ההוצאה למו"פ בישראל הנמוכה ביותר בין מדינות OECD
דו"ח פורום מדענים ראשיים במשרדי הממשלה קובע כי ההוצאה הלאומית למחקר ולפיתוח במגזר הממשלתי בישראל היא מהנמוכות ביותר במדינות OECD

מאוכזב מהמצב בארץ. שר המדע יעקב פרי צילום: קובי גדעון לע''מ
מדובר בשיעור ההוצאה הממשלתית למו"פ הנמוך ביותר בין מדינות ה-OECD: בארה"ב עומד שיעור זה על 31%, בבריטניה 33%, בהולנד 44% ואף בטורקיה 34%. שיאנית ההוצאה הממשלתית היא פולין עם 60% מכלל ההוצאה. ההוצאה הממשלתית למו"פ כוללת ביצוע מחקרים, הזמנת מחקרים וקשרי מדע בין-לאומיים באוניברסיטאות ובטכנולוגיה תעשייתית. באמצעות תקציבים אלה, מממשים משרדי הממשלה את מדיניות המחקר והפיתוח שלהם, כל משרד בתחומו.
שר המדע, הטכנולוגיה והחלל יעקב פרי שהגיש היום את הדו"ח, הזהיר ואמר: "מצב המדע הממשלתי המוכוון במדינת ישראל לא טוב. בשנים האחרונות נשחקים תקציביהם של המדענים הראשיים במשרדי הממשלה השונים, ובחלק קטן מהמשרדים אף לא טורחים לאייש את התפקיד. לצערי הרב השפעתם על מקבלי ההחלטות נמוכה והדבר משפיע גם על יכולתו של פורום המדענים הראשיים להיות גוף מוביל, משמעותי ואפקטיבי בתיאום ובהובלת מדיניות המחקר הממשלתי של מדינת ישראל".
במהלך הדיון הטיח שר המדע פרי ביקורת על התנהלות המדען הראשי במשרד הכלכלה אשר מהווה שחקן מרכזי בהקצאת משאבים ותקציבים למחקר ופיתוח בישראל: "ישנם לצערי מדענים ראשיים – כגון המדען הראשי במשרד הכלכלה, אשר למרות שמאפייני תפקידו וסמכויותיו שונים משל המדענים הראשיים האחרים, הוא חבר הפורום – שלא מקפידים לקחת חלק ולהשתתף במפגשים. אני מצר על כך כי הדבר פוגע מאוד ביכולות הפורום".
הדו"ח, סוקר את פעילות המחקר והפיתוח בממשלה, את פעילות הפורום, את מצב המדענים הראשיים במשרדי ממשלה ואת הירידה בתקציבי המחקר והפיתוח.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg