פרסום ראשון: בשל חקירת שב"כ, בוטל מינוי סגן שגריר ארה"ב

כפי שפורסם לראשונה ב-nrg מעריב, השב"כ עיכב את יציאתו של ערן עציון לוושינגטון בשל חקירה רגישה שפרטיה נותרו עדיין חשאיים. כעת נודע כי משרד החוץ פרסם מכרז חדש לתפקיד

אלי ברדנשטיין | 17/10/2013 15:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עכשיו זה רשמי: משרד החוץ ביטל היום (ה') את המינוי של ערן עציון לתפקיד הבכיר של סגן השגריר בוושינגטון והעמיד את התפקיד למכרז לאיוש מיידי, כך נודע ל-nrgמעריב.

- השב"כ מעכב את מינוי סגן השגריר בוושינגטון
- הלם במשרד החוץ: סגן השגריר המיועד נעלם

ערן עציון
ערן עציון צילום: איי.אף.פי
עציון, ששימש כראש החטיבה לתכנון מדיני, נמצא זה למעלה משלושה חודשים תחת חקירת שב"כ בחשד להדלפה רגישה וחמורה לכאורה, והשב"כ עיכב את יציאתו של עציון לבירה האמריקאית בשל חקירה רגישה. פרטי החקירה לא ידועים, שכן במשרד החוץ ובשב"כ מסרבים להתייחס לפרשה.

כפי שנחשף ב-nrgמעריב, מאז החלה החקירה נעלם עציון מעבודתו במשרד, ומסיבת הפרידה המסורתית שתוכננה לכבודו בוטלה בהתראה קצרה וללא הסברים. בין עובדי המשרד נפוצה השערה לפיה החקירה נוגעת לתפקיד רגיש שמילא עד לפני כחמש שנים במועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה. העובדים העריכו כי ייתכן שהפרשה הרגישה שהוא חשוד בה עלתה במהלך התחקיר הביטחוני שהוא עבר בשב"כ לפני צאתו המתוכננת לוושינגטון. 

מרגע שנפתחה החקירה שהה עציון בביתו, ככל הנראה מבחירה אישית. הוא לא יכול היה לשוב לתפקידו הקודם כראש החטיבה לתכנון מדיני כנראה בשל הורדת הסיווג הבטחוני שלו. פרטי העסקה במסגרתה בוטל המינוי שלו לא ברורים. עם זאת, ההערכה היא שהוא החליט לפרוש ממשרד החוץ.  
מנסים לאתר סגן בשורות משרד החוץ

עציון הוא לא הפקיד הבכיר הראשון במשרד החוץ שהיה תחת חקירת שב"כ. אולם בניגוד למקרים קודמים שבהם שירות הביטחון הכללי נהג להוריד את הסיווג הביטחוני של החשוד שהיה ממשיך להופיע לעבודה מדי יום, עציון, שהיה בעל סיווג ביטחוני גבוה מאוד, לא נראה במשרד זה כחודש וחצי.

עציון נחשב לאחד הדיפלומטים המוכשרים והמנוסים ביותר במשרד החוץ. כבר לפני כ-20 שנה הוא כיהן כעוזרו של מנכ"ל המשרד דאז, אורי סביר, בתקופת הסכמי אוסלו. עמיתיו מספרים כי לאורך כל שנותיו נחשב לעובד מקצועי ומוערך מאוד. בתפקידו הנוכחי אחראי עציון לניתוח האינטרסים הלאומיים של ישראל במדיניות החוץ.

בשלב הראשון, ינסה משרד החוץ לאתר סגן מבין שורות משרד החוץ. אולם קיימת אפשרות שהשגריר הנכנס של ישראל בוושינגטון, רון דרמר ששימש כיועצו הקרוב של נתניהו, יבקש למנות מינוי פוליטי מחוץ לשורות משרד החוץ. לראש הממשלה, המכהן גם כשר חוץ, 11 מינויים פוליטיים שהוא יכול למנות. 10 תפוסים ונותר מקום אחד. ראש הממשלה יצטרך להחליט האם הוא מעוניין להשתמש במינוי הפוליטי האחרון שברשותו כדי למנות סגן לדרמר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...