נשיא איראן הנבחר: "נפעל ליצירת דיאלוג עם העולם"
בראיון טלוויזיוני המשיך חסן רוחאני בקו המתון בו נקט עד עכשיו. "הדיאלוג צריך להתבסס על שוויון, כבוד הדדי, אינטרס משותף ואמון הדדי"

לדבריו, "מתינות לא מחייבת ויתור על מדיניות החוץ שלנו. מתינות משמעותה התאמה ובניית אמון עם העולם". רוחאני המשיך ואמר כי יש צורך ליצור דיאלוג בין איראן למדינות העולם: "הדיאלוג הזה צריך להתבסס על שוויון, כבוד הדדי, אינטרס משותף ואמון הדדי".
רוחאני הודיע כי ימנה בממשלתו נציגים מכל הקשת הפוליטית, ואמר כי יש ליצור שוויון בין הערכים של הרפובליקה האסלאמית לבין זרמים אחרים. הוא הכריז גם כי בכוונתו להמשיך במדיניות ה"פתיחות" בה נקט עד עכשיו: "ניקח בחשבון את זכויות העם האיראני ובמקביל נמשיך לעקוב אחר הוראותיו של המנהיג העליון חמינאי".
ביום חמישי האחרון אמר מנהיגה העליון של איראן, עלי חמינאי, בתקשורת המקומית כי מציאת פתרון למבוי הסתום בסוגיית הגרעין בין מדינתו למערב יכול להיות תהליך "פשוט", וכי עמיתיו רציניים לגבי מציאת פתרון שכזה.
הייתה זו הפעם הראשונה שחמינאי מדבר בנושא הגרעין האיראני מאז הבחירות לנשיאות במדינה בתחילת החודש, בהן נבחר חסן רוחאני, אשר נחשב למתון יותר ואף תומך בשיחות ישירות עם מדינות המערב, לרבות ארה"ב. דברים אלו של חמינאי מעידים כי ייתכן שגם הוא יהיה מוכן לאמץ מהלכים דיפלומטיים אמיצים יותר מצד איראן.
"הפתרון לסוגיית הגרעין האיראני היא עבודה פשוטה וחלקה," – אם מדינות המערב ירצו בכך, צוטט חמינאי בתקשורת. "חזית ההתנגדות לאיראן לא באמת מעוניינת לפתור את סוגיית הגרעין," הוא האשים. חמינאי התייחס באופן ספציפי לארה"ב, המוצאת "תירוצים חדשים" לחסום כל התקדמות אפשרית במו"מ עם טהראן.
עוד הוסיף חמינאי כי "ניהול מדינה היא משימה קשה, ללא ספק. על כל האזרחים והגופים הממשלתיים לעזור לנשיא הנבחר."
למרות שלא נמסרו פרטים נוספים בדיווחי כלי התקשורת, רוחאני אמר בעבר כי יהיה פתוח יותר לפשרות בסוגיית הגרעין בתמורה להקלה בסנקציות. רוחאני ייכנס לתפקיד רשמית במקום נשיא איראן הנוכחי, מחמוד אחמדיניג'אד, באוגוסט.