סערה בצה"ל: 3 נגדים נעצרו בחשד שגנבו טילי לאו

שמונה חשודים, בהם שלושת הנגדים, נעצרו בחשד שהעבירו עשרה טילי לאו מתקדמים, עשרות לבנות חבלה ורימונים לידי גורמים עבריינים, לאחר שגנבו אותם מבונקר בבסיס צבאי בדרום. קצין בכיר: "מדובר בנגדים צעירים שהצליחו לפתות אותם"

יוחאי עופר | 13/4/2014 18:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פרשת סחר באמצעי לחימה מסעירה בצה"ל: שמונה חשודים, בהם שלושה נגדים בצה"ל , נעצרו בחשד למעורבות בגניבת אמצעי לחימה מתקדמים, כולל עשרה טילי לאו משופרים, מבונקר תחמושת צבאי באזור הדרום. על פי החשד, האמצעים היו אמורים לעבור לידי גורמים עבריינים. כך הותר היום (א') לפרסום. הנגדים החשודים היו אחראים על הבונקר הצבאי. החשודים הנוספים - חייל בסדיר וארבעה אזרחים.

הפרשה החמורה נחשפה בתום חקירה סמויה של היחידה המרכזית של מרחב נגב במשטרה, שהצליחה למנוע מהחשודים להעביר את אמצעי הלחימה לידיהם של ארגוני פשיעה. אמצעי לחימה נוספים שנגנבו על ידי החשודים היו עשרות לבנות חבלה ורימוני רסס.
  
צילום: באדיבות דוברות המשטרה
טילי לאו שנגנבו מצה''ל. ''נתפסו דקות לפני שהועברו לגורמים עבריינים'' צילום: באדיבות דוברות המשטרה
צילום: באדיבות דוברות המשטרה
טיל לאו. ''מסוגל לגרום לאבדות רבות בנפש'' צילום: באדיבות דוברות המשטרה

החקירה נפתחה בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל במשטרה. במסגרת החקירה עלה כי עבריין מוכר תושב דימונה נמצא בקשר עם אנשי קבע בצה"ל. בפעילות המשטרתית הצליחו החוקרים לגלות כי העבריין נפגש עם אנשי הקבע מספר פעמים.

מעצרם של אנשי הקבע והחייל הסדיר תואם עם המשטרה הצבאית, והם הועברו לחקירה במשרדי היחידה המרכזית במרחב נגב.

בהודעת המשטרה נאמר כי במהלך החקירה הצליחו השוטרים לשים את ידם על טילי הכתף המתקדמים, דקות ספורות לפני שהועברו לגורמים עבריינים, שביקשו לעשות בהם שימוש במלחמות ארגוני הפשע. מפקד המחוז הדרומי ניצב יורם הלוי ציין כי אמצעים הלחימה נתפסו על ידי שוטרי היחידה המרכזית במרחב נגב ברכבו של אחד מהעצורים בפרשה, איש קבע שהיה בדרכו למפגש בו היה אמור למסור אותם.

לפי המשטרה, מדובר בטילים בעלי חומר נפץ תקני, המיועדים לשימוש מבצעי בצה"ל. הטילים מסוגלים לגרום לאבדות רבות בנפש ולנפגעים רבים בשימוש בסביבה אזרחית.

מפרטי החקירה, שמנהלת משטרת ישראל בשיתוף מצ"ח, עולה כי הנגדים החשודים התבקשו להשיג עבור הגורמים העבריינים לבנות חבלה, רימוני רסס  וטילי לאו. גורם במשטרה הצבאית מסר ל-nrg מעריב כי "זה אירוע לא טוב, אבל בסוף אנחנו שמחים שהצלחנו להניח את ידינו על אמצעי הלחימה. אנחנו במאבק כולל נגד זליגה של אמצעי לחימה ונשק מצה"ל".

"מדובר במספר בודד של אנשים. לצערי זו תופעה שיש בארגונים גדולים, שיש אנשים שגונבים רכוש של הארגון, וזה קורה גם כאן בצה"ל - רק שכאן מדובר בנשק", אמר הגורם.

הנגדים החשודים עסקו בעצמם בתחום הנשק והלוגיסטיקה, ובמהלך חקירתם הודו כי התבקשו להעביר עשרות רימונים ולבנות חבלה, וכן טילי לאו, תוך כדי שהופעל עליהם לחץ על ידי גורמים מחוץ לצבא. "מדובר בנגדים צעירים, שהופעל עליהם לחץ כלכלי, והצליחו לפתות אותם", הסביר קצין בכיר שמעורב בחקירת הפרשה. גורמים במשטה הוסיפו כי כי הסכום אותו קיבלו החשודים עבור אמצעי הלחימה שסיפקו היה נמוך משמעותית מהסכומים בהם הוא נסחר בקרב גורמי הפשיעה.

עוד הוסיף הקצין כי "מדובר באמצעי לחימה בכמות גדולה למדי, הכוללת עשרות רימונים, לבנות חבלה ועשרה טילי לאו". לדבריו, אחד הנגדים היו דומיננטי מבין השלושה בעת תכנון המעשה, ושני הנגדים הנוספים שיתפו עימו פעולה.

לדברי הקצין, חשיפת הפרשה מעידה כי מגמת הניסיונות להשגת אמל"ח צבאי נשמרת גם השנה, כפי שחשף בתום שנת 2013  קצין המשטרה הצבאית הראשי
תא"ל גולן מימון. לדברי הקצין, מעצר שלושת הנגדים וחקירתם מהווה הוכחה כי בצה"ל נעשים מאמצים רבים יותר לשמירה על הנשק ואמצעי הלחימה, ולכן ישנה עלייה בתעוזה מצד גורמי הפשיעה.

לפני מספר חודשים פרסמה המשטרה הצבאית נתונים על עלייה במספר תיקי החקירה שנפתחו בגין ניסיונות גניבת כלי נשק מבסיסי צה"ל, או מבתי חיילים. בצה"ל מציינים כי בשל מצוקת אמצעי הלחימה בקרב ארגוני הפשיעה, נסקו מחירי הנשקים הנמכרים ללא רישיון.

כך, המחיר הממוצע עבור נשקים עלה מאלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים במהלך בחודשים האחרונים - ובעסקאות כאלו מעורבים לא פעם חיילים באופן ישיר. לפי גורמים בכירים במשטרה הצבאית, אם בעבר עסקו חוקרי מצ"ח בשניים עד שלושה אירועים מדי שנה של  עסקאות נשק לא חוקיות, הרי שבשנה החולפת נרשמו 11 אירועים כאלה, וייתכן כי עסקאות נוספות בוצעו מבלי שנחשפו.
דנינו: "המטענים מגיעים מצה"ל"

לפני חודשיים התייחס מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו לגל החיסולים על רקע פלילי ברחבי הארץ, והבהיר כי רוב המטענים המשמשים את ארגוני הפשיעה הינם "מטענים תקניים שמקורם בצה"ל".

דנינו הוסיף כי כדי למנוע את זליגת אמצעי הלחימה לגורמים בעולם התחתון, המשטרה פועלת בשיתוף פעולה עם הצבא. "זה קורה כבר הרבה שנים, אבל בתקופה האחרונה התופעה הזו הולכת ומתרחבת", הוסיף דנינו.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...