סנגורו של פעיל הטרור: המשפט – עלה תאנה של מערכת הביטחון

בטרם פתיחת המשפט אמר עורך דינו של הטרוריסט כי הוא לא עבר על החוק אלא "לא קם בפני שופט". מנגד המדינה טוענת כי "שחרורו יהווה נקודת אל-חזור לפיתוח תשתית ג'יהאד עולמי", לאחר שהתמחה בפיתוח נשק ביולוגי

יעל פרידסון | 18/11/2013 9:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פעיל הטרור העולמי המוחזק בישראל, סאמר אל ברק, יישאר במעצר בישראל, אם תתקבל בקשת המדינה בעניינו, בדיון בפני שופטי בג"ץ. עו"ד של העצור, מחאמיד סלאח, אמר בפתח הדיון: "אנחנו חוזרים על העתירה ומבקשים לבטל את צו המעצר המנהלי. הבן אדם לא קם בפני שופט ולכן השופט ביטל את הערעור. עוצרים את הבן אדם בגלל חוק, לא בגלל נימוס. הנוהג לקום בפני שופט לא מחייב, זה מנהג".

הוא הוסיף עוד כי "הוא לא עוד מספר עלום בעולם הוא בן אדם עם משפחה, אישה, הורים, אחים ואחיות, יש לו בית. המעצר שלו מהווה דוגמא לבעיה כואבת של המעצרים המנהליים שסובלים ממנה בשטחים הכבושים מעל 45 שנה. אני מבקש מבית המשפט להיות אמיץ ולשחרר אותו. הדיונים המשפטיים הם עלה תאנה של מערכת הביטחון".

סאמר אל ברק
סאמר אל ברק 
אל ברק מוחזק כבר שלוש שנים במעצר מינהלי בישראל, לאחר שנעצר במעבר אלנבי בשנת 2010. מערכת הביטחון תבקש להאריך את מעצרו בחצי שנה. בתשובת המדינה לעתירתו של אל ברק נגד המשך כליאתו בישראל נאמר כי שחרורו יהווה "נקודת אל חזור לפיתוח תשתית ג'יהאד עולמי באזור".

סאמר אל ברק, נולד בכוויית ומשפחתו מתגוררת בכפר ג'יוס סמוך לקלקיליה. בשנת 1997 יצא ללימודי ביולוגיה בפקיסטן, ובמקביל, החל לעבור אימונים צבאיים במחנות אל-קאעידה באפגניסטן. במהלך לימודיו שכנע סטודנטים נוספים לצאת למחנות האימונים של ארגוני הטרור העולמי.

בשנת 2001 גויס אל ברק לארגון אל קאעידה בידי איימן אל זהוואירי, שכיום עומד בראש הארגון. אל ברק גויס על רקע התמחותו בלימודיו, ועסק בפיתוח נשק ביולוגי שיעמוד לרשות הג'יהאד העולמי, ועמד בקשר עם בכירי הארגון.

בעבר ריצה אל-ברק עונש מאסר בירדן על חלקו בקשירת קשר לפגיעה בתיירים יהודים וישראליים בירדן. זאת, לאחר שהועבר לממלכה ההאשמית מכלא גואנטנמו הידוע לשמצה, המופעל על ידי שירותי המודיעין האמריקאיים. הוא הועבר מהרשויות בירדן לידי השב"כ הישראלי. עם מעצרו הוצא נגדו צו מעצר מנהלי, שחודש מספר פעמים מאז.
צילום מסך
מודעת תמיכה בסאמר אל ברק בזמן שביתת הרעב צילום מסך

על פי המדינה, הוחלט שלא להעמיד את אל ברק לדין בגין חברות בארגון טרור ולסגור את התיק. עם זאת, המדינה טענה כי שחרורו לשטחי הרשות הפלסטינית "תניע פעילות צבאית של הג'יהאד העולמי, ונשקפת ממנו מסוכנות מיוחדת".

במשך השנים בחנו הרשויות את אפשרות גירושו למדינה שלישית אולם לא נמצאה מדינה שתסכים לקלוט אותו. עקב כך, דורשים עורכי דינו לשחררו לשטחים הפלסטיניים. ערעורו האחרון של אל ברק בנוגע להמשך מעצרו נמחק על ידי בית הדין הצבאי לערעורים, לאחר ש"סירב לעמוד ולכבד את בית המשפט".

סאמר הצטרף לשביתת הרעב של האסירים הפלסטינים הכלואים בישראל, וחידש אותה במחאה על המשך מעצרו המינהלי. כרגע הוא מוחזק במרכז הרפואי של שב"ס (מר"ש) ומובל לבית החולים אסף הרופא לסירוגין. 

על פי הפרסומים, אל-ברק הוא מומחה למדעים מדוייקים, ובעיקר מתמצא בתחום הביולוגי, ידע אותו ניצל לפיתוח נשק בלתי קונבנציונלי. בבקשת המדינה להאריך את מעצרו, נאמר כי אל-ברק הסכים לסייע למחבלים פלסטינים לפתח רעלים על מנת להרעיל אזרחים ישראלים ונשק בלתי קונבנציונלי אחר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...