למה במילווקי מפזרים גבינה על המדרכות?

בשנה שעברה, כדי להילחם בקרח על המדרכות השקיעה העירייה כ-6.5 מיליון שקלים בפיזור מלח. עכשיו מנסים פתרון זול אבל אולי גם מסריח

צח יוקד | 31/12/2013 17:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החורף הקשה וסופות השלגים העזות שפוקדות מדי שנה חלקים גדולים מארצות הברית מאלצים את המדינות לחפש פתרונות יצירתיים וזולים להתמודד עם מזג האוויר הסוער. אחד מהם נוסה במדינת ויסקונסין שבצפון ארצות הברית שם הושק לאחרונה ניסוי חדש במסגרתו מתועלים מי הגבינה המלוחים להמסת השלגים ברחובות.

האם תביא עכברים לעיר?. אילוסטרציה
האם תביא עכברים לעיר?. אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק
שבעים סנטימטר של שלג ירדו בשנה שעברה במילווקי, העיר הגדולה ביותר בוויסקונסין. וכמו בכל עיר אחרת בארצות הברית, גם במקרה של מילווקי התבססה תעשיית המסת השלגים על כמויות אדירות של מלח גבישי שפוזרו על ידי עובדי העיריה על המדרכות והכבישים במטרה להמיס את השלג ולמנוע החלקות מסוכנות של הולכי רגל וכלי רכב.

לפי נתונים של עיריית מילווקי, בשנה שעברה לבדה נעשה שימוש בלא פחות מ-44 אלף טון של מלח במהלך החורף, בעלות  של כ-6.5 מיליון דולר. שנה קודם לכן הייתה הכמות גדולה עוד יותר, והעלות טיפסה על מעבר לרף של עשרה מיליון דולר.

אז לקראת החורף הנוכחי, החליטו בוויסקונסין לחפש פתרונות יצירתיים ובעיקר זולים יותר במלחמה נגד פגעי החורף הקשה שפוקד מדי שנה את המדינה הצפונית. אחד מהם, כפי שנוסה לאחרונה, הוא שימוש במי המלח המשמשים להמלחת הגבינות המקומיות. "עדיף להשתמש במים של המוצרלה או הפרובולונה. יש להן את ריכוז המלח הטוב ביותר", הסביר ג'פרי טיוס, אחראי פועלי התחזוקה של עיריית ויסקונסין.

השילוב שבין גבינה לוויסקונסין, חשוב להדגיש, הוא לא מקרי. אם איידהו ידועה בתפוחי האדמה שלה ופלורידה היא בירת התפוזים של ארצות הברית אז וויסקונסין נחשבת ליצרנית הגבינות הקשות הגדולה ביותר בארצות הברית, כשבשנה שעברה לבדה ייצרה המדינה לא פחות מ-1.22 מיליארד קילו של גבינה. מה שאומר כמויות אדירות של מי מלח בריכוז גבוה, זמינות וחינם אין כסף.

"אנחנו מנסים לעשות כל שימוש אפשרי בגבינה", הסביר טוני זילנסקי, חבר מועצת מחוז ביי ויו. "אם זה יצליח, אם זה יוכתר בהצלחה בויסקונסין, אני בטוח שזה יתפשט לערים בכל רחבי ארצות הברית", הוסיף. השלב הראשוני של הניסוי, נודע עוד, כלל ערבוב בין כשלושים קילוגרם של מי מלח גבינתיים על כל טון של מלח גבישי.

זאת ועוד, גורמים מקומיים מדגישים כי החיסכון הצפוי מהפתרון הגבינתי יטיב לא רק עם הקופה הציבורית אלא גם עם בעלי המחלבות שיוכלו לחסוך עשרות אלפי דולרים ולא מעט זמן שנדרשים על מנת להיפטר מהכמויות האדירות של המים המלוחים בהתאם לתקנות התברואה והחוקים המקומיים. כך, למשל, במקרה של מחוז פולק חסך שיתוף הפעולה עשרים אלף דולר ליצרנית הגבינות המקומית F&A ואילו המחוז עצמו חסך ארבעים אלף דולר על מלח גבישי.

ועדיין, עוד מוקדם לברך על המוגמר, לאחר שגם בוויסקונסין מודים כי עוד לא ברור מה הן ההשלכות המלאות של הניסוי המעניין כשאחד החששות הוא מהריח הלא נעים שעלול להיווצר כתוצאה מפיזור מי הגבינה על מדרכות הערים. חשש שני הוא שמי הגבינה ימשכו מכרסמים שונים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק