הממשלה דחתה ההחלטה על מפת הטבות המס

הממשלה תבקש הארכה של שבועיים, לדיון בקריטריונים הדרושים לכניסה למפת העדיפות הלאומית. סער: "הטילים לא נפלו לפי קריטריונים"

זאב קם | 2/2/2014 13:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ישובי הפריפריה ניצחו - דיון מחדש במפת העדיפות הלאומית: הממשלה דחתה בשנית את ההצבעה על אזורי העדיפות הלאומית ושינוי מפת הטבות המס, כך הוחלט בישיבת הממשלה היום (א'), שבה היתה צפויה ההצבעה לפי התכנון.

במקביל תבקש הממשלה הארכה של שבועיים מבג"ץ, וההחלטה על מפת העדיפות תתקבל מחדש באמצעות צוות שרים מצומצם שידון במפת הטבות המס. צוות השרים יפעל להתאמת אמות מידה שניסח האוצר, לאור התנגדותם של ראשי יישובים שצפויים להיפגע מהמהלך.

> ההחלטה הקודמת: הטבות המס לקריית שמונה תקוצץ בכ-69 אחוזים

הדיון בישיבת הממשלה הגיע בעקבות הצעתו של שר האוצר יאיר לפיד, לפיה יינתנו הטבות מס לכ־380 יישובים בפריפריה, שכוללים 230 יישובים חדשים
קריית שמונה.
קריית שמונה. "סמל" צילום: חמד אלמקת
שעד כה לא היו במפת העדיפות הלאומית.

לפי הצעה שהגיש שר האוצר יהיו שלושה קריטריונים לקביעת היישובים באזורי העדיפות. קריטריונים אלו הם מרחק היישוב מהגבול, קריטריון גיאוגרפי־דמוגרפי וקריטריון חברתי־כלכלי. בפעם הקודמת נדחה הדיון בהצעה לבקשת שרת המשפטים ציפי לבני, על רקע הכללתן של 35 התנחלויות ברשימה החדשה.

בעקבות הצעת האוצר, לצד מאות יישובים חדשים שתושביהם ייהנו מההטבות, עשרות אחרים, בעיקר בגבול הצפון ובדרום, צפויים להיפגע קשות מהחלוקה החדשה, ולהפסיד אחוזים ניכרים מהשכר החודשי - לאחר שלא שילמו עד היום מס בשל מגורים בקצה הארץ ובצל המצב הביטחוני הרגיש. זאת, משום שתקציב ההטבות לא יגדל באופן משמעותי ולכן היישובים הקיימים כבר ברשימה ייפגעו מבחינת אחוזי התמיכה.

בשבוע שעבר הפעילו ראשי ערים ומועצות לחצים על שרי הממשלה לא להצביע בעד התוכנית שהעלה לפיד. סילבן שלום, השר לפיתוח הנגב והגליל, אמר: "אלחם על כך שיישובים כמו קריית־שמונה לא ייפגעו, והאוצר יגדיל את היקפי התקציבים בהתאם ליישובים החדשים שיצטרפו למעגל ההטבות. כמי שהוביל את הנושא במשך שנים, לא אתן לפגיעה ביישובים".

ראש עיריית קריית־שמונה, הרב נסים מלכה, אמר: "אני מקווה מאוד שהשרים יקיימו את מה שהבטיחו בשבוע האחרון, ולא יתנו יד לפגיעה בעיר". לעומת היישובים שנהנו עד כה מהטבות מס וייפגעו, כמו מעלות־תרשיחא ושלומי, ערים אחרות ייכנסו למפה ויזכו להנחת מס. אחת מהן היא צפת. "מה שהיה עד היום זה חוסר צדק. לא ייתכן שקריית־שמונה, שמרוחקת ממני שלושים ק"מ, או חצור הגלילית, ייהנו מההטבה, והתושבים שלי לא," אמר ראש עיריית צפת, אילן שוחט. "סוף־סוף הממשלה עושה סדר".

בהודעת הממשלה בעקבות דחיית ההחלטה, נאמר כי צוות השרים יגבש "קריטריונים ברורים וראויים יותר לאור שיקולים נוספים מעבר למרחק ומצב סוציו-אקונומי". בישיבת הממשלה הובהר כי קריית שמונה ושדרות יוחרגו כך שלא יפגעו בשום תוכנית, בעקבות דרישתו

של שר הפנים גדעון סער. לפי הצעתו, ייקבע קריטריון חדש במפת ההטבות של "צמודי גדר", לישובים הנמצאים בקו העימות.

השר גדעון סער התייחס לניסיון להסיר את יישובי קו העימות מהרשימה ואמר: "הנזק בהצעה במתכונתה הנוכחית רב מהתועלת והיא תפגע בישובי קו העימות. מטרת ההטבות היא למשוך ולהשאיר אוכלוסיות חזקות  בפריפריה".

סער הוסיף: "הטילים שנפלו בעבר על קרית שמונה, לא נפלו על פי קריטריונים. קרית שמונה היא סמל, ולמדינה יש מחויבות לקרית שמונה, לשלומי ולמעלות. מחויבות זו לא הסתיימה".

לקראת הדיון בממשלה בנושא אמרה יו"ר מרצ זהבה גלאון: "אני קוראת לשר האוצר שלא להחיל את תכנית הטבות המס על תושבי 35 התנחלויות, במסגרת אישור מפת הטבות המס החדשה".

לדברי גלאון: "לא ייתכן, שיישובים שנמצאים בטווח הקסאמים והגראדים לא יכללו בתכנית ההטבות, בעוד התנחלויות מבודדות יקבלו חיזוק מהממשלה, על אחת כמה וכמה, בזמן שמתנהל התהליך המדיני".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...