סטודנט דתי לא יורשה ללמוד במוסדות חרדיים
לפי הנחיית המל"ג לא יתבצעו רישומים של סטודנטים שאינם עומדים בהגדרה חרדי. ח"כ כלפה: ניסיון בוטה של המל"ג להתערב באורח חיי הסטודנטים
עוד בחדשות nrg:
- המשטרה יוצאת נגד הדוכנים שבצדי הכביש
- פולין צפויה לאשר את השחיטה הכשרה
- התרגיל שעשו המתנחלים לארגון שוברים שתיקה

"מרגישה שנפלנו בין הכיסאות", זוהר. למצולמות אין קשר לכתבה צילום ארכיון: נאור רהב
איילת זוהר, בוגרת אולפנת בהר"ן ומסיימת שנה ג' בביה"ס לסיעוד בבית החולים שערי צדק, ביקשה להשלים את לימודיה לתואר ראשון במכללת מבחר - המכללה החרדית לבנות בבני ברק, המאפשרת, לימודים בהפרדה מגדרית. יחד איתה פנו למוסד 35 מחברותיה לספסל הלימודים, אך כולן נדחו על הסף.
בפנייה ששיגרה קבוצת הסטודנטיות לאחרונה לח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי) נכתב: "בכל שנה ושנה יוצאת קבוצה גדולה של בנות מבית הספר לסיעוד בשערי צדק, להשלים את התואר הראשון במכללת "מבחר" החרדית בבני ברק... פנינו למכללת מבחר כמו שעשו סטודנטיות משערי צדק בעבר, בבקשה ללמוד שם, אך נענינו בשלילה".
"במכללה עצמה אמרו לנו שהם דווקא מעוניינים לקבל אותנו אבל המל"ג לא מאפשר", מספרת זוהר ומוסיפה "אני מרגישה שנפלנו בין הכיסאות. יש כאן אפליה בוטה. אנחנו לא דתיים פחות מהחרדים. מבחינתי אין הבדל אם למדנו בבית יעקב או ברב בהר"ן, ואני חושבת שאם זה היה הפוך ולא היו מקבלים חרדי למוסד דתי לאומי או למוסד חילוני בגלל היותו חרדי- היה קם רעש גדול". עוד היא מוסיפה: "דווקא אנחנו, שעשינו שירות לאומי ותרמנו למדינה- מופלות לרעה, וכל זה בהוראת המל"ג".
המלג: ההפרדה מתבססת על חוסר מוכנות אקדמית
ע', בוגר ישיבות גבוהות וישיבות הסדר ביקש להתקבל ללימודי ביוטכנולוגיה במוסד חרדי המאפשר הפרדה, וגם הוא נתקל בסירוב מאותה סיבה. "האם מפני שאין צבע הכיפה שלראשי שחור- לא אוכל לשמור על דרך חיי ואוכרח ללמוד במסגרות שאינן הולמות עבורי?" הוא תוהה, ומוסיף כי בעקבות החלטת המל"ג, נאלץ להירשם ללימודים במוסד כללי שאינו מאפשר לימודים נפרדים לגברים.

קורא למל"ג לא להפלות סטודנטים על רקע צבע כיפה. ח"כ כלפה צילום: דוברות ח''כ כלפה
כלפה הוסיף: "אין זאת כי אם ניסיון בוטה של המל"ג להתערב באורח חייהם של סטודנטים שלמדו כל חייהם בהפרדה באולפנות ובישיבות ולכפות עליהם ללמוד במוסדות אקדמאיים שאינם עולים בקנה אחד עם השקפת עולמם. אני קורא למל"ג ולמשרד החינוך לאפשר לסטודנטים ללמוד בהפרדה ולא להפלות אותם לרעה על רקע צבע הכיפה".
מהמל"ג נמסר בתגובה: ההחלטה על הקמת מסגרות אקדמיות לחרדים מתבססת בעיקרה על חוסר המוכנות אקדמית של הציבור החרדי הסובל מפער ידע המקשה עליו את הנכיסה ללימודים האקדמיים. הפער הזה הוא הקריטריון שמבחין בין מועמדים הזכאים ללמוד במסגרות החרדיות, ובין כאלה שלא.
אנו דוחים בתוקף את הטענה כי למל"ג כוונה כלשהי להתערב באורח חייהם של סטודנטים. עבור כלל הציבור, בכלל זה ציבור דתי לאומי, עומד מגוון רחב של מוסדות להשכלה בישראל, המתוקצבים על ידי המדינה, לרבות מוסדות אקדמיים בעלי גוון דתי".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
