
והזכה היא: חברת טיטניום
קרן JVP הכריזה על הזוכה בתחרות הסייבר שהתחילה בכנס הסייברטק בינואר האחרון. טיטניום פיתחה דרך חדשנית להגנה על ליבת מערכות קריטיות, והיא תצטרף לחממת הסייבר של JVP ותזכה להשקעה של מליון דולר

מערכת IsraelDefense
טיטניום (Titanium) היא הזוכה בתחרות הסייבר סטארט-אפ של קרן הון סיכון JVP. בעקבות הזכייה תצטרף טיטניום לחממת הסייבר של JVP בבאר שבע ותזכה להשקעה של מליון דולר. ההכרזה על הזוכה מתוך ארבעת הפיינליסטים, התקיימה באירוע מיוחד בכנס RSA, המתקיים בימים אלו בסן פרנסיסקו.
מערכות הגנה ונשק, תעשיית הרכב ומתקני גז וגרעין הן רק דוגמאות לתעשיות המבוססות על מערכות קריטיות ותפקודן התקין. כיום אין דרך בטוחה לחסום התקפות שהצליחו להגיע לליבה של מערכות אלה לאחר שעברו בהצלחה את שלל ההגנות המרחביות. טיטניום נוצרה כדי לתת מענה ראוי ומלא למתקפות אלה בעזרת פתרון שהופך את אותן מערכות קריטיות לבלתי חדירות. לטכנולוגיה של החברה, המוגנת בפטנטים, יש פוטנציאל לשנות את שוק האבטחה בתחום המערכות הקריטיות.
השיטה החדשנית שפיתחה טיטניום להגנה על הליבה של מערכות קריטיות, מאפשרת לחסום התקפות על מערכות אלו, הפצה של התקפות למחשבים נוספים והתראות בזמן אמת. הטכנולוגיה של טיטניום מבוססת על מחקר אקדמי מוביל בתחום הקשחת מערכות מחשוב קריטיות או מערכות משובצות מחשב (Embedded Software). מדובר בפריצת דרך מחשבתית המאפשרת רק לתוכנה מורשית לרוץ על מערכת ההפעלה, תוך חסימה וניטור כל ניסיון של תוכנה חיצונית בלתי מורשית.
צוות מייסדי החברה, עתירי ניסיון בתחום אבטחת מידע והוא כולל את; פרופ' יובל אלוביץ, ראש מעבדות הסייבר באוניברסיטת בן גוריון, דודו מימרן, המנהל הטכנולוגי של מעבדות דוייטשה טלקום בישראל בשמונה השנים האחרונות ומוטי גורי, חוקר בכיר במעבדות הסייבר באוניברסיטת בן גוריון.
"הטכנולוגיה שלנו שונה מפתרונות אחרים הקיימים בשוק הודות לשלושה גורמים עיקריים", מסביר דודו ממרן, "הטכנולוגיה שלנו עוצרת התקפות שהצליחו לחדור למחשבים המרכזיים של המערכות הקריטיות והתקפות אלה נעצרות באופן מושלם הודות לפטנט שעליו מושתת הטכנולוגיה שלנו. אנחנו מסוגלים למנוע הפצה של מתקפות על מחשבים אחרים במתקן ואנחנו יודעים להודיע בזמן אמת כשמתקפה החלה ונוטרלה".
35 מיזמים חדשניים נגשו לתחרות ה - Cybertition - תחרות הסייבר סטארט-אפ, עליה הכריזה JVP בתחילת ינואר, אשר יצרה עניין רב. ארבעת המיזמים המבטיחים ביותר העומדים מאחורי החברות ?ורצות הדרך, הוזמנו במימון JVP לכנס RSA בסן-פרנסיסקו. צוות השיפוט כלל את שותפי JVP, כמו גם נציגים בכירים של תעשיית ההייטק העולמית מהחברות הרב לאומיות: Lockheed Martin EMCRSA, MICROSOFT,CISCO, GE וכן המדען הראשי.
"תחרות הסייבר סטארט-אפ הראשונה של JVP , מהווה הזדמנות ייחודית לפריצת דרך משמעותית עבור חברה הנמצאת בתחילת דרכה", אומר יואב צרויה, שותף בחממת הסייבר של JVP, "לטיטניום יש פוטנציאל משמעותי לחולל מהפיכה בהגנה על מערכות קריטית מפני איומי הסייבר ואנו מתכוונים לעבוד בצמוד עם היזמים ולהירתם במלא המרץ כדי לסייע לה לממש אתגר זה כדי להבטיח את בנייתה של טיטניום לחברה משמעותית ופורצת דרך ".
"טיטניום מפגישה את מיטב המוחות מעולם האקדמיה והתעשייה בתחום אבטחת המידע, ומובילה רעיון פורץ דרך וטכנולוגיה חדשנית העונה על צורך שוק", אומר נמרוד קוזלובסקי, שותף בחממת הסייבר של JVP, "התחרות הוכיחה כי ישראל מהווה כור היתוך מרתק, המצמיח את הדור הבא של חברות הסייבר. JVP Cyber Labs מהווה נדבך מרכזי בחזון להפוך את ישראל בכלל ואת באר שבע בפרט, למרכז סייבר חדשני ברמה העולמית"
לכתבות נוספות באתר ISRAEL DEFENSE היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg