חרף הטרור, הבחירות בפקיסטן נערכו כסדרן
מיליוני אזרחים הגיעו אתמול לקלפיות על אף ניסיונות הטאליבן לחבל בבחירות הדמוקרטיות לראשונה מזה 66 שנה במדינה
אתמול הפקיסטנים עמדו בעוז מול איומי הטאליבן והגיעו במספר שיא לקלפיות, בבחירות שרבים תופסים כסיכוי האחרון של המדינה להיאחז בדמוקרטיה. עם תחילת ספירת הקולות התבררה התמונה: הבחירות הפכו לקרב ראש בראש בין שני מועמדים שמרנים: אימראן קאהן, 60, לשעבר קפטן נבחרת הקריקט של פקיסטן, ונוואז שריף, 63, שכבר כיהן פעמיים כראש הממשלה.

בשעות המאוחרות של הלילה שריף מיהר להודיע, בפני קהל אוהדים מריע ורוקד, על ניצחון מפלגתו, מפלגת הליגה המוסלמית, וקרא למפלגות האחרות לעבוד יחד איתו. על פי תוצאות חלקיות וראשוניות, אף מפלגה לא השיגה רוב באסיפה הלאומית (לפחות 172 מושבים), ולכן הממשלה הבאה תהיה ממשלת קואליציה.
הימים האחרונים דווקא הביאו עדנה לקאהן, אשר נאלץ לצפות בשידורי הבחירות ממיטת חוליו בבית החולים. בשבוע שעבר הוא נפל ממלגזה, עליה טיפס כדי לדבר בפני הקהל בעצרת בחירות, סדק צלע ונפגע בגבו.
סקרי הטלוויזיה חזו לו יתרון של כ-50 מושבים. אבל בין אם הסקרים יצדקו או ששריף אכן יוכרז כמנצח הגדול, אימראן ומפלגתו, "התנועה לצדק", כבר הטביעו חותם על הפוליטיקה הפקיסטנית. הקמפיין בגנות השחיתות שלו הביא מיליוני צעירים לקלפיות, במה שכבר זכה לכינוי "מהפכת הצעירים", ושינה דפוסים בני עשרות שנים, לפיהם הבחירות היו תמיד עסק משפחתי.
ההצבעה אתמול הייתה הפסגה של קמפיין סוער בו פצצות על מטות של מפלגות חילוניות היו מחזה יומיומי, קמפיין שבמהלכו נהרגו 130 איש, ושבסיומו אף נחטף בנו של ראש הממשלה לשעבר יוסוף רזה גילאני. תחושה של התרוממות רוח שררה בקרב המצביעים, למרות שהטאליבן איים להרוג את כל מי שיצביע. "ברור שחשבנו על זה", אומרת סמינה רישאת, תושבת לאהור, "אבל לא להצביע משמעו להיכנע לטרור".

הבחירות התנהלו תחת מעטה כבד של אבטחה: כ-600,000 חיילים ושוטרים התפרסו ב-73,000 קלפיות. אבל למרות שפצצה ליד קלפי בקראצ'י הרגה 11 בני אדם, ו-13 נוספים נהרגו בתקריות אחרות, היום עבר בשלווה, יחסית למצופה. מספר האנשים שהגיעו להצביע היה כה גדול עד כי סגירת הקלפיות נדחתה בשעה.
הבחירות הנוכחיות הן הראשונות ב-66 שנות ההיסטוריה של פקיסטן שנערכות אחרי שממשלה מסיימת את הקדנציה שלה ומעבירה את השלטון בדרך דמוקרטית, ולא בהפיכה צבאית. רבים מהמצביעים חיים מחוץ למדינה, וטסו הביתה במיוחד כדי להצביע לאימראן. סמינה ריווזאן, שהגיעה מדובאי, מספרת כי הרגע בו הממשלה השלימה כהונה היה רגע מפעים עבורה. "הצבעתי לאימראן מכיוון שכל האחרים הרסו את המדינה, אבל אפילו אם הוא יהיה באופוזיציה אהיה מאושרת".
הכלכלה והמלחמה בטרור הם האתגרים הגדולים שניצבים בפני ממשלתה הבאה של פקיסטן. רזרבות המט"ח של המדינה נמצאות בשפל הנמוך ביותר מזה עשור. שאריף גם הבטיח לוודא שהצבא ורשויות הביטחון יהיו כפופים לממשלה, לראשונה בפקיסטן. "אי אפשר ששתי ממשלות מקבילות ינהלו את המדינה", הוא אמר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg