, שבה יש קהילה פנטקוסטלית מהגדולות בעולם, נאספו 200,000 איש לתפילה המונית למען ישראל. בלאגוס, בירת ניגריה, נאספים מדי סוף שבוע מיליון מאמינים לתפילות למען ישראל.
וכך, הצמיחה של הזרם הפנטקוסטלי, שנולד בחג השבועות, מבשרת על פוטנציאל גדול מאוד של תמיכה נוצרית בישראל, באזורים רבים בעולם. למרבה הצער, רק מעטים בישראל מודעים לתהליך הזה.
הכותב הוא מנהל המדיה בשגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים