"מעולם לא הייתה כוונה להשאיר ישראלים בפלסטין"
במסגרת ביקור בקצרין הצהיר שר החוץ כי כחלק מהמו"מ המדיני, ישראל תדרוש מהקהילה הבינלאומית להכיר בריבונות הישראלית ברמת הגולן. הוא התייחס גם למתיחות בקואליציה: "אני חושב שבנט עשה נכון שהתנצל, אסור להשתלח בראש הממשלה"
-אסון ההרעלה: מיכאל גרוס בן השבע שב להכרה
-קבוצת וואטסאפ נגד המפקד: "הייתי הורג אותו"
-למען ישראל: ג'והנסון עזבה ארגון זכויות אדם

השר ליברמן. "מותר להיתווכח עם ראש הממשלה" צילום: פלשש 90
לדברי ליברמן, "מה שיותר חשוב, הוא שלא הייתה שום כוונה להשאיר מתיישבים ישראלים תחת ריבונות פלסטינית. אני לא יודע איך ולמה נתנו פירוש כפי שנתנו, אבל אני יכול להדגיש שלא הייתה, איננה ולא תהיה כוונה כזאת להשאיר אף מתיישב ישראלי תחת ריבונות פלסטינית".
בנוסף הבהיר שר החוץ, כי על רקע השיחות בין ישראל לפלסטינים ובמסגרת האירועים שקורים בסוריה, "אנו נדרשים להסדיר את כל הנושא של הריבונות הישראלית ברמת הגולן.
"ב-17 בדצמבר 1981 קיבלה מועצת הביטחון במסגרת החלטה 497, כי היא לא מכירה בריבונותינו ברמת הגולן", המשיך השר. "אני חושב שכחלק מאותה עסקת חבילה, אותו הסכם
לדבריו ליברמן "ברור לכולם שהסיכונים הביטחוניים הכרוכים בעצם היכולת שלנו להגן על צפון הארץ, דברים שבשנה שנתיים האחרונות ראינו מעבר לכל ההסברים התיאורטיים, מחייבים הכרה בריבונות הישראלית ברמת הגולן מצד הקהילה הבינלאומית".
"בנט חייב להחליט אם הוא בקואליציה"
יו"ר ועדת הכנסת ח"כ צחי הנגבי (הליכוד-ביתנו) התייחס גם הוא לעימות שהיה בין נתניהו לבנט "כבר אתמול בבוקר, במהלך ראיונות שקיימתי, העברתי מסר חד משמעי: 'שר שאינו מוכן לכבד את העומד בראשות הממשלה חייב לפנות את כיסאו בממשלה".
לדבריו, "אי אפשר להישאר בפנים ולתקוף מבחוץ. השר בנט חייב להחליט אם הוא בקואליציה או באופוזיציה. ניתן לחלוק על עמדתו של ראש הממשלה, אך יש לעשות זאת באופן תרבותי, מנומס ובפורומים המיועדים לדיאלוג פנימי".
עוד אמר ח"כ הנגבי כי "טוב עשה השר בנט שהביא לסיום מהיר של הפרשה ואני מקווה שבכך תיעלמנה מהנוף הפוליטי שלנו תופעות של העדר דרך ארץ כלפי ראש ממשלה בישראל, והתרבות השלטונית בישראל תהלום חברה דמוקרטית מתוקנת".