שוויון

שר האוצר: אם לא יהיה שוויון בנטל נפרק את הממשלה

לפיד התייחס למשבר בוועדת פרי והבהיר כי לא יסכים לוותר על סעיף הסנקציות הפליליות למשתמטים, אפילו במחיר פרישה מהממשלה: "כל ניסיון לטרפד את מסקנות ועדת פרי יוביל לכך שאנחנו לא נהיה שם". נתניהו: "יהיו משברים, אבל יהיה חוק"

זאב קם | 27/5/2013 14:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יו"ר יש עתיד שר האוצר יאיר לפיד הודיע מפורשות כי אם לא יהיה שוויון בנטל הממשלה והקואליציה יתפרקו. לפיד, שדיבר היום (ב') בסיעת הכנסת אמר: "עד עכשיו היינו הגורם העיקרי בממשלה גם בנוגע לתקציב המדינה, אבל אם מישהו חושב שבאנו לפוליטיקה רק כדי לפתור את הקטסטרופה הכלכלית שהשאירה הממשלה הקודמת הוא טועה".

יאיר לפיד
יאיר לפיד צילום: יוסי אלוני
לדבריו, "כל ניסיון לטרפד את המסקנות של ועדת פרי במטרה לפזול לחרדים יוביל לכך שאנחנו לא נהיה שם. יש כאן הזדמנות היסטורית לתקן, עוול של שנים ומי שפוגע בזה רק כד לזכות לרווחים פוליטיים, פוגע באזרחים, בצה"ל ובכל אדם שאי פעם הגיע כדי להתגייס.

"אני קורא לסיעות הקואליציה ובמיוחד לליכוד-ביתנו להתאושש, הגיע זמן שיתנהגו כמו מפלגת שלטון ולא ימנעו את האפשרות לתקן את העוול ההיסטורי", אמר לפיד. 

לעומת זאת, בפתח ישיבת הסיעה של הליכוד-ביתנו אמר רה"מ בנימין נתניהו כי "אחרי 65 שנים, אנו ניצבים בפני שינוי היסטורי שיביא להגברה משמעותית של השוויון בנטל". בהתייחס למשבר הקואליציוני עם "יש עתיד", אמר רה"מ, כי "עד היישום של המתווה עוד נראה הרבה כותרות ומשברים מדומים או אמיתיים, אבל לדעתנו, ניתן לפתור את המחלוקות על הסעיפים שנשארו פתוחים". לדבריו, "בסופו של דבר יהיה חוק".
 

"ניתן לפתור המחלוקות". רה"מ נתניהו וח"כ ליברמן צילום: יוסי אלוני
ח"כ אביגדור ליברמן התייחס לנושא שירות בני המיעוטים וטען כי ההסכם הקואליציוני מדבר על תקופת מעבר של 5 שנים, שבה שירות הערבים יהיה התנדבותי, אבל הוסיף, כי לאחר מכן, צריך לחול הסעיף שקובע חובת גיוס לכולם. "תקופת המעבר מקובלת עלינו, אבל אח"כ נדרשת חובת שירות לכולם. מה שלא ייקבע היום לא ייקבע לעולם. אני לא מצפה מצעיר ערבי להיות טייס אף-16, אבל יש מספיק אתגרים בישרות האזרחי והלאומי", אמר יו"ר ישראל ביתנו.

בתוך כך, החליטה היום סיעת הבית היהודי כי ח"כ איילת שקד תעמוד בראש הוועדה המיוחדת מטעם הקואליציה, שתכין את הצעת חוק השוויון בנטל לקריאה ראשונה, שניה ושלישית, לכשיגיע לכנסת. על פי ההסכם הקואליציוני נציג של הבית היהודי אמור לעמוד בראש הוועדה.
בישיבת הסיעה אמר היו"ר נפתלי בנט: "אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך היסטורי של שימור הדרגתי של החרדים בחברה הישראלית במסגרת הצבא, השירות האזרחי ושוק התעסוקה".

בנט אף התייחס למשבר שנוצר הלילה בוועדת פרי: "הדרך רצופה מהמורות, אבל כך היה צפוי. אני קורא לכולם לא לשבור את הכלים. כולם מסכימים שלא נרצה לראות גדודים של משטרה צבאית שנכנסים לבני ברק, אבל מצד שני צריך תמריצים וכלים לעידוד הגיוס".  

חילופי האשמות בין יש עתיד לליכוד-ביתנו

מוקדם יותר דווח כי בעקבות הפסקת הדיון המרתוני לאישור מתווה השוויון בנטל, בשל ויכוח שפרץ בין שרי הוועדה בנוגע לשאלת הסנקציות הפליליות על משתמטים חרדים, הודיעו ב"יש עתיד" כי שלמות הקואליציה בסכנה.

בהודעת המפלגה נכתב כי: "התנהלות שרי הליכוד-ביתנו בדיוני ועדת פרי לשוויון בנטל היא הפרה בוטה של ההסכם הקואליציוני ומעמידה בסכנת החמצה את ההזדמנות ההיסטורית להביא לשוויון בנטל השירות הצבאי והכלכלי. החלת חובת השירות וחוק שירות ביטחון על כלל האוכלוסייה היא צעד הכרחי ביצירת שוויון בחברה הישראלית והיעדרה מעמיד בסכנה את המשך קיומה של הקואליציה".  

בליכוד טענו מנגד, כי דרישת "יש עתיד" לכך שבתום תקופת המעבר של החוק, במידה והחרדים לא יעמדו ביעדי הגיוס, יחולו עליהם סנקציות פליליות, מנוגדת להסכם הקואליציוני, שקובע שסנקציות כלכליות יועדפו על פני סנקציות פליליות. לדברי מקורבי שר הביטחון, גם בדיונים הקודמים של הוועדה היה ברור שלא הולכים על זה, והייתה הסכמה שלא עושים צעדים שהם בבחינת הכרזת מלחמה.

במהלך הדיון, השרים יעקב פרי, יצחק אהרונוביץ' ועמיר פרץ, הביעו תמיכה בהחלת חוק שירות ביטחון, כולל הסנקציות הפליליות שבו על משתמטים, בעוד השרים בוגי יעלון, לימור לבנת ואורי אריאל הביעו התנגדות לכך. למרות שבחלק הראשון של הלילה עוד ניסו להגיע לנוסחת פשרה בנושא, הישיבה התפוצצה לבסוף, וכעת לא ברור מתי היא תחודש.

בהכנת הידיעה השתתף אריק בנדר

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...