המלצות חדשות לטיפול בהטרדות מיניות באקדמיה

בעקבות דוח חמור של מבקר המדינה - המל"ג מפרסמת המלצות חדשות בנוגע לטיפול בהטרדות מיניות במוסדות האקדמיים

רעות וילף | 12/11/2013 20:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הוועדה לפיקוח ואכיפה של המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג), החליטה היום (ג'), על שורת המלצות חדשות בטיפול המוסדות האקדמיים בהטרדות מיניות. ההמלצות הוגשו בעקבות דוח חריף, שפורסם בחודש מאי האחרון, על ידי מבקר המדינה יוסף שפירא. מליאת המל"ג צפויה לאשר את ההמלצות.

עוד בחדשות nrg:
- אלקין: אירופה - אנטישמית מסוג חדש
- "הסכמי אוסלו מקשים על אכיפת החוק בשטחים"
- אהרונוביץ': אם צריך - נשתמש במעצר מנהלי נגד עבריינים

ליקויים ביישום החוק למניעת הטרדה מינית באקדמיה
ליקויים ביישום החוק למניעת הטרדה מינית באקדמיה צילום: יהודה לחיאני
הדוח הצביע על חוסר שקיפות של המוסדות בכל הנוגע להעברת דיווחים על אירועי הטרדה ואופן הטיפול בהם. כמו כן, הצביע המבקר על ליקויים רבים ביישום החוק למניעת הטרדה מינית בחלק גדול מהמוסדות.

בעקבות פרסום הדוח מינו המל"ג צוות מינהלי לתיקון הליקויים, שפירסם היום את המלצות שגיבש בהמשך לדיון בדוח המבקר. על פי ההמלצות, תוציא המועצה להשכלה גבוהה מכתב לכל המוסדות, בו הם יתבקשו לרענן את חובותיהם ולנהוג בהתאם לקבוע בחוק.

בין היתר יידרשו המוסדות האקדמיים להעביר מידע, בתכיפות של אחת לשנה, אודות תלונות על הטרדות מיניות, שיעור התלונות שהתבררו כנכונות והעונשים שהוטלו על המטרידים. את המידע יעבירו המוסדות לוועדת הכנסת, לרשות לקידום מעמד האישה או לכל גורם ממשלתי אחר.

בנוסף יהיה עליהם לפרסם את התקנון למניעת הטרדה מינית בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית. זאת לאחר שבדו"ח המבקר נמצא כי בארבע אוניברסיטאות: תל-אביב, חיפה, בן-גוריון והטכניון וב-20 מכללות, פורסם התקנון בעברית בלבד, שלא כחוק.
מינוי אחראים למניעת הטרדה מינית

כמו כן, יידרשו המוסדות למנות אחראים למניעת הטרדה מינית שנמנים הן על הסגל המינהלי והן על הסגל האקדמי על גווניו, בהתאם לגודלו של המוסד. במוסדות בהם יש יותר מקמפוס אחד, ימונו מספר אחראים למניעת הטרדה מינית, לפחות אחראי אחד בכל קמפוס. עוד על פי ההמלצות, אתר האינטרנט של המועצה להשכלה גבוהה יכלול מידע נגיש בנושא של מניעת הטרדה מינית, ויתקיים יום עיון תקופתי בנושא.

יו"ר הועדה לקידום מעמד האישה, ח"כ עליזה לביא אמרה בתגובה לפרסום ההמלצות כי "יש לזכור שכפי שהחוק למניעת הטרדה מינית אינו מיושם בשטח, כך גם ההמלצות עלולות להישאר על הנייר, ועל כן הוועדה לקידום מעמד האישה תמשיך ותעקוב אחר יישום ההמלצות".

אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע, בירכה על ההמלצות וציינה כי "מדי שנה מגיעים למרכזי הסיוע כ-50 פניות חדשות בעניין פגיעה מינית במוסדות להשכלה גבוהה". היא הוסיפה כי "ראוי שסטודנטים יגיעו לסביבה שבה יוכלו לממש באופן מוחלט את הפוטציאל שלהם מבלי לחוש מאויימים או פגועים".

בהתאחדות הסטודנטים היו מרוצים מההישג. אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית אמר: "אנחנו שמחים שהמאמצים שלנו נשאו פרי ושהמל"ג קיבלה את המלצותינו לטיפול ולמניעת הטרדות מיניות באקדמיה".

מוועד ראשי האוניברסיטאות נמסר בתגובה: "ועד ראשי האוניברסיטאות רואה כל מקרה של הטרדה מינית בחומרה רבה, ומאמין כי יש לנקוט במקרים שכאלה בגישה של אפס סובלנות ולטפל בהם באופן יסודי ונחרץ.

האוניברסיטאות מטפלות בנחישות בכל תלונה המוגשת אליהן וחוקרות לעומק מידע הנוגע להטרדות מיניות אף במקרים בהם לא הוגשה תלונה, ולא מהססות לנקוט צעדים כלפי כל מי שמפר את החוק - זאת מבלי להתחשב במעמדו או בדרגתו.

האוניברסיטאות מחמירות בטיפול בנושא אף מעבר לנדרש על פי החוק, בין היתר באמצעות עריכת דיונים משמעתיים לאנשי סגל גם במקרים בהם נסגר התיק על ידי המשטרה, מיצוי הדין המשמעתי גם במקרה שהמתלוננת חוזרת בה, קביעת תקנון נוקשה למניעת הטרדה מינית והבאתו לידיעת העובדים במגוון של דרכים, וקיום הרצאות יזומות, השתלמויות ואסיפות".




היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...