
מקדמים סטארטאפים ישראלים בסין
קרן הון-סיכון חדשה תשקיע 50 מליוני דולרים בחברות טכנולוגיה ישראליות על בסיס מודל ייחודי: מעבר להשקעה תספק הקרן לחברות תשתית ניהולית ותפעולית בסין לאורך זמן, וזאת כדי להגדיל את סיכויי הצלחתן בשוק הסיני המציב אתגרים מורכבים. ההשקעה הממוצעת בחברה תגיע ל-2 מליוני דולרים

קרן WBP Venture Partners היא שותפות בין (B&P Management (China בראשות דיוויד פוקס, WEZ ? אזור הסחר והכלכלה Wujin שבעיר צ'אנגז'ו, ו-PTL Group, חברה סינית בבעלות ישראלית המתמחה בפתרונות ניהול ותפעול לחברות מערביות בסין.
על רקע המעורבות הסינית הגוברת בהייטק הישראלי, מושקת בימים אלה קרן סינית-ישראלית-אמריקאית שתשקיע בחברות טכנולוגיה ישראליות. בשונה מצורות אחרות של השקעה עד היום בסין, הקרן החדשה, בשםVenture Partners WBP, מציעה מודל ייחודי המשלב פתרונות מימון לצד תשתית מקצועית ומיומנת של שירותי ניהול ותפעול לטובת חברות ישראליות בשוק הסיני.
זאת, מתוך הבנת הצורך החיוני של חברות ישראליות וזרות בתמיכה מקומית מתמשכת שתגדיל את סיכויי ההצלחה שלהן בשוק הסיני.
הקרן על בסיס שיתוף פעולה בין (B&P Management (China בראשות דיוויד פוקס שגייס כבר מאות מליוני דולרים עד היום עבור חברות הייטק ישראליות; PTL Group ? חברת ניהול בראשות צבי שלגו העומדת זה שנים מאחורי פעילותן בסין של חברות טכנולוגיה ישראליות רבות; ובין אזור הסחר והכלכלה WEZ, שבעיר צ'אנגז'ו בסין, מהערים הבולטות בסין בנוכחות חברות ישראליות.
הקרן תגייס בשלב ראשון 300 מליון RMB (כ-50 מליון $) להשקעה בחברות ישראליות שיפעלו בסין, עם אופציה לגיוס נוסף בהמשך. היקף ההשקעה הממוצע בחברה (בפעילות כל חברה בסין) הוא כ-2 מליון דולר. הכרזה ראשונה על הקמת הקרן תתקיים במסגרת כנס IVC ב-27 בפברואר שיעסוק בפעילות חברות הייטק ישראליות בסין.
הקרן תשקיע בחברות טכנולוגיה שיש להן מוצרים חדשניים המוכנים ליציאה לשוק, ואשר כבר פועלות בשוק המערבי ומבקשות להרחיב את פעילותן לשוק הסיני. במקרים מסוימים, תשקיע גם בסטארטאפים שנמצאים על סף תחילת שיווק (בטווח של כשנה). המגזרים המועדפים הם: מדעי החיים וציוד רפואי, קלינטק, טלקום, מובייל, online media וקשת רחבה של טכנולוגיות לתעשיה.
מעבר למימון הראשוני ולתמיכה המקומית המתמשכת, החברות בקרן יקבלו סיוע אסטרטגי פיננסי לרבות אסטרטגיית אקזיט בשלבים מאוחרים יותר (הנפקה בבורסות ניו יורק, הונג קונג, לונדון וגם שנגחאי, או לחילופין ? מיזוג/רכישה) וזאת על בסיס קשריהם של השותפים בקרן עם חברות רב-לאומיות וניסיונם במימון פעילות בינ"ל.
לדברי דיוויד פוקס מניו-יורק, שותף מנהל בקרן באמצעות חברת B&P Management שבראשותו: "חברנו ל-PTL Group כי השיתוף איתם מאפשר להגשים את החזון שלנו לגבי פעילות חברות ישראליות וזרות בשוק הסיני. מודל כזה, שהוא שילוב של השקעות ומעטפת שירותים יחד הוא יוצא דופן בשוק. אני מאוד מאמין בו." עוד הוסיף: "טכנולוגיה וחדשנות זה אלמנט חשוב, אך זה לא היחיד. גם חלק מהחברות האמריקאיות שרצו לפעול בסין נפלו כיוון שלא היתה להן תמיכה מקומית מסוג זה שאנו מציעים".
פוקס הינו בנקאי השקעות שגייס מאות מליוני דולרים עבור חברות הייטק ישראליות וחברות סיניות. בנוסף, הוא מעורב בתעשיית הטכנולוגיה הישראלית כדירקטור במספר חברות, בהן גם קרן "תעוזה". שותפו של דיוויד פוקס הוא John Hui, המתמחה בגלובליזציה של חברות סיניות ובהנפקתן בעולם.
המודל המיוחד של הקרן פותח על בסיס ניסיונה רב-השנים של PTL Group בשוק הסיני במסגרת עבודה צמודה עם חברות טכנולוגיה ישראליות רבות, בהן מטריקס, ליקורד (מקבוצת מכתשים אגן), טאואר ג'אז, ראדוור, אפימילק ורבות אחרות.
לדברי צבי שלגו, מנכ"ל PTL Group ושותף מנהל בקרן: "המטרה היא לאפשר לחברת הייטק ישראלית לחדור לשוק הסיני ולצמוח בו אורגנית לאורך זמן תוך שהיא שולטת בעסקיה. מנסיוננו, המפתח לבניית פעילות יציבה לאורך זמן ולמימוש עסקי בשוק הסיני כרוך בהקמת צוות מקומי שיפתח את עסקי החברה בסין כתשתית מינימלית שתאפשר גם צמיחה והתרחבות".
פלטפורמות השירותים השונות שמפעילה PTL Group בסין מאפשרות לחברות להקים ולנהל ביעילות בין השאר צוותי מכירות, מרכזים לוגיסטים, פעילות ייצור והרכבות, מרכזי תמיכה ופיתוח ושרותי "BackOffice" מלאים. החברה עוסקת גם בפרויקטים של "הבראת חברות" וזכתה בהוקרה ובפרסים בתחום זה.
שני הצדדים בחרו לממש את החזון שלהם בסין יחד עם העיר צ'אנגז'ו- א.תעשיה WEZ, שפרנסיו נתנו אמון במודל הייחודי של מימון, תמיכה מקומית מאסיבית וכן הטבות שונות שמעניקים הסינים.
לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg