מומחים: אבוקדו "גליל" שבשוק לא ראוי למאכל

זן "גליל" של האבוקדו מתאפיין בצורה אגסית מוארכת, ולאחרונה שווק הפרי כשאינו בשל. הזן המומלץ לבינתיים: 'ריד'

דליה מזורי | 5/8/2013 17:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מומחי ענף הפירות במועצת הצמחים קוראים לציבור שלא לרכוש אבוקדו מוארך מזן "גליל" בתקופה הקרובה, מכיוון שהפרי נמכר כשאינו בשל ולא ראוי למאכל. זן "גליל" של האבוקדו מתאפיין בצורה אגסית מוארכת עם קליפה בהירה וחלקה.

- צפו: בורגר מבשר סינטטי הוכן לראשונה
- איראן: עצרנו חשוד בריגול לטובת ישראל

כדאי להתאפק בתקופה הקרובה. אבוקדו 'גליל'
כדאי להתאפק בתקופה הקרובה. אבוקדו 'גליל' צילום: באדיבות מועצת הגליל
אורנה סנדל, האחראית על האיכות בענף הפירות במועצת הצמחים, אומרת, כי מדי שנה, כשהפרי מהעונה הקודמת כמעט אוזל, ממהרים כמה חקלאים חסרי אחריות לקטוף אבוקדו בוסר ולהביאו לשווקים, תוך ניסיון לפדות מחיר גבוה.

הדבר פוגע במוניטין של הפרי ועלול להרתיע את הצרכנים מלרכוש אבוקדו גם בשיא העונה. "אנו עושים כל מאמץ למנוע קטיף מוקדם של פרי לא ראוי ובמקביל מזהירים את הצרכנים מקניית אבוקדו שלא יתרכך באופן אחיד, ישחיר ויצטמק", אמרה סנדל.

לדבריה, עונת הקטיף של הזן המקדים "גליל", צפויה להתחיל בעוד כשלושה שבועות, ואז יהיה שפע של אבוקדו איכותי בשווקים. האבוקדו הראוי למאכל בימים אלה הוא רק מהזן "ריד'" - פרי בעל צורה כדורית וקליפה כהה, שנותרו ממנו כמויות קטנות בלבד מהעונה הקודמת.

הבשלת האבוקדו נמדדת באחוזי שומן אשר נבדקים במעבדה. במידה והפרי אינו בשל ואינו מכיל את אחוזי השומן הרצויים - הוא אינו מתרכך באופן אחיד, אלא נעשה צמיגי, בלתי אכיל וקליפתו מצטמקת. ולכן, כאמור, מומלץ שלא לקנות זן שנקטף לפני שהבשיל על העץ.

בעונה הקרובה, צוותי ענף הפירות של מועצת הצמחים יערכו בדיקות מדגמיות לפני הקטיף בכדי להבטיח את איכותו ובשלותו של הפרי שמגיע לשווקים. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...