בצל המחאות: אירלנד אישרה הפלות
הפרלמנט במדינה הקתולית אישר לבצע את ההליך רק במקרה של חשש לחיי האם. אחת התומכות: "החוק מבשר על סוף עידן שליטת הכנסייה"
עוד בחדשות:
- המלגות לא הועברו, הסטודנטים פורשים
- הסטודנטים הדרוזים לא ישובו ללמוד בדמשק
- בג"צ ידון היום בשאלת הדחתו של צבי בר
הגורמים השמרנים במדינה הקתולית זעמו על החקיקה החדשה וניהלו בשבועות האחרונים מאמצים רבים כדי לטרפדה. ראש הממשלה, אינדה קני, קיבל בדואר שקית עם עוברים מפלסטיק ומכתבים מרוחים בדם, ביתו הפך מוקד להפגנות, וראש הכנסייה היוצא איים עליו בחרם. אבל הוא סרב להיכנע ללחצים.

וכך, אחרי יומיים של דיונים סוערים והרחקת חמישה מחברי סיעת מפלגת השלטון שסרבו לתמוך בחוק, הוא העביר אותו ברוב של 127 תומכים מול 31 מתנגדים. מחר אמור החוק להעלות להצבעה בבית העליון, שבו נהנת הממשלה מרוב, כך שהוא צפוי לעבור בקלות יחסית.
ואולם, עבור מי שנאבקו לשנות את האיסור הקיים, החוק אינו מספק, משום שהוא לא מתיר להפיל במקרה של אונס, גילוי עריות או אפילו אם מתגלים מומים קשים בעובר. "החוק מינימלי מאוד, אבל יש גם תחושה שהוא מבשר סופו של עידן", אמרה אלנור ווייט, בת 21, שהגיעה להפגנת תמיכה בחוק מחוץ לפרלמנט.
לדבריה, "הזמן בו הכנסייה הקתולית שלטה באירלנד הולך ואוזל". כל אותה עת, הפגינה שם קבוצה גדולה בהרבה של מתנגדי הפלות שהתפללו, שרו מזמורים וקראו קריאות עידוד לחברי פרלמנט שהתנגדו לחוק. "זהו פשע נוראי שפוגע בלב לבה של האומה הזו", אמרה ריטה דיילי, פקידה בת 56 שהחזיקה כרזה עם צילום של עובר מת. "זו הריגה מכוונת של הילדים שלנו, של בשרנו ודמנו".
חוקי ההפלות הנוקשים של אירלנד זכו לתשומת לב בינלאומית אחרי מותה של רופאת השיניים ההודית סביטה הלפנבר באוקטובר האחרון. הלפנבר, בת 31, הייתה מאושפזת בבית החולים בעיר גאלווי, וביקשה להפסיק את ההריון שלה אחרי שהתברר לה שהעובר שלה עומד למות.
בבית החולים סרבו לבקשתה בטענה שהעובר לא מסכן את חייה, ואחרי ארבעה ימים היא מתה כתוצאה מקריסת מערכות. ועדה שחקרה את האסון קבעה בחודש שעבר שחוקי ההפלות במדינה תרמו למותה.