הפעימה יצאה לדרך: שוחררו 26 המחבלים

חמישה מבין האסירים הפלסטינים הועברו מכלא עופר למזרח ירושלים ושלושה הועברו לרצועת עזה. האסירים יוצאים לחופשי לאחר שבג"ץ דחה את העתירה של ארגון אלמגור כנגד שחרור חמשת תושבי ישראל

אסף גבור ויעל פרידסון | 31/12/2013 2:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הפעימה השלישית יצאה לדרך: שוחררו 26 האסירים הפלסטינים במסגרת המשא ומתן בין ישראל לרשות הפלסטינית. חמשת האסירים ממזרח ירושלים הועברו מכלא עופר "לנקודת השחרור" ומשם לביתם, ושלושה מהאסירים הועברו לרצועת עזה. אלוף פיקוד המרכז ניצן אלון הוציא צו שטח צבאי סגור באיזור כלא עופר.

מצידו השני של מעבר ארז, המתינו תושבי רצועת עזה להגעת שלושת האסירים. פאדווה ברגותי, אשתו של מנהיג הפת"ח מרואן ברגותי התבטאה בנושא שחרור האסירים "אנחנו בשעות של חופש שכל בני העם מחכים לה ומשפחות האסירים. שעות החופש האלו מגיעים 20 שנה מאוחר מידי. השמחה של העם הפלסטיני תמיד מהולה בעצב. אנחנו רוצים שיכבדו את האסירים המשוחררים, אבל אלפי אסירים עדיין בבתי הכלא. ההנהגה הפלסטינית חייבת לנהל אסטרטגיה אחרת שלא תשאיר את האסירים שלנו עשרות שנים בכלא ".

השחרור מתבצע לאחר שבג"ץ את העתירה שהגיש ארגון אלמגור בדרישה שלא לשחרר את חמשת הרוצחים תושבי מזרח ירושלים. "רשימת האסירים שאמורים להשתחרר לא תוכל לכלול אסירים שהם אזרחי המדינה ללא הבאת הנושא לדיון בממשלה. לא נאמר בהחלטה כי קיימת מגבלה דומה בעניין שחרור אסירים שהם תושבי המדינה אך לא אזרחיה", נכתב בפסק הדין.
 
צילום: איי.אף.פי
חגיגות שחרור האסירים ברשות הפלסטינית צילום: איי.אף.פי
צילום: מרים צחי
מפגינים נגד שחרור האסירים צילום: מרים צחי

השופט אלייקים רובינשטיין, אשר היה בדעת מיעוט, התנגד להחלטה, והציע צו על תנאי לשחרור האסירים תושבי מזרח ירושלים "וזאת בשאלה האם נתנו הממשלה וצוות השרים דעתם כדבעי לנושא זה ולהשלכותיו מעבר לעצם קבלת המידע שהללו מצויים ברשימה". 

בערב יום שני התכנסו כמאה חמישים מפגינים ובני משפחות שכולות מול בית ראש הממשלה בירושלים והחלו בצעדת המחאה נגד השחרור 26 האסירים הפלסטינים במסגרת הפעימה השלישית שצפויה להתקיים הלילה. חלקם, הורשו להפגין מול ביתו של הרוצח אחמד חלף, אחד האסירים הצפויים להשתחרר הלילה, ברחוב השלשלת בעיר העתיקה

המפגינים נשאו מטריות שחורות, הניפו שלטים נגד השחרור וצעקו: "מוות למחבלים" ושירי נקמה שונים. כל העת סבבו את המפגינים כוחות גדולים של יס"מ. בתוך כך, מהצד הפלסטיני נצפו זקוקים לאות שמחה על השחרור הצפוי. 

האסירים הפלסטינים יוצאים לחופשי כחלק מהפעימה השלישית שסוכמה במסגרת המשא ומתן בין ישראל לרשות הפלסטינית. לפני כארבעה חודשים היה הסבב הראשון, במהלכו שוחררו גם 26 רוצחים, ומספר זהה שוחרר בפעימה השנייה לפני כחודשיים.

צילום: איי.פי
מצפים להגעת האסירים ברצועת עזה צילום: איי.פי
צילום: איי.אף.פי
מתכונננים ברמאללה להגעת האסירים צילום: איי.אף.פי

כל האסירים ביצעו את העבירות טרום הסכמי אוסלו, וריצו תקופות מאסר של 18-28 שנים בגין עבירות רצח, הריגה או ניסיון לרצח. רבים מהם הורשעו ביותר מרצח אחד. ותיק האסירים הוא אחמד שחאדה שנעצר בשנת 85' ומרצה 28 שנות מאסר, לאחר שהורשע ברצח יוסף פרחן. לעומתו נעים שואמרה שרצח את יוסי חיון, ריצה פחות מ-19 שנות מאסר, לאחר שנעצר רק בשנת 95'.

הרשימה המלאה של האסירים ששוחררו:

עדנאן אלאפנדי, אחמד שחאדה, רמדאן יעקוב, מוחמד עפאנה, פיסל אבו-אלרוב, אחמד כמיל, בלאל דמרה, ג'מאל אבו-מוחסן, סעיד תמימי, אוסמה סילאווי, מוחלס צואפטה, נאצר ברהם, נועמאן אל-שלבי, איימן ג'ראדת, נעים שואמרה, סלמאן מחמוד, ג'מאל אבו-ג'מל, אברהים אבו-עלי, ראמי ברבך, אחמד חלף, בלאל אבו-חסין, יאסין אבו-חדיר, מחמוד דעאגנה, אברהים צלאח, מחמוד מועמר, אברהים טקטוק.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...