מכון בגליל: לא לעצור השת"פ עם האיחוד

בעקבות המשבר ביחסי ישראל והאיחוד האירופי, פנה מכון המחקר "מיגל" לנתניהו בבקשה לאפשר את המשך התקצוב האירופי למחקרים בפריפריה

דליה מזורי | 5/8/2013 19:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מכון המחקר "מיגל" בגליל העליון פנה לראש הממשלה ולשרים בבקשה שלא להפסיק את שיתוף הפעולה בין ישראל לאיחוד האירופי. זאת לאחר שאתמול (א') נודע כי במשרד החוץ שוקלים אם להשתתף בתוכנית של האיחוד בתחום המחקר והפיתוח "הורייזון 2020", בעקבות החלטת אירופה להחרים את ההתנחלויות.
 
"הנזק הכבד ביותר ייגרם למכוני מחקר בפריפריה". נתניהו עם נציבת האיחוד האירופי צילום: משה מילנר, לע''מ

לדברי פרופ' אורי מר חיים ממכון "מיגל", "שיתוף הפעולה המחקרי בין מכוני מחקר בישראל ואירופה
מעניק למכון מימון ברמה גבוהה, וגם מביא את האזור הנמצא בפריפריה לקדמת המדע והטכנולוגיה העכשווית והעתידית".

אם ישראל אכן תצטרף ל"הורייזון 2020" היא תעביר למעלה מ-600 מיליון אירו לאיחוד האירופי בשבע השנים הבאות ותאפשר לאוניברסיטאות, לחוקרים ולחברות מישראל לקבל מימון ומענקים לפרויקטים בתחומי טכנולוגיה רבים.  

תקציבי העתק של האיחוד האירופי, הנאמדים במיליוני יורו לשנה ומועברים למכוני המחקר הישראלים, מאפשרים גישה לתשתיות מחקרים שאינם קיימים בישראל, התחברות לידע המתפתח באירופה שתורם לקידום נושאים חדשניים ובעלי השלכות יישומיות, מגביר שיתוף פעולה מדעי ותורם למוניטין של חוקרים ישראלים ושל ישראל כמדינה מתקדמת בעולם הרחב.

"כמוסד הממוקם בקריית-שמונה הצלחנו להגיע לפתרונות חדשניים הודות לקשרים הן עם מוסדות מחקר והן עם תעשיות באירופה בעקבות הפרויקטים בהם זכינו", אמר מר-חיים.

הוא ציין עוד כי ישראל נהנית ממעמד מיוחד כמדינה לא אירופית הזכאית להשתתף כחברה שוות זכויות בתכניות המחקר והפיתוח של האיחוד האירופי, והחלטה על חרם עלולה לטרפד את עתיד המחקר בישראל לשנים הבאות.

לדבריו, "הנזק הכבד ביותר ייגרם למכוני מחקר בפריפריה, שבה אין כמעט אפשרות להשגת תרומות עבור מחקרים מקיפים". 

מכון המחקר מיגל נמצא במרכזו של פרויקט גדול ביוזמת האיחוד האירופי, בעלות כוללת של חמישה
מיליון יורו, העוסק באיכות סביבה באזורי חקלאות ותיירות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...