יש לכם מקום
במקום להשאיר את הרשויות המקומיות עוד חמש שנים בידי עסקני מפלגות ממולחים, קחו יוזמה והתמודדו בבחירות למועצת היישוב בו אתם גרים

זה ממש לא מוכרח לעבוד ככה. אם בבחירות לכנסת, ובמיוחד בבחירות האחרונות, אזרחי ישראל הרגישו מעורבים, הקפידו ללכת לקלפי ולהשפיע, הרי שהבחירות המקומיות מעניינות את רובנו כקליפת שום עבשה בשוק עירוני עבש לא פחות.
בנתניה, לדוגמה, פחות ממחצית מהתושבים הטריחו את עצמם ללכת ולהצביע למועצת העירייה בבחירות 2008. ברמת גן רק 38 אחוז השפיעו, ובתל אביב 35 אחוז. בעברית פשוטה: רק אחד מתוך שלושה תלאביבים מימש את טיפת היכולת שלו להשפיע. זו טעות שאסור שתחזור על עצמה.
השלטון המקומי הוא הרבה יותר מקנסות חניה, פינוי זבל וגביית ארנונה. השלטון המקומי יכול להרים ולהפיל את חינוך הילדים שלנו, הוא יכול ליצור סביבה בטוחה והוא יכול לייצר איכות חיים. הוא יכול לגרום לנכס שלנו לאבד מערכו ולגרום לכך שהילדים שלנו יוכלו לגור קרוב אלינו, כשיגיע הרגע.
אף שנדמה שהכנסת והממשלה קובעות ומיישמות את המדיניות על פי החלטת הריבון - הלוא הוא כזכור העם - הרי שלשלטון המקומי בישראל סמכויות אדירות, שעל פי רוב כמעט ונעלמות מעיני הציבור. ברצותם, ידאגו ראש העיר וחברי מועצת העיר לכך שפעוטון יעלה חצי ממחירו היום, אם יעזו.
שלטון עירוני חזק ושקוף ימנע בניית שכונות צפופות, ושלטון מושפע על ידי יזמי נדל"ן יאשר בניית קופסאות גפרורים ללא שטחים ירוקים ועם מחצית מכמות הכיתות הדרושה על מנת לאפשר לילד שלכם להגיע להישגים.
זה לא מוכרח להיות ככה. אסור להשאיר את השלטון המקומי לעסקני המפלגות ולשלוחי היזמים. השלטון המקומי חייב להישאר בידי הריבון - האזרח. נותרו עוד חודשיים לבחירות, וזה הזמן להתחיל לשאול מיהם המועמדים, מי עומד מאחוריהם ומה יבטיח לנו שגם למחרת הבחירות דברים יזוזו. אין דבר נוח יותר מלקטר - הרי זה מה שעשיתי עד עכשיו וזה מה שרובנו עושים.
מנייר עמדה משותף של החוקרים ד"ר איתי בארי וד"ר פני יובל עולה ששביעות הרצון של אזרחי ישראל מהשירותים המקומיים נמוכה אפילו יותר משביעות רצונם מהשירותים הלאומיים - משטרה, מערכת המשפט וכיוצא בזה.
ואפשר לעשות עוד. אפשר גם לרוץ. המתמטיקה פשוטה - על כל אזרח "פשוט" שנכנס למועצת העיר, או לפחות מתמודד, יש פחות עסקן סדרתי במועצה. על כל אמא אחראית שמעוניינת לדאוג לעתיד ילדיה, יש פחות חבר של אח של הבעלים של הקניון העירוני. או שנבחר לטמון את הראש בחול ולתהות מדוע אנחנו משלמים 3,500 שקלים על פעוטון שאין עליו פיקוח ואין לידו חניה, או שנעשה. בעברית - אין דבר כזה אזרח קטן, יש אזרח עצלן.
הבחירות יתקיימו ב-22.10 ונשאר עוד חודש לסגירת רשימת המתמודדים. בנתניה תוכלו להיכנס למועצת העיר עם כ-3,200 מצביעים , ובערים קטנות יותר יספיקו גם כ-1,000 עד 1,500. זה לא הרבה כל כך, לחלקנו יש יותר חברים בפייסבוק.
הדור הזה התחיל להתעורר ועכשיו נקרית בדרכו עוד הזדמנות שאם לא תנוצל, יעברו עוד חמש שנים של שחיתות ופוליטיקה זולה, חדשה או ישנה. בהצלחה, הגיע הזמן להחזיר את השלטון (המקומי) לידיים שלנו.