בית הדין: מגדל תיקנס אם תתערב בהתארגנות

שופט בית הדין לעבודה מתח ביקורת חריפה על התנהלות בעלי חברת הביטוח מול התאגדות העובדים ופסק כי אם יפנה שוב לעובדים ייקנס ב-200 אלף ש"ח

יובל גורן | 21/1/2014 0:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שלמה אליהו והנהלת מגדל ביטוח הפרו וביזו צו שיפוטי שאסר עליהם לפנות לעובדיהם בעניין התארגנותם והקמת הוועד במסגרת ההסתדרות. כך קבע אמש (יום ב') שופט בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, דורי ספיבק, בהחלטה תקדימית, ותוך שהוא מותח ביקורת חריפה נגד בעלי חברת הביטוח.

הפגנת עובדי מגדל
הפגנת עובדי מגדל צילום: ראובן קסטרו
במסגרת ההחלטה, הוציא השופט ספיבק צו מותנה נגד אליהו והנהלת מגדל לפיו בכל מקרה של פנייה נוספת שלו או של הנהלת מגדל לעובדיה, בכל הקשור לניסיון ההתארגנות בהסתדרות, מגדל ואליהו באופן אישי ישלמו קנס בסך 200 אלף שקל בגין כל הפרה.

ההחלטה הדרמטית התקבלה בתום דיון שהתקיים אמש בבית הדין לעבודה, בעקבות פניית ההסתדרות לבית הדין. הטענה הייתה כי אליהו והנהלת מגדל מפרים שוב ושוב את החוק ופונים ישירות ובעקיפין לאלפי עובדי חברת הביטוח, בנוגע להתארגנות העובדים שהחלה בחברה לפני מספר חודשים, ואשר במסגרתה הצטרפו כבר למעלה מ-1700 מהעובדים להסתדרות שהקימה בחברה ועד פעולה זמני.

פניות ההנהלה לעובדים ופניותיו של אליהו עצמו, בין היתר באמצעות שליחת דואר אלקטרוני ופרסומים בנוגע להתארגנות העובדים באתר האינטרנט של עובדי החברה, הביאו לטענות בהסתדרות, כי נעשו בניגוד לפסק דין פלאפון שניתן לפני כשנה על ידי בית הדין הארצי לעבודה. על פי פסה"ד נקבע כי על מעסיק נאסר להביע דעה ולהתערב בהתארגנות עובדים ראשונית בחברה, לא כל שכן להתנגד לה.

לאחר שאליהו והנהלת מגדל עשו זאת לפני מספר שבועות כבר קבע בית הדין לעבודה כי אסור להם לעשות כן, אולם כאמור לאחר שהמשיכו בפעולות אלו פנתה ההסתדרות לבית הדין וביקשה להוציא צווים נגד אליהו והנהלת מגדל לפי פקודת ביזיון בית המשפט.

השופט ספיבק כאמור קיבל את טענות ההסתדרות, וציין בהחלטתו בין היתר כי "אין מנוס מהמסקנה הברורה לפיה מגדל ואליהו בחרו, בחירה חסרת תום לב, מכוונת ומודעת, להפר ולבזות את הצו השיפוטי.. משכך, אין לדעתי מנוס ממתן צווים כנגדם לפי פקודת ביזיון בית המשפט".

השופט ספיבק ציין עוד כי "לאור החומרה שבהפרת הצו אינו רואה מנוס מאכיפת הציות לו באמצעות צו מותנה לפיו בכל מקרה של פנייה נוספת של ההנהלה או אליהו לעובדים בעניין ההתארגנות, לרבות בתכתובת אישית, באמצעים אלקטרוניים או באמצעים אחרים, יהא על מגדל והן על אליהו באופן אישי לשלם קנס בסך 200 אלף שקל (כל אחד) בגין כל הפרה". הצו ייכנס לתוקף היום בשעה 14:00, זאת במטרה לאפשר להנהלת החברה לתקן כל הפרה, ככל שזו עדיין מתרחשת.

עובדי מגדל וההסתדרות מיוצגים בהליך המשפטי על ידי עורכות הדין ארנה לין ומיכל שטיין ממשרד ארנה לין ושות' ועל ידי עורכות הדין דמיה פרי-אלתרמן, איריס ורדי, ענת גוטמן ומיה צחור-אבירם מההסתדרות.

בהסתדרות ברכו אמש על ההחלטה, שלאחריה אמר יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן כי "בית המשפט קבע היום בצורה חדה וברורה כי שלמה אליהו והנהלת מגדל אינם עומדים מעל החוק, ההחלטה היא תמרור אזהרה נוסף לשלמה אליהן וההנהלה על החובה לכבד ולהכיר בזכות ההתארגנות המהווה זכות יסוד, עליהם לעשות מה שהיו צריכים לעשות כבר לפני חודשיים וחצי – לכבד את החוק ולהכיר בהתארגנות העובדים". בהסתדרות ציינו הערב כי העיצומים בהם נוקטים העובדים במחאה על סירוב ההנהלה להכיר בהתארגנות העובדים נמשכים, והחל ממחר בבוקר יצטרפו מאות עובדים נוספים לשביתה בה פתחו העובדים בשבוע שעבר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...