שר טורקי: "פגישת ראש המוסד עם עמיתו באנקרה -'טבעית'"
השר התייחס לדיווחים על הפגישה ואמר: "2 השירותים עוסקים בפעולות נגד הטרור ויש להפסיק להתחקות אחר פגישותיהם"

באגיס אמר כי "למרות המשבר הדיפלומטי בין טורקיה וישראל נמשכו הקשרים הבינאישיים והכלכליים בין שתי המדינות". על מצבן של שיחות הנורמליזציה בין שתי המדינות אמר כי "הן נמשכות במטרה להגיע להסכם בשתי הסוגיות העיקריות: הפיצויים למשפחות הרוגי המשט לעזה, וההקלות בסגר על עזה". הוא הדגיש כי טורקיה הייתה המדינה המוסלמית הראשונה שהכירה בישראל וקיימה עמה קשרי ידידות מדיניים.
עם זאת, לדבריו, משבר האמון ביחסי המדינות נוצר בשלושה שלבים על רקע מה שכינה "הפעולה הרצחנית של ישראל בעזה": הפסקת שיחות השלום בין סוריה וישראל בתיווכו של ראש הממשלה ארדואן, נאומו "הבלתי מתקבל על הדעת" של הנשיא פרס בדאבוס, והריגתם, במים הבינלאומיים, של "לוחמי חופש" טורקיים ש"רצו להגיש סיוע לנצורים בעזה".
בנושא סוריה אמר באגיס כי אינו יכול לייעץ למי מהמורדים בסוריה צריך המערב לספק נשק. לדבריו, "חשוב מאוד להשפיע על הנשיא פוטין לשנות את עמדתו כלפי פשעי ממשל אסד, ועל המערב להשתדל לעשות זאת".
בינתיים , המשבר בטורקיה הולך ומעמיק: אחרי הדיכוי האלים שלשום של המפגינים בכיכר תקסים, ביטלו אתמול ראשי המחאה את הפגישה שתוכננה להם עם ראש הממשלה רג' פ טאיפ ארדואן. כוחות המשטרה ירו גם אתמול גז מדמיע לעבר המפגינים באזור תקסים, אחרי לילה ארוך של התנגשויות אלימות במקום. המפגינים קראו לתומכיהם להגיע למחאת ענק בכיכר בשעות הערב, והבהירו ש"נציגי המחאה" שתכננו להיפגש עם ארדואן אינם נמנים עמם וכי מדובר בגורמים התומכים למעשה בראש הממשלה.