תקנות המתת האפרוחים לא אושרו

ועדת החינוך דחתה בקשת מ' החקלאות להעביר התקנות עד לקבלת תשובות על אופן ההמתה. מצנע: שהציבור ידע את המחיר המוסרי

אריק בנדר | 23/12/2013 14:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועדת החינוך והבריאות של הכנסת דחתה היום (ב') את בקשת משרד החקלאות לאשר תקנות העוסקות בהמתת אפרוחים והשמדת ביצי דגירה במדגריות עד לקבלת תשובות מפורטות מהמשרד בנוגע למכונות שתפקידן להמית את האפרוחים. בדיון נמסר כי כ-10 מיליון אפרוחים מומתים מידי שנה בתעשיית העופות והביצים.

עוד ב-nrg חדשות:
פקיד אמריקאי: "אין שום כוונה לשחרר את פולארד"
שני הרוגים ו-14 פצועים בתאונות דרכים הבוקר
המרמרה: זועבי ושיח' סלאח לא יועמדו לדין

 
אפרוחים מומתים. 4 מיליון מומתים בשנה
אפרוחים מומתים. 4 מיליון מומתים בשנה צילום באדיבות אנונימוס

יו"ר הועדה ח"כ עמרם מצנע אמר בדיון כי "הממשלה והכנסת אינן יכולות להחליט עבור האזרחים האם יהיו צמחוניים או טבעוניים, אך בהחלט יכולות להעלות לסדר היום ולהביא לידיעת הציבור את המחיר המוסרי שבאכילת מכל הבא ליד".

מטרתן של התקנות שמשרד החקלאות הביא לאישור הוועדה הן לקבוע תנאים להמתת אפרוחים במדגריה לצמצום הסבל שנגרם להם בתהליך ההמתה, ולטיפול בביצי דגירה של עופות, אשר יוצרו במדגריה לצורך ייצור ביצי מאכל או בשר למאכל, לרבות בשלוחות הרבייה של עופות.

בדיון עלה כי כ-4 מיליון אפרוחים זכרים שלא ניתן לנצלם בתעשיית התרנגולות המטילות, ועוד כמה מיליוני אפרוחים פגומים שאינם משווקים לאכילה, מומתים מידי שנה במדגריות.

עו"ד אפרת אביאני, סגנית בכירה ליועצת המשפטית במשרד החקלאות ופיתוח הכפר אמרה כי מדובר בתקנות חשובות שמסבירות פרקטיקה שמאוד חשובה בענף הלול: "ייצור ביצי מאכל וייצור בשר עוף למאכל מלווה בתהליך של המתת אפרוחים והוא חלק בלתי נפרד מהתעשייה. מבחינתנו כל אפרוח הוא בעל חיים שראוי להגנה ומחובתנו להסדיר את הנהלים גם אם דינו מיתה. ניסינו להגדיר בתקנות, באופן חסר תקדים ביחס לעולם, את ההגבלות החלות על המגדלים. אין כזאת חקיקה מפורטת בעולם ואם תאושר יהיה זה מהלך חדשני".

הממונה על צער בעלי חיים, עו"ד דגנית בן דב הסבירה: כי "קיימות שתי קבוצות של עופות – עופות לייצור ביצים ועופות כבדים יותר - הפטמים. בקבוצת המטילות אין מה לעשות עם האפרוחים הזכרים שבוקעים ולכן ממיתים אותם ביום הבקיעה. גם  את הנקבות ממיתים לאחר שנתיים של עבודה קשה. אפרוחים פגומים שנועדו למאכל מומתים אף הם במדגריה".

עו"ד יוסי וולפסון מעמותת "תנו לחיות לחיות" פירט בפני הוועדה את שיטות ההמתה הנהוגות: השלכת אפרוחים חיים לאשפה, חניקה בגז, ריסוק ומעיכה ומוות במכת חשמל.

לדבריו, "התקנות המוצעות מתחמקות מהשאלה איך מותר ואיך אסור להמית אפרוחים בישראל. הסוגיות הקריטיות נשארות לשיקול דעתו של משרד החקלאות וייסגרו בהליכים בין המדגרות למשרד ללא כל בקרה ציבורית. החברה הישראלית צריכה להחליט בהליך דמוקרטי , מהו המחיר שאנחנו מוכנים לשלם".

עוד הוסיף כי התקנות מאפשרות המתה בפחמן דו חמצני שהיא שיטה אכזרית שארגון השחיטה ההומנית שולל, אך אוסרות המתה בחנקן עליו המליץ הארגון. בנוסף אמר כי התקנות לא קובעות תנאים בסיסיים בנוגע למבנה מכונות ההמתה כגון מנגנון למדידת משך השהייה בתא במכונת המתה בגז, התרעה כאשר ריכוז החמצן עולה על המותר, מניעת התזה של אפרוחים חיים ממכונת הריסוק ועוד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...