"חוק יסוד: משאל עם" מקודם להצבעה בכנסת

הוועדה המשותפת דנה בהכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. ח"כ לוין: "למנוע קרע בעם". ח"כ טיבי: "לשאול העם הנכבש ולא הכובש"

אריק בנדר | 18/11/2013 9:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הוועדה המשותפת לוועדת החוקה, חוק ומשפט וועדת הכנסת, דנה בהכנה לקריאה שנייה ושלישית ל"חוק יסוד: משאל העם".  יו"ר הוועדה, ח"כ יריב לוין (הליכוד), הדגיש בדבריו כי החוק הרגיל שחוקק בכנסת הקודמת, עוסק רק בוויתור על שטחים ריבוניים, וכי הוגשה עתירה לבג"ץ שדרשה כי העיקרון יקבע בחוק יסוד.

- חוק משאל העם אושר: "למנוע שוחד פוליטי"

"משאל עם - מקובל בכל העולם". יריב לוין צילום: מירי צחי
"חוק היסוד עבר בקריאה ראשונה והוא חיוני לאחדות העם, כדי למנוע קרע וכדי להחליט על כללי משחק ברורים. מן הראוי שהכרעות כאלו יקבל העם כולו – וכך מקובל בכל העולם. כך נהגו גם מדינות האיחוד האירופי בוויתור על סממן של ריבונות – מטבע לאומי, ואימוץ מטבע האירו". לוין ציין עוד כי הוקפד במיוחד שניסוח השאלה במשאל העם, יהיה ניטרלי.

עו"ד ארבל אסטרחן, היועצת המשפטית של ועדת הכנסת, הוסיפה כי אין שינוי בתוכן ההסדר מהחוק הקיים אך השינוי עקרוני הוא, שפחות מ-61 חברי כנסת לא יוכלו לבטל את משאל העם. לדבריה, חוק היסוד נותן לחוק הרגיל עיגון ושריון.

ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל) טען כי "נכנסים לפרטי פרטים במציאות שלא תתרחש. אין לכנסת סמכות לחוקק לגבי שטח כבוש. זה יהיר ולא רלוונטי, שהצד הכובש שואל את עצמו, כי צריך לשאול את העם הנכבש".

ח"כ אורית סטרוק (הבית היהודי) השיבה לו כי "ארץ ישראל איננה שטח כבוש על פי החוק הבינלאומי, וגם לירדן לא הייתה סמכות ולא הייתה תביעה על השטח". לדבריה, "גם מה שמכונה "בני העם הפלסטיני" רובם הגיעו לארץ מהארצות השכנות - ובעיקר בעקבות ההתיישבות הציונית".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...