מחמישי: ניתן לשלוח מסתננים לשנה בכלא
רשות האוכלוסין הודיעה כי התיקון לחוק מניעת הסתננות יחל להיאכף. ארגוני זכויות האדם: החלטה דרקונית, פוגעת ובלתי דמוקרטית
עוד ב-nrg חדשות:
בנק הדם סירב לתרומת דם מח"כית אתיופית
נזקי הסופה: בניין הוצף, עצים חסמו כבישים
המורים לא הוזמנו לכנס שאירגן משרד החינוך

כזכור, התיקון מאפשר לשלוח למאסר למשך שנה בכלא מסתננים ממדינות אפריקה שנכנסו לישראל אחרי יוני 2012 וכן את פתיחת מתקן השהייה "חולות" שאמור לאכלס מסתננים שהגיעו לפני מועד זה ושוהים בערים השונות בישראל.
הצעד הראשון שתבצע רשות ההגירה הוא העברת כמה מאות מסתננים שלא ניתן להרחיקם למדינותיהם (רובם מאריתריאה וסודן) המוחזקים בכלא סהרונים אל מתקן השהייה חולות. למתקן, המיועד לאכלס כ-3000 בני אדם, מתכוונת רשות ההגירה להעביר בהמשך גם מסתננים ששוהים כעת בערים ברחבי הארץ.
בהודעה שפרסמה רשות ההגירה נמסר על תחילת האכיפה נגד ישראלים שמעסיקים מסתננים, שכן מהרגע בו ישהה מסתנן במתקן השהייה חולות יהיה לו אסור לעבוד. על פי התיקון לחוק, מתקן השהייה יהיה פתוח למעט בין השעות עשר בלילה עד שש בבוקר. המסתננים יוכלו לצאת ממנו במהלך היום, אולם הם מחוייבים לשוב אליו לאחר מספר שעות, כשבמקום יסופקו להם מקום ללינה, מזון ושירותי בריאות.
יצויין כי כאלף מסתננים שנכלאו בעבר בכלא סהרונים ושוחררו בעקבות פסיקת בג"צ צפויים להישאר מחוץ לכלא, אולם הם יצוידו במסמך המגביל אותם משהייה ועבודה בתל אביב ובאילת, שתי הערים בהם נמצא הריכוז הגדול ביותר של מסתננים בימים אלו.
במרכז למדיניות הגירה ישראלית בירכו על אישור התיקון לחוק בכנסת ותחילת יישומו ואמרו כי: "מתקני השהייה הפתוחים יאפשרו את איסור ההעסקה, מניעת התמריץ הכלכלי הוא צעד הכרחי בדרך להשבת מרבית המסתננים שהגיעו לישראל לעבוד חזרה לארצות מוצאם".
מנגד, בארגוני זכויות האדם והסיוע לזרים אמרו כי "אישורו של החוק החדש הינו גרוע מזה שפסל בג"צ. כליאה ללא ביקורת שיפוטית וללא הגבלת זמן של כ-3,000 בני אדם מתוך 50 אלף מבקשי מקלט החיים בישראל איננה רק דרקונית, בלתי דמוקרטית ופוגעת פגיעה אנושה בזכויות האדם, היא גם לא תסייע כהוא זה לתושב דרום ת"א. זאת מאחר ולא מגיעים יותר מבקשי מקלט חדשים. הפתרון הנכון הוא לאפשר לאלו שכבר חיים בישראל להתקיים בכבוד על ידי מתן רישיונות עבודה, דבר שגם ישפר את פיזורים ברחבי הארץ".
יו"ר ועדת העובדים הזרים בכנסת, ח"כ מיכל רוזין (מר"צ) אמרה כי "החוק שהכנסת אישרה הוא מסכת שקרים ומכבסת מילים, פוגע בזכויות האדם, מרמה את תושבי דרום תל אביב ולא פותר בכלום את סוגיית הפליטים בישראל. עוד מספר חודשים ייאלצו חברי הממשלה לעמוד מול תושבי דרום תל אביב ולהסביר להם למה שום דבר לא השתנה".
על פי נתוני רשות ההגירה והאוכלוסין, בישראל שוהים כיום כ-53,600 מסתננים מהם 35,987 מאריתריאה ו-13,249 מסודן וכן 69,449 עובדים זרים בלתי חוקיים ו-93,000 תיירים השוהים בישראל ללא אשרה בתוקף.