מימונה בבית שמש: אבוטבול ביקר אצל החילונים
ראשי העיר הנבחרים בבית שמש ובאלעד החליטו לנצל את חגיגות המימונה על מנת לגשר על המחלוקות שנוצרו בבחירות האחרונות
מצאת החג ועד לשעות הלילה המאוחרות, סייר אבוטבול בעשרות בתים בעיר החוגגים מימונה, מתוך מטרה להותיר את המשקעים מאחור ולצאת לדרך חדשה.
חודש וחצי אחרי קיום הבחירות החוזרות בעיר, שנערכו בעקבות החלטת בג"ץ, בית שמש עדיין לא שקטה לחלוטין. עסקנים חילונים שבים ומאיימים כי יפעלו לחלוקת בית שמש לשני ערים – דתית וחילונית, באם דרישותיהם לא יתקבלו. בתחילת החודש פנו שורת אישי ציבור במכתב לראש הממשלה, שר השיכון ושר הפנים בדרישה להקפיא את תכניות הבנייה לעיר, שלטענתם יציפו אותה בתושבים חרדים נוספים ויטו את מאזן הכוחות במקום לטובתם.

משה אבוטבול מתקרב במימונה
צילום: יעקב לדרמן

חג של קירוב לבבות. מימונה באלעד
צילום: אלי קובין, עיריית אלעד
אבוטבול הפך לנציג כלל המגזר החרדי במאבק הפנים-עירוני, למרות שהוא עצמו גדל במשפחה מסורתית ובעל שפה משותפת עם תושבי בית שמש הוותיקים, שברובם מגלים יחס חם לדת. לכן מקווים בסביבתו שמגע אישי בינו ובין השטח יסייע להפיל את החומה החוצה את העיר.
גם באלעד, המאוכלסת כמעט כולה בחרדים, נדרשה חוויה מתקנת לאחר הבחירות, למרות שחלפה חצי שנה מאז קיומן. המערכה בעיר הייתה פנים-חרדית: היא נשאה אופי עדתי ונחלקה בין אשכנזים לבין אנשי ש"ס – בסיומן נבחר נציג האשכנזים ישראל פרוש.
חג המימונה היווה מבחינתו הזדמנות לחלוק כבוד לתושבים המזרחיים במקום, שחשו כי "העיר נגנבה להם".
"אלעד הייתה צריכה את המעמד הזה", סיפר תושב העיר שהשתתף בחגיגה. "בכל מקום צריך שלום, אבל בעיר שכולה חרדים – אין מלכתחילה סיבה שתהיה מלחמה כזו. התמונה של ראש העיר האשכנזי לבוש בבגדים המסורתיים וחוגג עם מופלטות מסמלת את הדרך החדשה שכולנו רוצים ללכת בה".
המעמד משך אליו בכירים במגזר החרדי גם מחוץ לגבולות העיר, ביניהם הרב הראשי לישראל דוד לאו ואביו הרב הראשי לשעבר ישראל מאיר לאו. במקום נכחו גם המועמדים לנשיאות המדינה – חברי הכנסת ראובן ריבלין ופואד בן אליעזר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg