הכירו: הסטודנט שהביא את "טד" לישראל
בזכות חזונו ומאמציו של רועי שטרנין, כנס "טד", ארגון עולמי שמטרתו העברת ידע באמצעות הרצאות קצרות ברשת, עושה עלייה ארצה

"זה חלום שהתגשם", סיפר שטרנין השבוע. "מדובר בעצם בארגון ללא מטרות רווח שהייעוד הבלעדי שלו הוא קידום והפצה של רעיונות חברתיים. פעמיים בשנה עורכים קברניטיו כנס, כל פעם בעיר אחרת בעולם, ובו מרצים שונים, שהארגון אישר את רעיונותיהם, מסבירים על רעיון חברתי מקורי במשך 18 דקות לכל היותר. הכנס עצמו מורכב מכמה הרצאות שמועברות לקהל באולם, אבל גם בשידור חי לעשרות מדינות ברחבי העולם. משהו מטורף".
עד לפני כמה שנים התנהלו הכנסים בתוך יבשת אמריקה בלבד, אך בעקבות החלטת הנהלת הארגון ניתנים כיום רישיונות לאנשי קהילה חברתיים מכל רחבי הגלובוס הפועלים ברוח "טד". אחד הזוכים הוא שטרנין, שעבר מסע אישי מעניין בדרך לרישיון הנכסף. "רק מעטים האמינו שיש לי סיכוי", הוא נזכר.
"צריך לעמוד בתנאים מאוד קפדניים ולהוכיח שיש מאחוריך מוסד אקדמי שיוכל לקחת את הכנס תחת חסותו ושאתה מסוגל לקבץ כמה יזמים חברתיים במשותף. התברר שהצלחתי להרשים אותם, ומשם הכל היסטוריה".
"זה אולי יישמע קצת קלישאתי, אבל המטרה של כל מי שלוקח חלק בכנסים של טד היא להפוך את העולם הזה למקום טוב יותר לחיות בו", הוא אומר.
"עצם העובדה שאנשים מקדישים את זמנם וחולקים את ה' אני מאמין' שלהם עם אנשים מאירופה, מארה"ב ואפילו מאיראן, מעיד על כך שלכולנו מטרה משותפת וזה מקסים בעיניי. להרצאות של 'טד' יש מיליוני צפיות ביוטיוב, וזה אומר הכל. כולי תקווה שזוהי דרך נוספת להעלות את ישראל על מפת הטכנולוגיה והיזמות העולמית".
מהי המשמעות של הכנס?
"הכוונה היא להפיח את רוח האקדמיה והסמינר בעולם. במכללה אני לומד במסגרת מסלול של'חממה ליזמות חברתית', ובו מחנכים אותנו להיות סטודנטים אקטיביסטים, כאלה שמשפיעים על החברה. אני חושב שהכנס הזה הוא הביטוי המושלם לכך והוא מעניק גם כרטיס כניסה יוקרתי לאקדמיה הישראלית כחלק מהחברות שמעורבות בפעילות חברתית. זה ממש לא דבר מובן מאליו".
לאן הולכים מכאן?
"קצת מוקדם לדעת, אבל החלום הרטוב שלי הוא לראות עוד ועוד מוסדות אקדמיים ואוניברסיטאות בישראל נרתמים לפעילות החברתית ומארגנים כנסים ואירועים פנימיים שבמרכזם יעמדו הטכנולוגיה והרצון לשיתוף רעיונות ויוזמות. זו תהיה ההוכחה שלנו לכך שמי שמשקיע - משפיע".
מי שעוד חשה שביעות רצון מקיום הכנס ההיסטורי היא נשיאת מכללת סמינר הקיבוצים, פרופ' ציפי ליבמן, שהעניקה חסות ויד חופשית לשטרנין. "TED-X הוא אירוע של הפצת ידע, רעיונות וחדשנות לעולם, והוא משתלב היטב עם חזון המכללה", היא אומרת.
"TED-X האקדמי הראשון בישראל הינו פרי יוזמתם של סטודנטים, ובראשם רועי שטרנין, אשר חלמו, יזמו והובילו אירוע הדוגל בשיתוף ובאחריות חברתית, ועל כך אני גאה בהם. חלק נכבד מהאירועים במכללה מאורגנים על ידי סטודנטים במטרה להוציא משורותינו בוגרים המעורים בחברה ובעלי יכולת לחולל בה שינוי".
