יוזמה: לימודי רפואה יקוצרו לחמש שנים

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רפי גמזו, סיפר במהלך דיון בוועדה לביקורת המדינה כי "הצעד יפנה עוד כ-200 רופאים הדרושים בביה"ח"

אבי יופה | 19/11/2013 21:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, הכריז היום (יום ג') כי בכוונתו לקדם יוזמה חדשה לקצר את לימודי הרפואה בישראל משש שנים לחמש. "בכל קנה מידה בינלאומי מדובר בפרק זמן ארוך מדי. הצעד יפנה עוד כ-200 רופאים הדרושים בבתי החולים", אמר גמזו במהלך דיון בוועדה לביקורת המדינה במסגרת יום הפג הבינלאומי שצוין בכנסת.

רוני גמזו, מנכ''ל משרד הבריאות. יוזמה חדשה
רוני גמזו, מנכ''ל משרד הבריאות. יוזמה חדשה צילום: אריק סולטן
גמזו הוסיף ואמר כי בכל שנה מקבלים כ-450 עולים חדשים או עולים חוזרים רשיונות לעסוק ברפואה, ולהערכתו בעוד כעשור יהיו בישראל כשלושה רופאים ל-1,000 נפש. עם זאת, מנכ"ל משרד הבריאות הודה כי המחסור באחיות הוא מהנמוך במדינות המערב – אחות אחת לכל 1,000 תושבים.

בדיון נידונה גם הצעת חוק ראשונה מסוגה, שמתגבשת בימים אלו ביוזמת ח"כ אורלי לוי-אבקסיס, יו"ר הפורום למען הפגים בישראל והוועדה לזכויות הילד. על פי ההצעה, מאות מיליוני שקלים המועברים מהביטוח הלאומי כמענק עבור לידת פג ינותבו ישירות לפגיות כחלק מתקציב ייעודי.

משרדי הבריאות והאוצר התחייבו ליישם את עיקרי הצעת החוק עד לסוף שנת 2013 ולאכוף אותם באמצעות קביעת מדדי איכות לטיפול הולם במחלקות טיפול נמרץ ליילוד. נוסף על כך, משרד הבריאות התחייב להפיץ עד למועד זה חוזר למנהלי בתי החולים הממליץ על התקנים, התשתיות והמדדים הנדרשים עבור כל הפגיות בישראל וכולל תמריצים עבור עמידה ביעדים.

"תכנית זו היא בגדר מהפיכה של ממש במערכת הבריאות הישראלית ויישומה יבטיח את תוספת התקנים הנדרשים של רופאים ואחיות לפגיות ורמת טיפול נאותה", אמרה ח"כ לוי-אבקסיס. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, הוסיף כי ארגונו פועל להעדפה מתקנת לרפואת הפגים ומאז חתימת הסכם השכר החדש ב-2011 נוספו 22 רופאים להתמחות ברפואת פגים. יו"ר הוועד לביקורת המדינה, ח"כ אמנון כהן, שיבח את פעילות ההסתדרות הרפואית בעניין.
בנק לחלב אם

יו"ר האיגוד הישראלי לניאונטולוגיה וחבר בהנהלת הפורום למען הפגים בישראל ד"ר שמואל צנגן אמר כי "הרצון הטוב שהביעו הצדדים וההחלטות שהתקבלו הם צעד חיובי בדרך לפתרון. נותר רק לחכות ליישום ההמלצות שהן בגדר בשורה של ממש למען הפגים".

בוועדה לזכויות הילד נדון גם הצורך בהקמת בנק לחלב אם. משרד הבריאות הביע תמיכה במהלך והתחייב לסייע בקידום מודל של בנק חלב בצמוד לכל בית חולים ובדיקת מתן תמריצים כספיים לבתי חולים שיקדמו את המודל.

ואילו בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת דנו במצב כוח האדם בפגיות. שם דווח כי משנת 2011 ועד היום נוספו למחלקות לטיפול מיוחד ביילוד 129 מיטות אשפוז שהן גידול של 27 אחוזים. עד 2016 צפויות להיות מוקצות עוד 110 מיטות.

ד"ר קובי שיף, ניאונטולוג וחבר באיגוד הישראלי לרפואת היילוד, העריך את עלות הקמת בנק חלב אם ב-600 אלף שקלים. עלות אחזקתו השנתית עשויה להגיע לכ-200 אלף שקלים בשנה. חלב אם יכול להציל את חייהם של הפגים, בכך הוא מעמיס פחות על מערכת העיכול לעומת תחליפי החלב.

כל האיגודים הבינלאומיים ממליצים על הקמת בנק חלב אם. מבחינה כלכלית מהלך שכזה יכול לחסוך מיליוני שקלים בשנים שיבואו אחר כך דרך צמצום התחלואה בקרב פגים במהלך גדילתם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...