נחל הבשור: לא עוד גשר חבלים מתנדנד
מי שחשש לעבור מעל אפיק הנחל על גבי החבלים המתנדנדים יכול להפסיק לפחד - גשר צינורות יציב שהוקם ממש בסמוך

דובי זכאי
צילום: דובי זכאי
80 ק"מ אורכו של נחל הבשור, שמנקז את מי הגשמים באזור שדה בוקר ומסיים את דרכו המפותלת בדלתא נאה בים של רצועת עזה. מים רבים זורמים באפיקו בעת שיטפון, ובמאמץ הנדסי מסובך לאגור אותם הוקמו סמוך לאפיק שלושה מאגרי ענק. חלק מזרימת הנחל מופנה לאגם גדול, שבו יונקות משאבות ענק את המים ומעבירות אותם לשני מאגרים. יתר מי השיטפונות ממשיכים לזרום מערבה, חלקם נעצרים בבריכות טבעיות, במאגר נירים ובים. המים במאגרים נמהלים עם מי השפד"ן שמגיעים לדרום ממרכז הארץ באיכות גבוהה, ומופנים לטובת השקיה ופיתוח החקלאות באזור.
כדי לראות את כל המפעל היפה הקימו שני מצפים, התחתון נמצא מעל ערוץ הנחל ומשקיף אל בית המשאבות והמאגר התחתון. כדי לצפות על המאגרים העליונים, הוקם "הר קטן" עם מרפסת תצפית יפה למאגרים ולסביבה. בימים אלה המאגרים מלאים במים לשמחת העופות הנודדים, העגורים והשקנאים.
החלום של פרנסי האזור היה להכין גשר לצד הצינורות הענקיים שיהיה מעבר נוח וחיבור בין שתי הגדות. בשבוע האחרון נפתח הגשר לקהל, עשוי ברזל חסון וצמוד לצינורות. במרכז הגשר מרפסת גדולה שצופה אל סבך צמחי הקנה בערוץ הנחל, ובעת שיטפון היא תאפשר להשקיף אל המים הסוערים ולהרגיש את השצף העז. יתרון נוסף שמקנה הגשר החדש הוא מעבר בהליכה רגילה או ברכיבה על אופניים. כך זכינו בנקודת יופי חדשה, במיוחד בימים אלה, כשהדרום פורח.
איך מגיעים: נוסעים על כביש 222 מצומת גבולות דרומה. עוברים את גבולות, אחרי כשלושה ק"מ פונים שמאלה לדרך נוף נחל הבשור ומצפורי המאגרים.
בסביבה: כדאי לטייל לאורך דרך הנוף הבשור, השביל מתאים לכל רכב, (סימון שביל כחול). כ-12 ק "מ שביל צמוד לנחל שמתחיל בגשר החבלים בצומת צאלים ומסתיים בפארק אשכול על כביש 241, (צומת מעון - אורים).
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg