משרד הבריאות רכש אפליקציה ללא מכרז
המשרד שילם 118 אלף שקל על אפליקציה לאיתור טיפת החלב הקרובה, על אף שהמידע זמין במקומות רבים – והכול בגלל הלחץ לחסן
עוד בנושא:
- עתירה לבג"ץ: להפסיק לתת חיסונים נגד פוליו
- הרב פירר ממליץ להתחסן נגד פוליו
- נגיף הפוליו מתפשט: התגלה בצפון הארץ
בבקשה לפטור ממכרז צוין כי מדובר ב"התקשורת דחופה למניעת נזק של ממש" וכי מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, הטיל תחילה את משימת פיתוח האפליקציה על אגף המחשוב במשרד, אולם אין בידיו של האגף יכולת טכנולוגית לספק את השירות.

בזבוז מיותר? אפליקצית טיפת חלב
בפנייה ל"מטריקס" ביקש המשרד לבנות אפליקציה שתעלה לאוויר "בהקדם האפשרי". תחילת ההתקשרות היא 15 באוגוסט, וסיומה נקבע ל-31 בדצמבר 2014, על אף שמשרד הבריאות הגדיר את מועד סיום מבצע החיסון הארצי לסוף נובמבר הקרוב. מאותו חודש לא ברור מה יהיה השימוש של הציבור באפליקציה זו.
אחת הטענות שנשמעו נגד ההוצאה הלא צפויה הזו היא שהמידע שמספקת האפליקציה נמצא בפועל באתר משרד הבריאות באינטרנט, באמצעי התקשורת, בלשכות הבריאות המחוזיות וגם במוקד הטלפוני "קול הבריאות".
בשלב זה האפליקציה זמינה למכשירים מסוג אנדרואיד, וטרם ידוע כמה זמן יעבור עד שהיא תהיה זמינה לכל סוגי הטלפונים הניידים החכמים, כולל מכשירי האייפון למיניהם.
"שיקול הדעת שמוביל לבזבוז כספי בריאות הציבור על אפליקציה מיותרת שלא משרתת איש תמוה בעיניי", אומרת שירי גורמן, ממובילות מחאת האמהות נגד חיסון הפוליו המוחלש. גורמן תהיה בין עשרות ההורים הצפויים להגיע היום להפגין מול משרד הבריאות בירושלים בדרישה לעצור את מבצע החיסון, שבמהלכו חוסנו עד עתה כ-400 אלף ילדים.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "לאור הדחיפות ליצירת תנאים אופטימליים ביכולת הגעה למקומות מתן החיסון, הוחלט לפתח אפליקציית מובייל שמטרתה להנגיש מידע לגבי מיקום תחנות לבריאות המשפחה ושעות הפעילות בהן באופן מיטבי. פלטפורמת הסלולר היא הזמינה והיעילה ביותר למימוש מטרה זו.
"ההתקשרות מול החברה מתבצעת בהתאם לתקנות חוק חובת המכרזים, המאפשר התקשרות מהירה באישור ועדת פטור משרדית. משך ההתקשרות הינו סטנדרטי וכולל אחריות לאפליקציה של הספק".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg