מנכ"ל זוגלובק בכנסת: עברנו לתהליך מבוקר

בעקבות חשיפת ההתעללות במשחטת זוגלובק נערך היום דיון בוועדת החינוך של הכנסת. "נעשה הכל כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד"

אריק בנדר | 12/11/2013 13:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: זוגלובק
מנכ"ל "זוגלובק" פיני קמרי, הביע הבוקר (ג') צער על מקרי התעללות בעופות שהיו במשטחת המפעל ונחשפו בתחקיר כלבוטק. בדיון שנערך בוועדת החינוך בכנסת בעקבות פרשת ההתעללות, הביע קמרי צער על התמונות שנראו בתחקיר.

"מדובר בתמונות חריגות וטיפלנו בנחרצות בבעיות. החלפנו את המכונה למרות שמדובר במכונה תקנית ומאושרת. האחריות שלנו הייתה להחליף בעקבות הביקורת הציבורית, ועברו לתהליך מבוקר יותר וידני יותר. בחנו את כל הכלובים ואנחנו מקבלים אישור מהגורמים המפקחים על כל כלוב לפני שנכנס לפעולה”, אמר.

"אנחנו בעד התקנות למען בעלי החיים ונעשה כל מה שצריך כדי למנוע מקרים כאלה", אמר והוסיף כי הוגדל מנגנון האכיפה והוגברו ההכשרות לעובדים.

רעות הורן מעמותת אנונימוס סקרה את ממצאי התחקיר והצביעה על הבעיות בתקנות צער בעלי חיים: "מעבר לסיפור של זוגלובק יש כאן בעיה רצינית. בכל המתקנים החקלאיים יש עבירות בוטות ואנחנו מטפלים בהן והדברים חוזרים על עצמם שוב ושוב. התקנות להגנה על בעלי חיים במשקים חקלאיים כמעט לא מתקדמות וחיות המשק אינן זוכות להגנה". רונן בר, תחקירן "כלבוטק" הוסיף ואמר כי "לצרכן שאוכל את הביצה או את השניצל יש זכות לדעת מה עבר על בעלי החיים בדרך לשחיטה".

ד"ר נדב גלאון, מנהל השירות הווטרינרי במשרד החקלאות, הגיב על הטענות: "אין ספק שהכתבה קשה לצפייה, יחד עם זאת צריך להבין שמדובר בתעשיית מזון והרוב המוחלט של תושבי ישראל מעוניין לצרוך חלבון מן החי ולכן בעלי החיים החביבים עלינו נשחטים למזון. בישראל נשחטים כ- 200 מיליון עופות מידי שנה ולכן התהליך הוא תהליך תעשייתי. משרד החקלאות עושה לא פחות מכל משרד מכובד במדינות מערביות מתקדמות, אך למרות הפיקוח קורות תקלות ויש לטפל בהן".

בהתייחסו לטענות נגד אכזריות המיכון אמר גלאון כי כאשר המיכון תקין לא מתרחשות תקלות ולא נתפסים בו בעלי חיים. "מיכון עדיף על עבודה ידנית. מדובר בשעות עבודה מרובות והעובדים אינם עובדים שגמרו אוניברסיטה. אם המיכון תקין יש לו יתרון –קשה להכניס במשך 10 שעות עופות למכונה בידיים".

בהתייחסו לבקשה להעביר את סמכויות הפיקוח על חיות המשק למשרד להגנת הסביבה אמר כי "מדובר בהזיה ישראלית בלעדית. אין מדינה אחת מפותחת בעולם שעשתה זאת. ברור לגמרי שאם יעבור למשרד שכל האינטרס שלו לשמור על רווחתם של בעלי החיים תפגע בריאותם או שיפגע הביזנס". הוא סיים ואמר כי "זה נכון שכשמגדלים בעלי חיים לצורך שחיטה ומאכל זה לא נראה כל כך טוב כמו הכלב החמוד שלנו בסלון".

עו"ד גריס ג'ריס גנטוס מהלשכה המשפטית במשרד החקלאות סקר את הפעילות המשפטית של המשרד ואמר כי תיקי צער בעלי חיים נמצאים בקדמת הבמה ומקבלים קדימות.  "תיק 'אדום אדום' טופל על ידנו בחומרה רבה והוגשו כתבי אישום חמורים מאוד. למקרה זוגלובק איני יכול להתייחס כי נמצא בחקירה משטרתית".

עוד אמר כי "מ-2012: נפתחו במחלקת התביעות 151 תקיים חדשים בעבירת חוק צער בעלי חיים, מתוכם הוגשו 22 כתבי אישום וביתר הוטלו קנסות מנהליים.  בסה"כ הוטלו קנסות מנהליים בסך למעלה מ- 800 אלף שקלים. אנחנו מנהלים את התיקים שלנו בבית המשפט ולא בתקשורת".

ח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי) המשמש גם כיו"ר הלובי החקלאי אמר בדיון כי "אני מברך על התחקיר, אבל החכמה היא שגם כשרואים תמונה מסוימת - יש לשמור על האיזונים הכוללים. מה שנדרש מאיתנו כח"כים הוא לנסות לסייע לעוסקים בעניין על ידי תיקון תקנות, הגדלת הקנסות על עבירות של צער בע"ח".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...