ביקורת: בישוב המוביל בזכאות לבגרות אין תיכון
ראשי רשויות טוענים: "הנתונים מטעים". בירושלים נכללו ערבים וחרדים שלא ניגשו לבחינות. ובבית ג'אן חוגגים: "ניפצנו את תקרת הזכוכית"

"אולם המציאות היא שחלק גדול מתלמידי היישוב לומדים בתיכונים העירוניים של כפר סבא. איך יתכן כי יישוב שכלל אין בו בית ספר תיכון מופיע במקום הראשון בדירוג, בשעה שילדיו לומדים בכפר סבא?" תהה חמו .
יש לציין כי ראש מועצת כוכב יאיר, יעקב ממן, מיהר אתמול לפרגן לבן חמו ולשגר לו מכתב תודה. "בימים אלה, עת מתפרסמים אחוזי הזכאות לבגרות, אני חש חובה נעימה להודות לך על העבודה הנפלאה שאתם עושים עם תלמידינו בתיכוני העיר כפר סבא", כתב ממן לעמיתו.
אולם לא רק בכפר סבא היו מתוסכלים מאופן הצגת הנתונים על ידי משרד החינוך. דובר עיריית ירושלים טען אתמול כי "הנתונים, כפי שפורסמו, אינם משקפים את המצב בעיר, שכן בירושלים לומדים תלמידים ממגזרים שונים (חרדים וערבים) שאינם ניגשים לבחינות הבגרות הישראליות ובכל זאת נכללים בשקלול". בעירייה ציינו כי אם בוחנים את הישגיהם של תלמידי החינוך הממלכתי והממלכתידתי אשר ניגשים לבגרות, עולה כי שיעור הזכאים בקרב אוכלוסייה זו עומד על 72 אחוזים - עלייה של ארבעה אחוזים לעומת השנה שעברה.
לעומת זאת, ביישוב הדרוזי בית ג'ן, שהפתיע ודורג שלישי ברשימה, חגגו אתמול את ההישג. "תאמינו בתלמידים שלכם. כל אחד יכול ואף אחד לא נשאר מאחור", הייתה העצה שהשיא אתמול ראש המועצה, ביאן קבלאן, לראשי הערים והרשויות האחרות שהביטו בקנאה בשיפור המפתיע שרשמו התלמידים ביישוב.
בשיחה עם nrg מעריב אמר קבלאן כי סוד ההצלחה טמון בשיתוף הפעולה הרחב אליו נרתמו כל הגורמים הקשורים למערכת החינוך ביישוב: מורים, הורים, הנהלת בית הספר, הרשות המקומית, משרד החינוך, והכי חשוב, לדבריו, התלמידים, ש"רכשו ערכים של מצוינות ואהבת הלימוד". קבלאן מספר כי "מאז שנכנסתי לתפקידי התחלנו בהפעלת תוכנית רב-שנתית לשיפור מערכת החינוך. גייסנו מורים מקצועיים, הצבנו יעדים מדידים, ובתוך 13 שנים זינקנו מ-12 אחוזים לכמעט 90 אחוזי זכאות לבגרות".
לדבריו , התיכון בבית ג' ן פתוח בכל יום עד השעות הקטנות של הלילה, והמורים תורמים מזמנם על מנת לצמצם את הפערים הלימודיים של תלמידיהם. "הצלחנו לנפץ את תקרת הזכוכית", הוא מתגאה. "לא צריך להיות רשות חזקה כדי להצליח. זה פשוט עניין של סדר עדיפויות ".