סילבן שלום: פרויקט תעלת הימים - מהלך היסטורי
השר לשיתוף פעולה אזורי אמר בראיון לגל"צ כי "התוכנית זכתה לברכתו של ראש הממשלה, של מחמוד עבאס וכמובן לברכתו של מלך ירדן"

ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית יחתמו על הסכם להנחת צינור להעברת מים מים סוף לים המלח. ישראל תקים מתקן התפלה בעקבה ומי הרכז של המים המותפלים יועברו לים המלח ויצילו אותו מייבוש, כך לפי הדיווח שהתפרסם הבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות".
רק לפני שנה ספג הפרויקט מהלומה קשה. כאשר ירדן הודיעה כי תוכל להשקיע בפרויקט המכונה גם "תעלת השלום" רק חמישה אחוז מאשר בתכנון המקורי.
את חלום "תעלת הימים" הגה לראשונה הרצל בספרו "אלטנוילנד." הוא הציע לחבר בין הים התיכון לים המלח ולנצל את הפרשי הגובה לייצור חשמל. בשנת 1998 הוצע לחפור תעלה בין ים סוף לים המלח.
המתווה זכה לתמיכת נלהבת משמעון פרס, שהיה בשנת 2000 השר לשיתוף פעולה אזורי, וגם להסכמה של ממשלת ירדן. הוא שילב פתרון לייצוב מפלס ים המלח היורד בקצב מטריד, עם התפלת מים לאזור ושיתוף פעולה לחיזוק השלום עם ירדן והפלסטינים.
בוועידת כדור הארץ העולמית שנערכה לפני 11 שנים בריו הציגו רוני מילוא, שהיה אז השר לשיתוף פעולה אזורי, ועמיתו הירדני, תוכנית לפיה ירדן, הסובלת ממצוקת מים, תקים מתקן התפלה בעקבה שיטפל ב2,050- מיליון קוב שיישאבו מים סוף. לאורך התעלה יוקמו מפעלים הידרו-אלקטריים לייצור חשמל. מי הרכז של המים המותפלים יועברו לים המלח ויצילו אותו מייבוש.
בשנים האחרונות השקיע הבנק העולמי 16 מיליון דולר במחקר לבדיקת ההיתכנות ההנדסית, הכלכלית והסביבתית של הפרויקט שעלותו מיליארדים רבים אך הוא נתקע עד כה, והיום כאמור הוא שוב יוצא לדרך.