
הודו רוכשת טילי ספייס של רפאל
בישיבת הועדה לרכישות ביטחוניות של הודו (DAC) שהתקיימה ביום שני האחרון, אושרו מספר רכישות של ציוד צבאי, ביניהן גם רכישה של 250 טילים מסוג ספייס של רפאל עבור חיל האוויר ההודי. היקף העסקה מוערך ב-100 מליוני דולרים
כחלק מתכנית ההתחמשות הרב שנתית של צבא הודו בהיקף כולל של 100 מיליארדי דולרים בעשור הקרוב, אישר משרד הביטחון ההודי ביום שני האחרון מספר פרויקטים ביטחוניים, ביניהם גם רכישה של 250 טילי ספייס תוצרת רפאל. כך על פי פרסום באתר timesofindia ובאתרים נוספים. מקורות בישראל סירבו להתייחס לידיעה.
הפרויקטים שאושרו כוללים שדרוג של 37 בסיסי חיל האוויר ההודי (181 מיליוני דולרים), מודרניזציה של חמישה מחסני תחמושת (290 מיליוני דולרים) , 4000 התקני ראיית לילה עבור חיילי חי"ר מתוצרת חברת Bharat Electronics Limited ההודית (226 מיליוני דולרים) , 5,000 יחידות של ציוד ראייה תרמית לטנקים וכלי רכב קרביים לחי"ר (484 מיליוני דולרים) , 44,000 מכונות ירייה (214 מיליוני דולרים) ו-702 כלי רכב קלים משוריינים רב תכליתיים (194 מיליוני דולרים) . בנוסף, אושרה גם רכישה של 250 טילי ספייס ישראליים למטוסי קרב של חיל האוויר (100 מיליוני דולרים).
באותה ישיבה, דחה משרד הביטחון ההודי החלטות על ארבעה פרויקטים אחרים. רכישת 145 תותחי הוביצר קלים (M- 777) בהיקף של 885 מיליוני דולרים, רכישה של ארבע ספינות מלחמה אמפיביות (פרויקט בהיקף של יותר מ-3 מיליארדי דולרים), 16 מסוקים לחיל הים (פרויקט בהיקף של 970 מיליוני דולרים) ו-56 מטוסי תובלה (פרויקט של כ-2 מיליארדי דולרים).
המסוקים של חיל הים אמורים לספק יכולות נגד צוללות והודו מתלבטת בין ה-Sikorsky-70B ל-European NH-90. הרכישה הזו של המסוקים תלווה בפעימה שניה, שבה ירכשו מסוקים כבדים יותר לשימוש על ידי הכוחות המיוחדים בסך 3 מיליארדי דולרים. מכאן, שכל דחייה, מעכבת גם את העסקה השנייה. בהקשר מטוסי התובלה, משרד הביטחון ההודי טרם החליט האם לרכוש מיצרן זר או להעביר את הכספים לתעשייה מקומית, כך לפי האתר.
שדרוג בסיסי חיל האוויר יבוצע על ידי חברת TATA ההודית, והוא יכלול חוץ משיפור המסלולים, גם מערכת לניהול אוטומטי של תנועה אווירית, מכ"מ מעקב, מכ"מים לגישה מדיוקת, רדיו בתדר גבוה (קרקע-אוויר) ומערכת איתור כיוון אוטומטית. כך לפי אתר deccanherald. על פי מקורות ברשת, באותה ישיבה נידונה גם רכישה של מטוסי התרעה מסוג AWACS עבור חיל האוויר ההודי - עסקה שאם תצא לפועל, צפויות להתמודד עליה גם חברות ישראליות.
ניתוח מעמיק של אסטרטגיית ההתחמשות של צבא הודו אפשר למצוא כאן .
לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg