חוק המשילות בדיון בכנסת: "לא דמוקרטי"
ח"כים מהאופוזיציה יוצאים נגד נוסח הצעת החוק בדיון שנערך בוועדת החוקה. גלאון: "זה לא מפתיע שמפלגות מונרכיות מבקשות להדיר את המיעוט"
הצעת חוק המשילות בדרך לאישור:
- הצעת חוק המשילות אושרה בוועדת השרים לענייני חקיקה
- ח"כ הופמן: "שיטת הממשל תשונה בתוך מספר שבועות"
- גם ישראל ביתנו מנסה להשתתף במהפכה של יש עתיד
ח"כ דב חנין יצא נגד נוסח הצעת החוק וטען בדיון כי "מטרת החוק של ליברמן היא לסלק את הערבים מהכנסת. אתם גם רוצים להעלות את אחוז החסימה כדי להכריח את הערבים לרוץ ביחד כי כל הזומבים בעיניכם אותו דבר". ח"כ אחמד טיבי הצטרף לדבריו ואמר כי "בכל פעם שהגזענים נותנים לנו סטירה הם תמיד אומרים שזה לטובתנו. זאת לא עוד הצעת חוק ולכן אין למהר. אני פונה לאנשי יש עתיד לשקול עמדתם שנית".

ח"כ זהבה גלאון תקפה באופן אישי את ח"כ דוד רותם, יוזם הצעת חוק המשילות של ישראל ביתנו וכן את יש עתיד וטענה כי "ח"כ רותם מורט את שערותיו כשאני מציגה אי אמון. זה לא מפתיע ששתי מפלגות מונרכיות ישראל ביתנו ויש עתיד שנציגיהם לא נבחרו מבקשות להדיר מהכנסת קבוצות מיעוט".
ח"כ מירב מיכאלי טענה גם היא כי מדובר בשתי המפלגות "הכי לא דמוקרטיות בכנסת" שמנסות לקדם את חוקי המשילות.
בתוך כך, מתקפה על החוק גם בקואליציה. ח"כ שולי מועלם מהבית היהודי אמרה כי "דווקא בשעה שאנו מציינים שמונה שנים לגרוש מגוש קטיף עלינו לנהוג משנה זהירות. יש צורך לדון לעומק. עלינו לתמוך במשחק דמוקרטי אמרתי. אני קוראת לדיון יותר ארוך על כל חלקי הצעת החוק, בייחוד לגבי אחוז החסימה".
ח"כ עדי קול מיש עתיד הודיעה כי תמנע בהצבעה על הצעות החוק לשינוי שיטת הממשל, ואמרה כי "אני מתנגדת להליך הדיון החפוז הזה. זה ניצול מזעזע של המשמעת הקואליציונית ובכוונתי להמנע".
כזכור, הצעת חוק המשילות שיזם חבר הכנסת רונן הופמן מ"יש עתיד", מבקשת להעלות את אחוז החסימה לארבעה אחוזים וקובעת כי הצעת אי-אמון תדרוש רוב של 65 חברי כנסת ולא 61, כפי שנדרש כיום.
עוד קובעת ההצעה כי מספר השרים בממשלה לא יעלה על 18 ומספר סגני השרים לא יעלה על ארבעה. זאת במטרה להביא לצמצום הממשלה ומניעת תרבות ה"סחטנות" הפוליטית. לפי ההצעה לא יהיו שרים ללא תיק וכל שר יהיה אחראי על תיק אחד בלבד.
על פי הצעת החוק המקבילה של ישראל ביתנו, אותה הציע ח"כ דוד רותם, יועלה אחוז החסימה לארבעה אחוזים, יוגבל מספר השרים ל-19, כולל רה"מ, ויהיו מקסימום ארבעה סגני שרים.
בנוסף, קובעת הצעת החוק שהצעות אי אמון יוגשו רק כאשר קיים רוב של 61 חברי כנסת לפחות ויוצע בהן מועמד חלופי לראשות הממשלה. במידה והמועמד לא הצליח להקים ממשלה, הכנסת לא תפוזר והממשלה שכיהנה טרם הצעת אי האמון תמשיך לכהן.