משרד החינוך מסביר: כך תערכו מסיבת סיום בגן
לקראת היציאה לחופש הגדול הוציא משרד החינוך מסמך המפרט כיצד כדאי לערוך את המסיבות. בין ההמלצות: לא להגזים בצילומים, לחבר ריקודי מעגל ולשתף את ההורים

עוד הומלץ כי ההורים יימנעו מעודף צילום ש"לעתים פוגם בחוויה המשותפת של ההורה וילדו" והוצע כי נושא הצילום יופקד בידי אחד ההורים. בהתייחס לתחום המוזיקלי ממליץ המשרד להימנע משימוש בפלייבקים שמקצבם עלול להיות מהיר מדי עבור ילדי הגן, ובמקום זאת, להעדיף שירים. "חשוב שהשירים והיצירות המוזיקליות ייבחרו (במידת האפשר) יחד עם הילדים, מתוך הרפרטואר שנלמד במשך השנה", נכתב . דגש ניתן גם לצורת הישיבה, והומלץ כי כל ילד ישב בסמיכות להוריו.
"אני חושבת שזה מאוד נכון", אומרת יפעת שליו, מקיבוץ גן יבנה, גננת כבר 23 שנה. "הרבה שנים עשיתי מסיבות שאני הייתי מרכיבה לבד, ובחודש האחרון הייתי מתחילה ללמד את הילדים ברגע האחרון וזה היה מרתון בלתי אפשרי. המתכונת שמציע משרד החינוך מדברת על כך שאפשר לקחת שירים ופעילויות שהילדים כבר מכירים".
מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, אמרה כי "ביסוד ההמלצות של האגף לחינוך קדם יסודי נמצאים העקרונות שיבטיחו מסיבה ההולמת את צורכי הילדים ויכולותיהם בגיל הזה מתוך יצירת חוויה מכבדת ומשתפת".
עוד המלצות שנכתבו במסמך: לשתף את ההורים באירוע על מנת ליצור חוויה משותפת, לארגן את הסביבה בשיתוף הילדים, לשתף קבוצות ילדים לסירוגין על מנת לעודד את הצפייה של הקהל, ליידע את הילדים מה עומד להיות ובאיזה סדר, ליצור אווירה חגיגית בהתאם לעיסוק בנושא שייבחר, לחבר ריקודי מעגל ו/או זוגות עם ההורים, והכי חשוב: לסיים את החגיגה עם הכיבוד שהובא.
