מומחה: העולם חייב להשקיע יותר באוכל מהונדס גנטית
יועצה המדעי של הממשלה הבריטית אמר כי למרות ההתנגדות של ארגונים ירוקים, רק אוכל מהונדס יאפשר להאכיל את האנושות בעתיד. לדבריו הרפואה ההומאופטית היא קשקוש בלבד ולא מדע

רק אוכל מהונדס יאפשר להאכיל את האנושו. זרעים שעברו הנדסה גנטית צילום: רויטרס.
"כן יש רבים שחוששים מההנדסה הזו כי הם שואלים את עצמם מה אנחנו מכניסים לתוך הירקות והפירות. אלא שאם למשל אנחנו יכולים לייצר תפוח אדמה עמיד בפני שידפון בגלל הנדסה גנטית, אז זה מצב טוב יותר ממצב בו לא נהנדס את תפוחי האדמה. הרי ללא הגנה עליהם יהיו לנו פחות תפוחי אדמה והמחיר שלהם יהיה יותר יקר וכך נפגע באומה שלנו ובציבור בכל אירופה" ציין וולפורט.
הבכיר הבריטי ציין כי שדה מחקר שעסק בחיטה מהונדסת נהרס לאחרונה על ידי פעילי סביבה שמתנגדים למחקר בתחום וקבע כי מדובר בפגיעה אמיתית באינטרס של הציבור. "כן אני יודע שאני אומר דברים לא פופולאריים אבל האחריות לעתיד הציבור היא עלי ועל הממשלה. לכן צר לי שהמתנגדים לדעות שלנו משתמשים באלימות ומאלצים אותנו להפעיל את רשויות החוק במה שהיה צריך להיות ויכוח אקדמי.
אני גם מוחה על כך שבאלימות באו פעילים ופגעו במחקר שנערך על ידי חוקרים שלא מועסקים על ידי ארגוני מזון אלא על ידי אוניברסיטת הרטפורדשייר. כל מה שנגרם זה שבמקום לעסוק רק במחקר, כעת האוניברסיטה מוציאה סכומים גדולים על אבטחה וכך כולנו נפגעים גם לפי שיטתם של המתנגדים להנדסה גנטית".

שואפים לייצר יותר אוכל ויותר בזול צילום: לבנת גינזבורג
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום המדע -
