הערכות: איראן תוכל להגיע לפצצה גרעינית בתוך 36 יום
גורמים ישראלים מבהירים כי גם לאחר ההסכם, תוכל טהרן להמשיך להעשיר אורניום לרמה שתספיק לפיתוח יכולות צבאיות בתוך כחודש. ארה"ב אישרה את הכרזת שר החוץ האיראני כי יימשכו עבודות בנייה בכור הגרעיני באראק
עוד בנושא:
איראן: המסמך שפרסם הבית הלבן - לא ההסכם האמיתי
ההגבלות על העשרת אורניום נעלמו מהנוסח האיראני
שר החוץ הבריטי: "אל תחתרו תחת ההסכם"
עסקה עם טהרן: פגיעה חמורה ביחסי ארה"ב - סעודיה

לפי הערכה, שהועברה לדיפלומטים זרים ולגורמי חוץ בכירים, אם האיראנים ירגישו שהם מוכנים לפיתוח פצצה, הם יוכלו לקבל החלטה להתעלם מההבנות שהושגו עם המעצמות. במקרה זה, הם יפעילו את 18 אלף הצנטריפוגות שברשותם (רק עשרת אלפים פעילות בימים אלו), ויוכלו להעשיר אורניום המספיק לרמה צבאית בתוך 36 ימים בלבד.
לפי ההסכם, האיראנים מחויבים להמיר את כל האורניום המועשר לרמה בינונית של 20 אחוז, לרמה נמוכה יותר. אלא שההסכם מתיר לאיראנים להמשיך להעשיר את כמות האורניום שברשותם, כשמונה טון, לרמה נמוכה של 3.5 אחוזים. כמות זו מספיקה לבנייה של כחמש פצצות. בינתיים, לאיראנים אין בכלל אמצעי המרה של אורניום מועשר לרמה נמוכה.
בתוך כך, ארה"ב מגבה את הכרזות איראן, לפיהן יימשכו "עבודות בנייה" בכור הגרעיני באראק. לפי האמריקאים, העבודות האלו מותרות, כל עוד לא לא ייכללו בהן פעולות לייצור דלק גרעיני, ולא יופעל מתקן המים הכבדים בכור.

דוברת הבית הלבן, ג'ן פסקי אמרה כי אינה יודע בוודאות למה התכוון זריף. היא ציינה כי בנייה והקמת תשתיות מותרות, אך לא פיתוח חומרים גרעיניים. כזכור, בתחילת השבוע פורסם ב-nrg מעריב, כי מהנוסח האיראני של ההסכם נעלמו הערות הנוגעות לפיתוח הגרעיני המותר לטהרן. אחת ההערות שהושמטו, מפרטת בדיוק את ההגבלות שצוינו על ידי פסקי.
שלשום הגיע לישראל נציג צרפת לשיחות הגרעין בז'נבה, ז'אק אודיבר, המשמש כמנכ"ל המדיני של משרד החוץ הצרפתי. אתמול ביקר בישראל גם נציג בריטניה לשיחות, סיימון גאס. השניים נפגשו עם השר לענייני מודיעין השר יובל שטייניץ ועם בכירים במשרד החוץ ובמועצה לביטחון לאומי.
מטרת הביקורים היא לשכנע את ישראל להשלים עם ההסכם הזמני ולהיכנס לדיאלוג מול המעצמות על ההסדר הכולל עם איראן. גאס והתחייב בשיחות: "אנחנו נשמור על כך שהסנקציות העיקריות על המערכת הבנקאית והנפט יישמרו בפקידה". לדברי גאס, סנקציות אלה "יהוו תמריץ לאיראן להתקדם להסכם כולל.
במקביל, גורמי ממשל אמריקאים חשפו מידע מדאיג, הנוגע לפיתוח משותף של איראן וצפון קוריאה של מאיץ טילים מתקדם, שנועד בין השאר לשיגור טילים ארוכי טווח. "מדובר בכיוון חדש לגמרי ביחס למה שהם עשו עד עכשיו" מצוטט גורם אמריקאי.
לפי הדיווח, המתבסס על כמה גורמי ממשל אמריקאים שנחשפו לדוחות מודיעין עדכניים, ביקורי מדעני הטילים האיראנים בצפון קוריאה התפרסו על פני החודשים האחרונים, כשהאחרון שבהם התקיים בשלהי חודש אוקטובר, כלומר, במקביל למגעים בין איראן לשש המעצמות בנוגע לפשרה בנוגע לתוכנית הגרעין.
עוד עולה מהדיווח כי המשלחת האיראנית כללה קבוצה של טכנאים מהצוות התעשייתי "שאהיד המאט", Shahid Hemmat Industrial Group, יחידה שאחראית על פיתוח מערכות טילים המתבססות על מנועי דלק נוזלי. מטרת הביקור, לפי דוח המודיעין, הייתה לבחון מקרוב פיתוח צפון-קוריאני של מאיץ מתקדם במשקל של 80 טון, שעלול, לפי גורמים אמריקאיים, לשמש בעתיד לשיגור טילים ארוכי טווח או לחלופין לשיגור מעבורת חלל שעלולה לשאת ראש נפץ כימי.