נלחמים: עד סוף היום ינסו 16 אנשים להתאבד
משרד האוצר יתקצב את התכנית הלאומית למניעת התאבדויות. גרמן: " זו לא גזירה משמיים. זה בידיים שלנו"

"מעשה של אדם שמרגיש שהכל נסגר עליו". אילוסטרציה צילום: ברקאי וולפסון
בישראל שיעור ניסיונות ההתאבדות בקרב נערות גבוה פי 3 מאשר בקרב נערים. על כל ניסיון שמגיע לחדר המיון, יש כ-7 ניסיונות לא מדווחים.
הסיבות להתאבדות קשורות לרוב בסטיגמה ובושה, שיקולי ביטוח ועוד, ההערכה היא שמספר המתאבדים גבוה בכ-25 אחוזים מהמדווח. העלויות הישירות של אובדנות למשק מוערכות בכ-90 עד 100 מיליון שקלים בשנה וכוללות פינוי באמבולנס, אשפוז, חקירות משטרה ועוד.
העלויות העקיפות נעות בין שני מיליארד לשני מיליארד וחצי שקלים בשנה באובדן ימי עבודה לבני משפחה, טיפול נפשי ועוד.
התכנית הלאומית למניעת התאבדויות שהוצגה היום, מתבססת על פיילוט שביצע משרד הבריאות בין השנים 2008 ל-2011. היא כוללת הכשרת "שומרי סף" וגורמים מקצועיים מאתרים כגון עובדים סוציאליים ומורים, צמצום הנגישות לאמצעים קטלניים דוגמת כלי נשק, הגברת המודעות וההכרה הציבורית בתופעות האובדנות, פעילות יזומה להעמקת האיתור של אנשים בסיכון וייזום מחקרים בנושא.
ד"ר אבשלום אדרת, יו"ר עמותת "בשביל החיים", מסר בתגובה: "אנחנו מנהלים מאבק ארוך ועיקש להצלת חייהם של אנשים רבים המצויים במצוקה נפשית ולשמחתנו התפתחויות החיוביות נותנות לנו תקווה. ראוי כי התכנית תתוקצב באופן עקבי ושיטתי בתקציב המדינה. כך ניתן יהיה לחסוך שברון לב ודמעות ממשפחות רבות ולאפשר שיח סביב מצוקות וסיוע".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg