בלהבים לא רוצים את השם "רהט" בתחנת רכבת
ראש המועצה דורש להסיר את העיר הבדואית משם התחנה: "זו טעות". עוד החלטה המעוררת זעם: תושבי חוץ לא יוכלו לחנות בתחנה

ההחלטה לאיסור החנייה על תושבי חוץ התקבלה לדברי לוי לאחר שהרכבת החליטה שלא לתקצב את הרחבת החניון בתחנה. כתוצאה מהתוכנית, לא יוכלו הנוסעים מיישובי הסביבה להגיע ברכבם לתחנה, המשרתת עשרות אלפי נוסעים מדי יום.
לדברי לוי, כבר לפני 4 שנים סוכם בישיבה עם בכירי הרכבת ומשרד התחבורה כי חניון הרכבת יורחב על ידי המועצה ובמימון רכבת ישראל. "הדבר לא נעשה וישנה מצוקת חנייה לכל המשתמשים ברכבת, אנשים חונים במקומות אסורים חונים על אי תנועה ועל מדרכות, והמשטרה רושמת דו"חות לתושבים שחונים במקומות אסורים. לוי הוסיף כי פנה להנהלת הרכבת מספר פעמים כדי שימלאו את החלטתם אך לדבריו, "דבר לא נעשה בנידון".
מרכבת ישראל נמסר בתגובה כי פעולותיו של ראש המועצה הינן "מעשה בריונות שאינו בסמכותו החוקית". עוד נכתב בתגובה: "רכבת ישראל הקימה בשיתוף עם המועצה המקומית חניון עבור ציבור הנוסעים מתחנת להבים-רהט, המצוי בחלקו ברצועת רכבת ישראל ובחלקו בשטח המועצה. חברת הרכבת אינה גובה תשלום על חנייה ותפעל בכל הדרכים שלרשותה למנוע פגיעה בלקוחותיה. רכבת ישראל משלמת ארנונה ומתחזקת את חניון הרכבת הקיים".
עוד צוין בהודעת רכבת ישראל כי "בימים אלו רכבת ישראל מצויה בשלב הסופי של התכנון המפורט להרחבת החניון הקיים על קרקע השייכת למועצה המקומית בעוד כ – 250 מקומות חניה." בנוגע לבקשה לשנות את שם התחנה, מהרכבת נמסר שפנייתו של לוי טרם הגיעה.
תחנת הרכבת להבים- רהט הוקמה בשנת 2007 והיא משמשת את כלל היישובים באזור. בהם אלפים מתושבי מיתר, עומר, להבים, רהט, ישובי הפזורה הבדואית והמועצות האזוריות בסביבה משתמשים בשירותיה.
לדברי לוי, ביום חמישי האחרון הוא נפגש עם מנכ"ל הרכבת בועז צפריר בנושא, וזה הודיע לו כי החניון שייך למועצה ולא לרכבת. "כראש מועצת להבים חובתי בראש ובראשונה לדאוג לתושבי להבים ולאיכות חייהם, למרות שעומדת לפניי גם טובת תושבי האזור כולו, אני פונה אל הרכבת להרחיב את החניון כדי שיאפשרו חנייה לכלל תושבי האזור" הוסיף לוי.
מיד עם הודעתו על סגירת החניון לתושבי חוץ קיבל לוי פניות מראשי מועצות השכנות שתהו על המהלך. לוי בתגובה הפנה אותם אל הנהלת הרכבת.
תושבים רבים באזור הביעו זעם על ההחלטה. ראש עיריית רהט טלאל אל קרנאווי מחה על ההחלטה, וכתב מכתב דחוף אל מנכ"ל הרכבת בועז צפריר לפתור במהירות את הסוגיה. "חניון הרכבת ביישוב להבים שייך לרכבת ישראל ותחנת העצירה שם נקראת 'להבים- רהט'". החלטה מעיין זו לא מתקבלת על הדעת".
אל קרנאווי אמר כי פנה בעניין לראש מועצת להבים. "גיליתי שמכתב זה פורסם כתוצאה מהחלטת הרכבת בעניין. לא יעלה על הדעת כי חניון השייך בפועל לרכבת ישראל יוגבל לתושבים ספציפיים. האם יתכן שרכבת ישראל פועלת מתוך שיקולים זרים ולא ענייניים ואינה פועלת בתום לב ובשוויונית?" תוהה אל קרנאווי.
גם הבקשה להסיר את העיר רהט משם תחנת הרכבת, עוררה את כעסו של ראש עיריית רהט. כדי לתמוך בבקשה, טען ראש מועצת להבים כי "תחנת הרכבת בשדרות בנויה בחלקה בתחום שיפוט שדרות וחלקה בתחום שיפוט של המועצה האזורית שער הנגב, תמהני כיצד לא נקראה התחנה בשם שדרות - שער הנגב?"
לוי טוען כי גם אם תחנת הרכבת הייתה נקראת להבים - בני שמעון, הוא היה מתנגד נחרצות לשם המשותף. "אין בעולם דבר כזה, שתחנת רכבת שממוקמת בתחום השיפוט של רשות מקומית מקבלת שם נוסף של רשות מקומית שכלל אין לה גבול משותף, אין פה שום קשר לרהט, ראש העיר רהט הוא חבר אישי שלי וכך גם תושבי רהט שאיתם יש לי קשר מיוחד".
בתגובה אמר אל –קרנאווי: "שינוי השם לא בא בחשבון, לא ציפיתי שלוי יעשה דבר כזה. אנחנו במערכת יחסים טובה בין רהט ולהבים, וחבל שנקלקל את מערכת היחסים בנינו על דבר שהוכרע בשנת 2007. אנחנו לא ניתן לזה לקרות".