הודו: רוצחי ראש הממשלה יצאו לחופשי

אחרי שעונשם של השותפים ברצח רג'יב גנדי לפני 23 שנה הומתק, החליטה הממשלה במדינת המחוז טאמיל-נאדו לשחרר אותם מהכלא

שי אילן | 19/2/2014 14:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בהודו, שחרור רוצחי ראש ממשלה איננו טאבו: שבעה חברים במחתרת הטמילית, שרצחו בשנת 1991 את ראש ממשלת הודו רג'יב גנדי ישוחררו מהכלא, כך החליטה ממשלת טאמיל-נאדו, מדינת מחוז בדרום הודו.

עוד ב-nrg חדשות
לבנון: ארבעה הרוגים בפיצוץ מכוניות תופת
משמרות המהפכה על שיחות הגרעין: "נבלע הכאב ונמתין"
צרפת: שפכו ערימות פחם ליד ארמון הנשיא

ההחלטה התקבלה בישיבת חירום של הקבינט במדינת המחוז, יום לאחר
רג'יב גנדי (במרכז). אלמנתו המליצה לשחרר הרוצחים
רג'יב גנדי (במרכז). אלמנתו המליצה לשחרר הרוצחים צילום: גטי אימג'יס
שבית המשפט החליט להמתיק את עונשם של שבעת השותפים במעשה ששלושה מהם נידונו למוות, ולקצוב את מאסרי העולם שלהם. ראש ממשלת המחוז, ג'יי ג'יאלליטה, אמרה כי הממשלה מעדיפה לשחרר אותם לאחר שכבר ריצו 23 שנות מאסר.

העונשים הומתקו לאחר שאלמנתו של רג'יב גנדי, סוניה גנדי, המליצה לקבל את בקשות החנינה של השותפים ברצח. הממשלה הפדרלית צריכה עדיין לאשר את ההחלטה, ועל פי הערכות שהועלו בעיתונות ההודית, היא איננה ששה לאשר באופן גורף את השחרורים. אולם לפחות חלק מהאסירים יזכו ככל הנראה לצאת בקרוב מהכלא.

ראש ממשלת הודו, רג'יב גנדי, נרצח במהלך עצרת בחירות, יחד עם עוד 25 בני אדם, על ידי מתנקשת באמצעות חגורת נפץ. גנדי, בן למשפחת האצולה הפוליטית של הודו, גנדי-נהרו, כיהן כראש הממשלה בין השנים 1984 ל-1989, לאחר הרצח של אמו, אינדירה גנדי. סבו, ג'ווהרלל נהרו, היה גם הוא ראש ממשלה.

הסיבה לרצח הייתה החלטתו של גנדי בשנת 1987 להתערב בעימות בסרי-לנקה ולשלוח לשם חיילים. הכוח ההודי הואשם בפשעים נגד האוכלוסייה הטמילית. 26 בני אדם הואשמו
במעורבות ברצח על ידי בית משפט מיוחד. חלקם היו מעורבים במימון הרצח. רק אחת מהן, נאליני סריהראן, הייתה חברה ביחידה של המחתרת הטמילית שביצעה את המעשה באופן ישיר. היא נידונה למוות אבל עונשה הומתק לאחר שהרתה וילדה בכלא. כעת גם היא בין הכלואים העתידים להשתחרר.

באשר לשותפים האחרים למעשה, הושמעה בעבר ביקורת על מערכת המשפט ההודית, שלפיה חלקם כלל לא ידעו על הכוונה לרצוח את גנדי. על פי הטענות הם הולכו שולל, ובית המשפט החמיר איתם בגלל האווירה הציבורית הקשה בעקבות הרצח. מנגד, קולות רבים במפלגת הקונגרס, שבנו של גנדי מכהן בה כסגן נשיא, מתנגדים לשחרור. "הוצאה לחופשי של הרוצחים תהיה בגדר תקדים מסוכן", אמר אחד מראשי המפלגה, נ. ר. רנגריאן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...