המלגות לא הועברו, הסטודנטים פורשים
משרד החינוך התחייב לסייע במימון חצי משכר הלימוד כדי להשאיר מורים במקצוע. אלא שהעברת הכסף מתעכבת, והתלמידים נוטשים

לדברי סטודנטים בכמה מכללות ברחבי הארץ, הם מקבלים מדי חודש הודעה ובה מובטח כי הכסף ישולם בחודש הבא, אך בכל פעם ההבטחה מופרת, בעוד שבשיחות טלפוניות נאמר להם כי "עד הקיץ אין על מה לדבר".
"זו חלמאות לשמה", אומרת נופר הייסלר, סטודנטית שנה ב' להוראת אנגלית בסמינר הקיבוצים, "אני נמצאת בחובות גדולים מאוד בעקבות העיכוב הזה, ויש לי שתי חברות שלא יכלו להמתין עוד, ופשוט פרשו מהלימודים. לא רק שלא הצליחו לעודד סטודנטים ללמוד את המקצוע, גרמו להם לברוח ממנו".
רעות איפרגן, מתמחה להוראת מתמטיקה במכללת דוד ילין, מוסיפה: "שנת הלימודים הבאה כבר בפתח וצריך לשלם עבורה, אבל עדיין לא קיבלנו את המענק עבור השנה החולפת וזה מכביד עלינו מאוד".
נוף עזרן, המסיימת את השנה הראשונה ללימודי הוראת האנגלית, אומרת כי "ההחלטה לפגוע בנו היא תוצאה של סדר עדיפויות מעוות, זה סימפטום לאופן שבו משרד החינוך מתייחס אלינו".
לתחושות התסכול שותפים גם ראשי המכללות, שנפגעות אף הן מההתנהלות התקציבית של המשרד: "תלונות התלמידים הן רק חלק מהתנהלות כוללת", אומרת פרופ' לאה קסן, נשיאת מכללת לוינסקי לחינוך, בהתייחסה ל-32 מיליון שקל שטרם הועברו בתמורה להפחתת שכר הלימוד, מתוך כ-80 מיליון שקל שהובטחו.
לאחר מגעים מומשכים שלא צלחו, עתרו ראשי המכללות לחינוך לבג"ץ בשבוע שעבר, נגד משרדי החינוך והאוצר, בבקשה שיחייב אותם להעביר את יתרת התשלומים. על העתירה, שחתומות עליה 18 מתוך 23 מכללות לחינוך, נכתב כי "היה ולא ישולמו הפרשי שכר הלימוד, לא יוכלו המכללות להוסיף ולהפחית את שכר הלימוד לסטודנטים".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "הסטודנטים להוראה אשר לומדים מקצועות מועדפים יקבלו את ההלוואות המותנות לאחר אישור תקציב המדינה. המשרד הנחה את המכללות להוראה שלא לגבות שכר לימוד מתלמידים הזכאים להלוואה זו".
בעניין עתירת המכללות, נמסר כי העתירה טרם התקבלה, אך לגופו של עניין, "המשרד העביר את מלוא המשאבים אשר עמדו לרשותו במסגרת התקציב ההמשכי על פיו פועל המשרד עד לאישור תקציב המדינה. קיים חסר של 20 מיליון שקל בבסיס תקציב 2013, אשר לא תוקצב על ידי משרד האוצר, למרות פניות משרד החינוך בנושא".