שוויון

גורם בכיר בצה"ל: "כולם צריכים לשרת ואסור לשחק בזה"

בתדרוך לכתבים התייחס הרמטכ"ל בני גנץ להחלטות ועדת שקד בנוגע לקיצות שירות הגברים והארכת שירות ההסדר: "הצגנו את האמת המקצועית שלנו בפני חברי הוועדה". גורמים נוספים ביקרו את ההתנהלות הפוליטית בוועדה: "לכל מפלגה היה נוח לאשר סעיף אחר"

יוחאי עופר | 23/2/2014 16:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הרמטכ"ל מתייחס לראשונה להחלטות ועדת שקד, ומבקר אותה: אחרי דברי הביקורת החריפים שהשמיעו גורמים בסביבת שר הביטחון משה יעלון, בנוגע לחקיקה שמקדמת ועדת שקד, וגיבוש חוק הגיוס החדש, מצטרף היום (א') הרמטכ"ל בני גנץ לדברי הביקורת, אם כי בזהירות רבה יותר. "צה"ל הציג בפני הדרג הפוליטי תמונה ברורה לדרישות הנחוצות לו", אמר גנץ בסקירה בפני כתבים צבאיים בפיקוד הצפון.

ועדת שקד קיבלה באופן חלקי את המלצות צה"ל, ועל כך נמתחה ביקורת חריפה מצד גורמי ביטחון בכירים, שאליהם מצטרף הרמטכ"ל ששמר על ממלכתיות יחסית, עד עתה. "אנחנו אמרנו מה צריך להיות לפי הערכות הצבא. הדרג הפוליטי יקבל לבסוף את החלטתו. הדרג הפוליטי אינו כפוף אל הדרג המבצעי, ככה זה במדינה דמוקרטית", ציין גנץ.
 
צילום: דובר צה''ל
הרמטכ''ל בני גנץ בסיור היום. ''צה''ל הציג את האמת שלו'' צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל פירט את דרישות הצבא, שנדחו בחלקן על ידי ועדת שקד: "הצגנו אפשרות לקיצור שירות בנים, ומול זה טענו כי נדרשת הארכה של שירות הנשים ושל מסלול ההסדר, וצמצום מספר המשרתים בימ"ל (יחידות מחוץ לצבא). הצגנו את האמת המקצועית שלנו לחברי הוועדה" הוסיף הרמטכ"ל."אנחנו לא מצביעים במליאת הכנסת, ושייגמרו התהליכים נציג אותם פעם נוספת, והדרג הפוליטי ייבחר את דרכו".
  
בשיחות סגורות הביקורת של צה"ל חריפה יותר. לדברי קצין בכיר, במסגרת עבודת הוועדה יכול היה צה"ל רק לנסות ולהשפיע אבל לא ניתן לו עמדת החלטה. "אנחנו לא מרימים יד בהצבעות, אבל אומרים שכולם צריכים לשרת, ואסור לשחק בזה".

על רקע החלטות הוועדה בנוגע לקיצור שירות הגברים, שיגיעו לאישור הכנסת, מציינים הגורמים: "אמרנו שאם מקצרים לגברים, אז צריך להאריך את שירות הנשים או ישיבות ההסדר", הוסיף הקצין הבכיר. "הצביעו בוועדה על מספר סעיפים, והצגנו את החבילה הכוללת. לאחד היה נוח לאשר סעיף כזה ולאחר סעיף אחר. אנחנו לא יודעים איך מזגזגים בפוליטיקה, אבל צריכים לשמור על גבולות של אתיקה, ולקבל את הכרעת הדרג הפוליטי". 

כזכור, עם תחילת העבודה על גיבוש החוק, הציג אגף כוח האדם וגם הרמטכ"ל עצמו את האופן בו יוכל צה"ל להיערך לשינוי בסדרי הכוחות בצבא במסגרת חוק הגיוס החדש. נציגי אכ"א התעקשו כי בתמורה לקיצור שירות הגברים בארבעה חודשים, יש לתת תוקף להארכת שירות הנשים בתקופה דומה, וכן להאריך את תקופת שירות בני ישיבות ההסדר ל-24 חודשים לפחות, במקום 16 כיום.

מלבד אלו הציגו נציגי צה"ל תמונה ולפיה מספר לא מבוטל של משרתים מוצבים ביחידות שמחוץ לצה"ל על חשבון כוח האדם של הצבא, מספר אשר עומד על כמה מאות המשרתים בין היתר במוסד או משרד הביטחון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...